23 Ιουλ 2014

ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ Μακελειό χωρίς τέλος

ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ
Μακελειό χωρίς τέλος



Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που έρχονται από τη Γάζα με τα δεκάδες νεκρά παιδιά
ΓΑΖΑ.--
Η σφαγή του Παλαιστινιακού λαού στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας συνεχίστηκε και χτες, ενώ ο συνολικός αριθμός των νεκρών, στις 15 μέρες που διαρκεί η νέα ισραηλινή επιδρομή από αέρα, θάλασσα και στεριά, συνεχώς αυξάνεται, έχοντας φτάσει με τα επίσημα στοιχεία τους 612 (χτες ήταν πάνω από 25), οι τραυματίες είναι γύρω στους 4.000 και δεκάδες χιλιάδες οι εκτοπισμένοι, που προσπαθούν να ξεφύγουν από τις βόμβες. Ενδεικτικό της θηριωδίας που συνεχίζεται είναι το γεγονός ότι στόχους της ισραηλινής πολεμικής μηχανής αποτελούν ακόμη και νοσοκομεία και άλλες υποδομές, εκτός από τις κατοικίες που ισοπεδώνονται. Χτες καταγγέλθηκε, επίσης, ότι χτυπήθηκε ακόμη και σχολείο, στο οποίο είχαν καταφύγει γυναίκες και παιδιά και το οποίο ανήκε στον ΟΗΕ και υποτίθεται ήταν προστατευμένο. Επίσης, σε βίντεο που έδωσαν στην δημοσιότητα παλαιστινιακές οργανώσεις από τη σφαγή της Κυριακής στην Σετζάγια, με πάνω από 70 νεκρούς, φαίνεται Παλαιστίνιος έφηβος που θέλει να πάει στο γκρεμισμένο σπίτι του για να βρει τους συγγενείς του και πέφτει νεκρός από πυρά ελεύθερου σκοπευτή.
Συγκλονιστικά στοιχεία
Σύμφωνα με τα στοιχεία των παλαιστινιακών υπηρεσιών Υγείας, από τους δολοφονημένους τουλάχιστον 149 είναι παιδιά, 120 γυναίκες και 28 ηλικιωμένοι.
Επίσης, το 33% των νεκρών σκοτώθηκαν στην πόλη της Γάζας, το 27% στη Χαν Γιουνές, το 15% στη Ράφα κοντά στο μεθοριακό πέρασμα της Γάζας προς την Αίγυπτο και το 15% βορειότερα της πόλης της Γάζας κοντά στο Ισραήλ. Ακόμη, 5 νοσοκομεία, 6 ιατρικά κέντρα και 4 ασθενοφόρα έχουν καταστραφεί από τους βομβαρδισμούς, στους οποίους σκοτώθηκαν επίσης 6 μέλη των υπηρεσιών Υγείας, ενώ πληθαίνουν τα καλέσματα για την ανάγκη να σταλούν στη Γάζα φάρμακα, τρόφιμα, πόσιμο νερό.
Περισσότεροι από 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν νερό ή έχουν μόνον περιορισμένη πρόσβαση σε νερό την ώρα που και τα δίκτυα παροχής ηλεκτρικού ρεύματος έχουν υποστεί ζημιές ή δεν υπάρχουν καύσιμα για τις γεννήτριες.
Χτες, ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι πάνω από 900 παιδιά έχουν τραυματιστεί, ενώ σημείωσε ότι εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι της Γάζας έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους για να σωθούν από τις βόμβες. Μόνο στις εγκαταστάσεις του ΟΗΕ έχουν καταφύγει περισσότεροι από 100.000. Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Γραφείου του ΟΗΕ για το Συντονισμό των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων παραδέχθηκε σήμερα ότι «κυριολεκτικά δεν υπάρχει ασφαλές μέρος για τους αμάχους» στη Γάζα.
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι σκοτώθηκαν δύο ακόμη στρατιώτες του, ανεβάζοντας σε 27 τις συνολικές απώλειες των Ισραηλινών. Ο ισραηλινός στρατιώτης τον οποίο η παλαιστινιακή «Χαμάς» είχε ανακοινώσει την Κυριακή ότι είχε αιχμαλωτίσει συγκαταλέγεται στους νεκρούς, παραδέχτηκε.
Κροκοδείλια δάκρυα από τους ιμπεριαλιστές
Οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές, που οπλίζουν το χέρι του Ισραήλ, υπόσχονται προκλητικά οικονομική βοήθεια στους αμάχους της Λωρίδας της Γάζας. Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, από το Κάιρο όπου βρέθηκε χτες και συναντήθηκε με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Γκι Μουν, υποσχέθηκε οικονομική βοήθεια 47 εκατομμυρίων δολαρίων ως «ανθρωπιστική βοήθεια» στους αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ σημείωσε ότι το σχέδιο της αιγυπτιακής κυβέρνησης, είναι αυτό που μπορεί να φέρει την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.
«Είμαστε βαθιά ανήσυχοι για τις συνέπειες της νόμιμης προσπάθειας του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του», δήλωσε κυνικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ