4 Απρ 2014

Ποιοτική και μαζική η εκδήλωση φορέων Σιναράδων και ΕΣΥΝ

Ποιοτική και μαζική η εκδήλωση φορέων Σιναράδων και ΕΣΥΝ


esyn1Στη γεμάτη από κόσμο κάθε ηλικίας αίθουσα της φιλαρμονικής Σιναράδων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία με θέμα τα ναρκωτικά.
Οι τοπικοί φορείς του χωριού: Φιλαρμονική Σιναράδων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος, Ο ΑΟ Σιναράδων καθώς και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου, σε συνεργασία με το τοπικό παράρτημα του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ), προσκάλεσαν ανοιχτά την τοπική κοινωνία η οποία και ανταποκρίθηκε.
Μετά την εισηγητική ομιλία  από μεριάς  των στελεχών του ΕΣΥΝ, της ιατρού κας Εφης Κάντα, του Δρ Ψυχολογίας και Κοινωνικής Γεωγραφίας κου Μιχαλαρέα Ηλία και του πρόεδρου του τοπικού παραρτήματος του ΕΣΥΝ στην Κέρκυρα κου Πέρρου Νίκου, ακολούθησε μια γόνιμη συζήτηση, αποτέλεσμα του ενδιαφέροντος των παραβρισκόμενων για το τεράστιο πολυαιτιατό κοινωνικό φαινόμενο των ναρκωτικών. Υποβλήθησαν αρκετές ερωτήσεις κύρια από γονείς, ακούστηκαν πολλές απόψεις για το θέμα, απόψεις από διαφορετικές προσεγγίσεις, αλλά και απόψεις διαφορετικές.
Το συμπέρασμα ήταν πως η υπόθεση ναρκωτικά δεν είναι υπόθεση μόνο των ειδικών, αλλά όλης της κοινωνίας και γι αυτό είχε τεράστια αξία η πρωτοβουλία των τοπικών φορέων. Επίσης πως η Πρόληψη πρέπει να είναι η βασική πολιτική που μπορεί να έχει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα και σε αυτήν εντάσσονται τα μέτρα για τον πολιτισμό, την παιδεία, τον αθλητισμό, την υγεία, την πρόνοια, την ανεργία.
esyn2Οι παράγοντες του ΕΣΥΝ Κέρκυρας, αφού συνεχάρησαν τους τοπικούς φορείς, δεσμεύτηκαν ότι πολύ σύντομα θα είναι στην διάθεση τους με πιο εξειδικευμένες εκδηλώσεις, τέτοιες που να απαντούν στην έκδηλη ανησυχία γονέων κυρίως για θέματα πρόληψης.
Επίσης ανακοινώθηκε πως το «9ο Πολιτιστικό και Αθλητικό Φεστιβάλ» (20-30 Ιουνίου) για την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών είναι στο τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας του. Περιλαμβάνει ένα θεατρικό Φεστιβάλ στο θέατρο «Ρένα Βλαχοπούλου», τουρνουά παιδικών ομάδων στην Κάτω Πλατεία καθώς και άλλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ