15 Απρ 2014

Αλέξη, έχεις γράμμα...

 Αλέξη, έχεις γράμμα...

Όσο η λεξιπλασία του ΣΥΡΙΖΑ εκμεταλλεύεται την εικαστική ευρηματικότητα, τόσο αυτή τον εκδικείται.
Ο Τσίπρας στο Αγρίνιο, με υψωμένα τα χέρια, ως άλλος Παπανδρέου (κάνει προσπάθεια, δεν λέω, καλή ήταν), άστραφτε και βρόνταγε, έτρεμε το πλατό της εξέδρας, διαμορφωμένο για τις ανάγκες της περίστασης σε στυλ ταχυδρομικού φακέλου.
Περισσότερο μου θύμιζε τον κατακόκκινο φάκελο της ACS, παρά το φάκελο των ΕΛΤΑ έστω βρε αδερφέ!
Στα αριστερά του φακέλου ή σήμανση των ταχυδρομικών κυματιστών γραμμών, από κάτω, η στρογγυλή σφραγίδα με την ημερομηνία «25 Μαΐου, Ψηφίζουμε για τη Ζωή μας», δείγμα ότι εσύ θα είσαι ο σφραγιδοφύλακας των κρατικών υποθέσεων! Θράσος απύθμενο!

Στη δεξιά πλευρά, τοποθετημένο το λογότυπο του ΣΥΡΙΖΑ και το σλόγκαν: «Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ», με το ΕΛΛΑΔΑ τεράστιο, να γαυγίζει, έτσι που να μας θυμίζει, το «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» σλόγκαν του ΠΑΣΟΚ, που για 40χρόνια πούλησε εκδούλευση στη αστική τάξη για τα συμφέροντά της και σήμερα παραδίδει το δαχτυλίδι της διακυβέρνησης στο ΣΥΡΙΖΑ.
Σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ, επαναλανσάρεται, σε χρώμα κόκκινο, συσκευασία πολυσυλλεκτική, άκρως ανακυκλώσιμη και μεταποιητική, με γεύση που να κρατά τις παραδόσεις της σοσιαλδημοκρατίας.
Αυτή την αριστερά, μπορείς να τη βρεις, στα αριστερά ράφια των μεγάλων ευρωπαϊκών πολιτικών σούπερ μάρκετ, ως εξαγώγιμο προϊόν με την ετικέτα μάλιστα του ίδιου του Αλέξη ως υποψήφιου του ΚΕΑ.
Παράλληλα, υποστηρίζεται χορηγικά σε επίπεδο περιεχομένου, από «διαμάντια» που θήτευσαν στα ευρωδιδασκαλεία της ΕΕ και των μηχανισμών της.
Στα μπακάλικα της γειτονιάς, εκεί που ζει η δύστυχη «πλέμπα», η εργατική τάξη δηλαδή, δεν τη συναντάς εύκολα. Έτσι και αλλιώς, για όσους ξέρουν, εκεί δεν χτίζεις δυνατές και κυρίαρχες μάρκες! Εκεί πουλάς ελπίδα, προσδοκία, επιθυμία, όνειρο!
Στους αγώνες του λάου δεν κατεβαίνουν. Άλλωστε, ο καιρός εκεί στους δρόμους, είναι πάντα «βροχερός», μη μας αρπάξουν και καμιά πούντα και απουσιάσουν από τα euroevent, εκεί, στα lobby των Βρυξελλών.
Στο χώρο των media, αλωνίζουν και σπέρνουν δεκάρικους ανατρεπτικούς λόγους, τόσο, που νομίζεις ότι έχεις να κάνεις με κομμουνιστές (βλέπε Λαφαζάνη).
Κλείνουν τη λέξη αριστερά με τέτοια αμετροέπεια και από προσκυνημένοι έγιναν τιμητές!
Σημειολογία λοιπόν, φουλ στο κόκκινο, έτσι για ψάρεμα και ξεκάρφωμα παράλληλα.
Κατά τα άλλα, να τι είπε ο Αλέξης από το Αγρίνιο. Παραθέτω αυτολεξεί:
«Καθεστώς σκληρό, απάνθρωπο, αντιδημοκρατικό, προορισμένο να φράζει κάθε πόρο ελευθερίας και να στραγγίζει τον ιδρώτα και το αίμα του ελληνικού λαού στο διηνεκές. Καθεστώς στο οποίο πρέπει ισοβίως να ζήσουμε, αν δεν τα αποτινάξουμε πάνω από την κοινωνία και την Ελλάδα. Καθεστώς που προβλέπει πώς μια χούφτα συμφέροντα, ξένα και ντόπια, θα ελέγχουν την οικονομία, τη χώρα, τη ζωή μας. Καθεστώς που στηρίζεται σε κάθε αντιλαϊκή του πτυχή από τετρακόσιους περίπου εφαρμοστικούς νόμους».
Μάλιστα! Καθεστώς! Ποιο καθεστώς; Από πού κρατεί η σκούφια του;
Πως το λένε αγαπητέ Αλέξη αυτό το καθεστώς;
Δεν έχει όνομα; Μάνα; Πάτερα; Σόι, δεν έχει αυτό το καθεστώς κύριε Αλέξη;
Ιστορία, παρελθόν και παρόν δεν έχει αυτό το καθεστώς;
Το γνωρίζετε. Γιατί για αφελή, δεν σας έχω!
Τόσο γνωστό όνομα, με τέτοια καθεστωτική δύναμη και δεν βρήκατε το κουράγιο να το προφέρετε;
Φόβος; Ή συναίνεση; Μάλλον και τα δύο.
Φόβος για τα ψηφαλάκια. Και συναίνεση, γιατί αυτό το καθεστώς, φέρνει την υπογραφή σας!
Να το πούμε εμείς στους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ, αφού εσείς το αποκρύψατε.
Είναι το καθεστώς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα συμφέροντα των μονοπωλίων που εξυπηρετεί στην Ελλάδα, την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο κ. Τσίπρα!
Αυτό είναι το καθεστώς, που ρήμαξε τη χώρα και το λαό της!
Αυτό το καθεστώς διασωληνωμένο σε ΕΕ και Ελλάδα για τα συμφέροντα των λίγων, έφτιαξε την κόλαση που λέγεται Ελλάδα με:
- 1.500.000 ανέργους
- 3.300.000 χωρίς καμία ασφάλιση
- 330.000 μαγαζιά σε λουκέτο
- 350.000 χωρίς ρεύμα και θέρμανση
- 550.000 να τρώνε στα συσσίτια
Τα χιλιάδες εργατόσπιτα που κινδυνεύουν να χάσουν το δικό τους κεραμίδι από τις τράπεζες που ταΐζει η ΕΕ, βάζοντας το λαό εγγυητή και εσάς μεσεγγυητή, κουμάντο που λένε και οι μεταλλεργάτες στη Ν/Ζώνη.
Για αυτό το καθεστώς της ΕΕ, υπάρχει συμφωνία.
Αυτό το καθεστώς φέρνει την υπογραφή σας στη στρατηγική κατεύθυνση της ΕΕ, το Μάαστριχτ, που αυτό πληρώνει σήμερα ο ελληνικός αλλά και οι άλλοι λαοί.
Και τίθεται αυτονόητα το ερώτημα.
Αυτό το καθεστώς, καλείται να στηρίξουν οι αριστεροί ριζοσπάστες αγωνιστές;
Αυτό το καθεστώς καλείται να στηρίξουν οι 1.500.000 άνεργοι;
Για αυτό το καθεστώς κυνηγήθηκε, μάτωσε και στήθηκε στο τοίχο η μαχόμενη προδικτατορική αριστερά, η ΕΔΑ, η Νεολαία Λαμπράκη;
Θέλετε μια μαχόμενη αριστερά να στέλνει αεροπλάνα, βομβαρδίζοντας τους λαούς της Γιουγκοσλαβίας όπως η Ιταλική αριστερά;
Τίθεται το ερώτημα. Η αριστερά σας θα συνεχίσει να συντηρεί σε 32 χώρες, τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας για τα συμφέροντα ποιών, αν όχι των καπιταλιστών;
Στον αιώνα των ανατροπών, η αριστερά σας θα κάθεται ομοτράπεζη με την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, το ΔΝΤ, τον ΟΟΣΑ; Για το συμφέρον ποιών; Των λαών;
Φαντάζουν και είναι κούφια τα μηνύματα σας, εάν τα ερωτήματα απαντηθούν με κριτήριο τα λαϊκά συμφέροντα, αλλά και τα κριτήρια ενός ειλικρινούς αναπροσδιοριζόμενου ριζοσπάστη αριστερού.
Τι θα πει: «Η υπομονή όλων μας τελείωσε. Στις 25 ψηφίζουμε. Στις 26 φεύγουν. Γυρίζουμε σελίδα. Για την Ελλάδα, για την Ευρώπη, για τη ζωή μας»!
Ποιοι φεύγουν; Ποιοι μένουν; Και ποιοι έρχονται;
Τα μονοπώλια και τα συμφέροντα των λίγων της ΕΕ, δεν είναι εδώ;
Τα κόμματα που την στηρίζουν είναι και αυτά εδώ! Και φτιάχνονται νέα και προσφερόμενα!
Οι 400 εφαρμοστικοί νόμοι είναι εδώ!
Το καθεστώς που δεν καταγγείλατε στο Αγρίνιο; Αυτό και αν είναι εδώ.
Εσείς και ο ΣΥΡΙΖΑ που είστε θιασώτες της ΕΕ και θέλετε πριν την ώρα σας να εφαρμόσετε τα της ΕΕ, είστε εδώ και φιγουράτε για πρόεδρος του καθεστώτος της ΕΕ! (Αυτό και αν είναι τυχοδιωκτισμός καιροσκοπισμός)
Όλοι του σιναφιού της ΕΕ εδώ είστε! Με παραλλαγές, αλλά εδώ είστε!
Είστε από το ίδιο σόι των κομμάτων, του καθεστώτος της ΕΕ. Μπλε, πράσινοι, ροζ, γαλαζοπράσινοι, κίτρινοι ,δεξιοί, φιλοδεξιοί, κεντρώοι, φιλοαριστεροί. Όλοι, μα όλοι, πλην ΚΚΕ.
Ποιοι φεύγουν και ποιοι έρχονται λοιπόν;
Εσείς και η ΕΕ επιδιώκετε τα ίδια, γιατί είστε ταγμένοι.
Και από τους ταγμένους στην υπηρεσία του καθεστώτος που λέγεται ΕΕ, ο λαός δεν μπορεί να περιμένει τίποτα, παρά μόνο τα χειρότερα.
Η σφραγίδα της εργατικής τάξης, πάντα ήταν και είναι κόκκινη γιατί δεν την επινόησαν οι image maker του Αλέξη, αλλά γιατί γράφτηκε με ανεξίτηλο αίμα εκατομμυρίων εργατών που έπεσαν σε δύο χαρακώματα.
Στα χαρακώματα των ταξικών αγώνων των λαών όλου του κόσμου.
Στα χαρακώματα των πολέμων που την έστειλαν τα συμφέροντα των ομοτράπεζων, των παππούδων, των πατεράδων και των γιων της ευρωπαϊκής αριστερά σας κ. Τσίπρα.
Εμείς και για αυτούς ψηφίζουμε αταλάντευτα ΚΚΕ και στο όνομα αυτών καλούμε την υπερψήφιση του ΚΚΕ.
Ψηφίζουμε για να αποδεσμευτούμε από το καθεστώς του ευρωμονόδρομου!
Για να καταδικάσουμε τα κόμματα που στήριξαν και στηρίζουν το καθεστώς της ΕΕ.
Ψηφίζουμε να φύγουμε από την κόλαση και να φτιάξουμε το δικό μας παράδεισο, έχοντας στα χέρια του λαού τον πλούτο, που έβγαλε ο ιδρώτας της εργατικής τάξης της χώρας.
Έχει ο λαός τη δύναμη, αρκεί να το αποφασίσει.
Ψηφίζουμε το ΚΚΕ, στο όνομα των αγωνιστών της αριστεράς της Νεολαίας Λαμπράκη.
Ψηφίζουμε το ΚΚΕ, στο όνομα εκείνων που πάλεψαν, λοιδορήθηκαν και ξυλοκοπήθηκαν γιατί φώναξαν με πάθος και τόλμη «Όχι στο λάκκο των λεόντων της ΕΟΚ των μονοπωλίων!».
Ψηφίζουμε και δυναμώνουμε το ΚΚΕ γιατί δεν κρύβει, δεν κοροϊδεύει το λαό, δεν συναινεί στο σύγχρονο Κολοσσαίο των λαών που λέγεται ΕΕ.
Σε αυτό το Κολοσσαίο, το θρόνο του Νέρωνα, το δαχτυλίδι και την σφραγίδα της ΕΕ την έχετε και σεις στα χέρια σας κ. Τσίπρα.
Το «ποιος με ποιον» λοιπόν, ήδη το υπηρετείτε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ