3 Ιουλ 2014

Το απαξιωνω και μετα το ξεπουλαω,παλιο το παραμυθι

Κέρκυρα: Μετέτρεψαν σε "χωματερή" το αεροδρόμιο


Απίστευτες εικόνες που τείνουν να καταστρέψουν ό,τι θετικό έχει συμβεί στον Τουρισμό καταγράφονται στον Διεθνή Αερολιμένα Κερκύρας «Ιωάννης Καποδίστριας». Εικόνες που θυμίζουν άλλες εποχές και που σε καμία περίπτωση δεν είναι αποδεκτές εν έτει 2014. Στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας του Ιονίου, που φέτος -όπως και στα περισσότερα ελληνικά νησιά- αναμένεται μεγάλη αύξηση στα ποσοστά των αφίξεων, οι τουρίστες έρχονται αντιμέτωποι με στοίβες από σκουπίδια σε κάθε γωνιά του αερολιμένα -στο check in, στο χώρο παραλαβής αποσκευών, στις αίθουσες αναμονής, κ.λπ.- με τη δυσοσμία σε συνδυασμό και με τις υψηλές, λόγω εποχής, θερμοκρασίες να είναι ανυπόφορη. 
Οι περισσότεροι τουρίστες, αντιμετωπίζοντας αυτή την κατάσταση με το «καλημέρα» κατά την άφιξή τους στο νησί, προετοιμάζονται για τα χειρότερα και απορούν πώς γίνεται σε ένα διεθνές ευρωπαϊκό αεροδρόμιο να επικρατούν αυτές οι συνθήκες. Το αποτέλεσμα; Δεν δυσφημείται μόνο η Κέρκυρα, αλλά και ολόκληρη η Ελλάδα. 
Η πολιτιστική κληρονομιά της «κόμμισας» του Ιονίου και η πλούσια αρχιτεκτονική της είναι μερικοί από τους κυριότερους λόγους που την επισκέπτεται κανείς. Αντικρίζοντας, ωστόσο, αυτές τις λυπηρές και ντροπιαστικές εικόνες εύλογα αναρωτιέται πού πήγε η αρχοντιά της Κέρκυρας, ενός νησιού που, μεταξύ άλλων, φημίζεται για την φιλοξενία του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ