7 Μαΐ 2014

Ο λαός δε χρειάζεται υπαλλήλους της ΕΕ σε περιφέρειες και δήμους

Ο λαός δε χρειάζεται υπαλλήλους της ΕΕ σε περιφέρειες και δήμους
Σε συγκέντρωση στη Ν. Σμύρνη μίλησε το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής



Μήνυμα αντίστασης στην ΕΕ και τα μονοπώλια, καθώς και στους πολιτικούς εκφραστές τους, που έχουν οδηγήσει το λαό στη σημερινή δραματική κατάσταση, στάλθηκε προχτές από την πλατεία Ν. Σμύρνης, σε συγκέντρωση των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ της περιοχής. Μαζί και μήνυμα ελπίδας ότι «μπορούμε να σπάσουμε τα δεσμά που μας κρατούν αιχμάλωτους», όπως παρότρυνε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Θ. Παφίλης, καλώντας το λαό να έρθει «μαζί μας», να διατρανώσει «όχι άλλα χαμένα χρόνια».
«Στις εκλογές του Μάη, με την ψήφο σας στο ΚΚΕ και τη "Λαϊκή Συσπείρωση", δώστε απάντηση στην ΕΕ των μονοπωλίων, στα κόμματα της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, στα κόμματα που υποστηρίζουν την ΕΕ, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΕΛΙΑ, το ΠΟΤΑΜΙ και άλλοι. Μπορούμε με ισχυρό ΚΚΕ και λαϊκό κίνημα να βάλουμε εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική. Να διεκδικήσουμε, να επιβάλουμε μέτρα ανακούφισης, να ανοίξουμε δρόμο για ριζικές αλλαγές σε όφελος του λαού».
«Δεν υπάρχει», τόνισε, «κανένα πρόβλημα σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο που να μην έχει τη σφραγίδα της ΕΕ και της κεντρικής πολιτικής των κυβερνήσεων. Γι' αυτό η μάχη είναι ενιαία. Οι περιφέρειες και οι δήμοι εφάρμοσαν κατά γράμμα τη στρατηγική της ΕΕ, ανεξάρτητα αν οι περιφερειάρχες και οι δήμαρχοι ανήκαν στη ΝΔ, στο ΠΑΣΟΚ ή τον ΣΥΡΙΖΑ».
Και εξήγησε: «Η κοινή στρατηγική των συνδυασμών των κομμάτων του ευρωμονόδρομου αποκαλύπτεται στις προεκλογικές τους τοποθετήσεις και τα προγράμματα που διατυπώνουν. Ο κ. Σγουρός με την παράταξή του δεν κρύβει, το αντίθετο υπερηφανεύεται ότι θα συνεχίσει την υλοποίηση αυτής της πολιτικής ενισχυμένος μάλιστα με τη συμμετοχή παραγόντων της ΝΔ.
Ο υποψήφιος της ΝΔ, κ. Κουμουτσάκος, με το όνομα "Στροφή 180ο - Η Αττική αλλάζει πρόσωπο" θέλει να εμφανισθεί καλύτερος διαχειριστής του Γ. Σγουρού στην αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, στην ίδια βέβαια κατεύθυνση που χρησιμοποιούνται και σήμερα: Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, της ανταγωνιστικότητας, τουριστική αναβάθμιση, τα πάντα στην υπηρεσία των επιχειρηματικών ομίλων με καταδίκη της λαϊκής οικογένειας.
Η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, κα Δούρου, με όνομα συνδυασμού "ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ", με τις διάφορες μεγαλόστομες διακηρύξεις, π.χ. "Αλλάζουμε την Αττική - αλλάζουμε την Ελλάδα", με τη μέχρι τώρα παρουσίαση των θέσεων δεν διαφέρει σε όσα επαγγέλλονται και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Για παράδειγμα, υποστηρίζει μετά μανίας το ΕΣΠΑ, το οποίο χρηματοδοτεί κυρίως επιχειρηματίες και προβλέπει ότι ακόμη και σε μικρά τοπικά έργα πρέπει να υπάρχει συμμετοχή τουλάχιστον 50% ιδιωτών. Αλλωστε, για ένα από τα βασικά εργαλεία προώθησης των επιχειρηματικών συμφερόντων, τις ΣΔΙΤ, όχι μόνο δεν διαφωνεί αλλά αποτελεί και επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ στο πρόγραμμά του».
Δεσμευμένοι με τα λαϊκά συμφέροντα, χωρίς τις αλυσίδες ΕΕ - μονοπωλίων
Στον αντίποδα, τόνισε ο Θ. Παφίλης, «οι δυνάμεις του ΚΚΕ, που εκφράζονται και από το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης", δεν κρύβουν τα λόγια τους, δεν παίζουν προεκλογικά παιχνίδια. Δεν χρειάζεται σήμερα ο λαός παλιούς ή νέους υπαλλήλους της ΕΕ στην Περιφέρεια και τους Δήμους. Χρειάζεται έναν ισχυρό πόλο εργατικής - λαϊκής αντιπολίτευσης στην Τοπική Διοίκηση που μαζί με το λαό θα χτίζουν μια μεγάλη λαϊκή συμμαχία που θα αντιστέκεται, θα κατακτά και θα ανοίγει το δρόμο των μεγάλων αλλαγών και ανατροπών.
Το ΚΚΕ και η "Λαϊκή Συσπείρωση" είναι δεσμευμένοι με τα λαϊκά συμφέροντα. Απελευθερωμένοι από τις αλυσίδες της ΕΕ, των μονοπωλίων. Μπορούμε μαζί να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Να ξαναδώσουμε την ελπίδα. Η δύναμη στο ΚΚΕ και τη "Λαϊκή Συσπείρωση" θα είναι δύναμη για το λαό».
Στη συγκέντρωση μίλησε επίσης ο υποψήφιος δήμαρχος Ν. Σμύρνης, Αγγ. Βρεττός, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» τα προηγούμενα χρόνια αντιπάλεψε με όλες της τις δυνάμεις την αντιλαϊκή πολιτική, αγώνας που θα συνεχιστεί και στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. «Βρισκόμαστε απέναντί σας, τόνισε, με ηθικό και πολιτικό ανάστημα. Πολιτικό γιατί μας στηρίζει το ΚΚΕ και ηθικό γιατί αγωνιστήκαμε με ανιδιοτέλεια στη διεκδίκηση της ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών».
Κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ ώστε να δυναμώσει η φωνή των εργαζομένων απηύθυνε στην ομιλία της η υποψήφια ευρωβουλευτής του Κόμματος Ρούλα Ελευθεριάδου. Προειδοποίησε ότι οι εργαζόμενοι θα συνεχίζουν να ματώνουν για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, καθώς η ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας θα πατήσει πάνω στα ερείπια των ασφαλιστικών και εργατικών δικαιωμάτων, ενώ συμπλήρωσε ότι στην ίδια ρότα κινείται και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος «ανταγωνίζεται με τη ΝΔ για το ποιος θα είναι ο καλύτερος διαχειριστής της ΕΕ, της καπιταλιστικής οικονομίας, των συμφερόντων του κεφαλαίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ