4 Απρ 2014

«Συνομιλίες» με τους νεοναζί για το «καλό» της παράταξης και της χώρας

«Συνομιλίες» με τους νεοναζί για το «καλό» της παράταξης και της χώρας
Μεθοδεύσεις αποπροσανατολισμού από τα κόμματα της συγκυβέρνησης - απαράδεκτες δηλώσεις από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης


Μια μέρα μετά την αποκάλυψη, προχτές, του βίντεο που τον δείχνει να βρίσκεται σε απευθείας συνεννοήσεις με τον νεοναζί βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη, γεγονός που οδήγησε στην αποπομπή του από τη θέση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης, χτες ο Παναγιώτης Μπαλτάκος επιστράτευσε αστεία επιχειρήματα για να δικαιολογήσει τις σχέσεις με τους νεοναζί.
Μιλώντας στο «Real FM», ο κατά δήλωσή του ...εκ γενετής «αντικομουνιστής» παραδέχθηκε ότι είχε προηγούμενα και άλλες συνομιλίες με νεοναζί βουλευτές, επιβεβαιώνοντας ό,τι είχε πει από την πρώτη στιγμή το ΚΚΕ, πως η ναζιστική οργάνωση ανέβηκε και στηρίχθηκε από μηχανισμούς του συστήματος.
Ισχυρίστηκε ότι συνομιλούσε με χρυσαυγίτες για το «καλό» της παράταξης και της χώρας, για να επιστρέψουν ψηφοφόροι στη ΝΔ. «Ο πρωθυπουργός ήξερε ότι πρέπει να απεγκλωβίσουμε τον κόσμο από τη Χρυσή Αυγή, το τι έκανα εγώ γι' αυτό το λόγο δεν το ήξερε», είπε κατόπιν.
Θεωρεί ότι το υλικό του βίντεο είναι προϊόν εγκλήματος και δεν μπορεί να μπει σε καμία δικογραφία. «Τίποτα από όλα αυτά που είπα στο βίντεο για τους υπουργούς δεν είναι αλήθεια (σ.σ.!), οπότε τι να ερευνήσει η Δικαιοσύνη;», διερωτήθηκε.
«Ολοι ήξεραν»
Την ίδια στιγμή τα αστικά κόμματα επιχειρούν να αξιοποιήσουν την υπόθεση σε καιροσκοπικού χαρακτήρα μικροκομματικά παιχνίδια, αποπροσανατολιστικές κινήσεις εντυπωσιασμού για πρόσκαιρα εκλογικά οφέλη.
Η ΝΔ ομιλεί περί προσωπικής ατζέντας του Μπαλτάκου, καμώνεται ότι με την αποπομπή του (νέος γγ ανέλαβε ο αρεοπαγίτης Φώτης Καϋμενάκης) αυτοκαθαρίζεται από τέτοιους ...λεκέδες. Ομως, ο επί 35 χρόνια στέλεχος της ΝΔ Παναγιώτης Ψωμιάδης δήλωσε, χτες, πως όλοι ήξεραν για τον τέως γενικό γραμματέα, αλλά δεν μιλούσαν...
Αυτό ενισχύεται από δήλωση του Φώτη Κουβέλη ότι όσο συμμετείχε στην κυβέρνηση δεχόταν από τον Μπαλτάκο πιέσεις για να στηρίξει νομοσχέδια με αντίβαρο τη Χρυσή Αυγή: «Είχαμε ομολογημένο δημόσιο λόγο ότι "αν δεν ψηφίσετε εσείς της ΔΗΜΑΡ το τάδε νομοσχέδιο, δεν θα πέσει η κυβέρνηση διότι θα συνεργαστούμε με τη Χρυσή Αυγή"».
Ενδεικτική, πάντως, των τωρινών προθέσεων της ηγεσίας της ΝΔ είναι η δήλωση του αντιπροέδρου του κόμματος, Δημήτρη Αβραμόπουλου, που αναπαράγοντας τη βολική για το σύστημα θεωρία των άκρων είπε: «Ως μεγάλη δημοκρατική και ευρωπαϊκή παράταξη, η ΝΔ είναι διαχρονικά και σταθερά απέναντι στα άκρα, στις αντιδημοκρατικές συμπεριφορές και στις ολοκληρωτικές ιδεολογίες». Τοποθέτηση που παραπέμπει στα σενάρια για μετεξέλιξη της ΝΔ σε «νέα» αστική, διευρυμένη «φιλοευρωπαϊκή» παράταξη, που θα ενσωματώνει «μεταρρυθμιστικές» δυνάμεις και εκτός ΝΔ ώστε να ανταποκρίνεται στις τωρινές στοχεύσεις της αστικής τάξης.
Το συγκυβερνών ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να «βγει λάδι», επιρρίπτοντας όλες τις ευθύνες στη ΝΔ με την οποία συγκυβερνά ουσιαστικά από το 2011. Εμφανιζόμενο ως «προοδευτικός πόλος» της συγκυβέρνησης ζητά ενίσχυση στις ερχόμενες εκλογές προκειμένου να διαπραγματευτεί από καλύτερη θέση στα παζάρια διαμόρφωσης νέας συγκυβέρνησης.
Απαράδεκτες δηλώσεις
ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ βάζουν απ' το παράθυρο την ατζέντα της Χρυσής Αυγής, αφήνοντας να εννοηθεί (ή και υποστηρίζοντας καθαρά) έως και ότι οι νεοναζί διώκονται ...αδίκως.
Αποσιωπώντας ότι οι διώξεις σε βάρος των νεοναζί δεν είναι σκευωρία αλλά έρχονται κατόπιν δεκάδων εγκληματικών ενεργειών, ότι η οργάνωση στηρίχτηκε στην άνοδο και δράση της απ' το ίδιο το σύστημα, η αξιωματική αντιπολίτευση καλεί τους αρμόδιους υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και τον πρωθυπουργό «να δώσουν εξηγήσεις». Ο ίδιος ο Τσίπρας δήλωνε προχτές ότι Δένδιας και Αθανασίου «δεν μπορούν ούτε στιγμή, ούτε ώρα να παραμένουν στη θέση τους», υιοθετώντας ουσιαστικά τα επιχειρήματα των νεοναζί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στη Δικαιοσύνη για να πετύχει διώξεις και συλλήψεις τους.
Την ίδια στιγμή με μια εντελώς απαράδεκτη τοποθέτησή της η βουλευτής των ΑΝΕΛ Ραχήλ Μακρή έβαλλε στη Βουλή εναντίον της κυβέρνησης λέγοντας: «Είστε χούντα. Παρεμβαίνετε στη Δικαιοσύνη. Είστε φασίστες. Θέλετε να βάλετε φυλακή αθώους ανθρώπους»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ