Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα του ουκρανικού λαού στην ανατολική χώρα. Νέες μάχες σημειώνονται στο Σλαβιάνσκτης Ανατολικής Ουκρανίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ουκρανού υπουργού Εσωτερικών, οι μάχες διεξάγονται μεταξύ της «Ουκρανικής Εθνικής Φρουράς» (της μονάδας που συγκρότησε η φιλοναζιστική πραξικοπηματική εξουσία του Κιέβου) και ρωσόφωνων στα περίχωρα της πόλης.
Ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι υπάρχουν θύματα από την ουκρανική πλευρά, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε λεπτομέρειες. Εκπρόσωπος των ρωσόφωνων δήλωσε σε ειδησεογραφικά πρακτορεία ότι τουλάχιστον πέντε ρωσόφωνοι τραυματίστηκαν σοβαρά.
Το πρακτορείο «Ρόιτερς» μετέδωσε ότι οι ένοπλοι κάτοικοι του Σλαβιάνσκ υποχώρησαν προς το κέντρο της πόλης, μετά την κατάληψη από τις κυβερνητικές δυνάμεις του πύργου της τηλεόρασης στο νότιο προάστιο Αντρέγεβκα.
Σε διάφορες πόλεις στην Ανατολική Ουκρανία, κυρίως στην επαρχία του Ντονέτσκ, οι ρωσόφωνοι εμφανίζονται να έχουν καταλάβει εκ νέου ορισμένα κτίρια στην ίδια την πόλη του Ντονέτσκ και στην Κραματόρσκ.
Απελευθερώθηκαν ρωσόφωνοι κρατούμενοι στην Οδησσό
Το κλίμα συνεχίζει να βαρύνει όχι μόνο το μακελειό στην Οδησσό, αλλά και τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν το βράδυ της Κυριακής, όπου η κατάσταση φάνηκε να ξεφεύγει πλήρως από τον έλεγχο του Κιέβου με την αναγκαστική απελευθέρωση ρωσόφωνων κρατουμένων.
Το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί γύρω από τα κεντρικά της αστυνομίας ανάγκασε τις αρχές να αφήσουν ελεύθερους συνολικά περίπου 70 κρατούμενους, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία από το βράδυ της Κυριακής. Από την πλευρά του, το Κίεβο έστειλε στην πόλη μια μονάδα της «Εθνικής Φρουράς». Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της ΟυκρανίαςΑρσέν Aβάκοφ, επικεφαλής της ειδικής μονάδας φέρονται να είναι «εθελοντές» που προέρχονται από την πόλη της Οδησσού.
902.gr