25 Ιουλ 2014

«Τη σφαγή στη Γάζα κάνουνε μαζί ΗΠΑ, Ευρωπαίοι και Ισραηλινοί»

«Τη σφαγή στη Γάζα κάνουνε μαζί ΗΠΑ, Ευρωπαίοι και Ισραηλινοί»


Μαζική διαδήλωση χτες από τους κομμουνιστές της Αττικής, που εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό λαό

Συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στο δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό διοργάνωσαν χτες η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και η Οργάνωση Αττικής της ΚΝΕ. Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στις 7.30 το βράδυ στο σταθμό Πανόρμου του Μετρό και στη συνέχεια πορεύτηκαν μέχρι την ισραηλινή πρεσβεία. Στην κεφαλή της πορείας ήταν ο Δημήτρης Κουτσούμπας, Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ και πολυμελής αντιπροσωπεία του ΚΣ της ΚΝΕ, με επικεφαλής τον Γραμματέα του, Θοδωρή Χιώνη και ο Παλαιστίνιος πρέσβης Μαρουάν Τουμπάσι.
Με συνθήματα όπως «Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών - Κάτω η νέα τάξη των ιμπεριαλιστών», «Αγώνας, ρήξη, ανατροπή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί», «Ιμπεριαλιστές τη Γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν», «Φονιάδες, ναζί, Ισραηλινοί», «Τη σφαγή στη Γάζα κάνουνε μαζί ΗΠΑ, Ευρωπαίοι και Ισραηλινοί» οι διαδηλωτές πορεύτηκαν μέχρι την πρεσβεία του Ισραήλ. Εκεί σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
Μιλώντας στους συγκεντρωμένους, τόνισε ότι «απαιτούμε να σταματήσει τώρα η σφαγή του λαού της Παλαιστίνης. Στη Γάζα από ξηρά, αέρα και θάλασσα το κράτος του Ισραήλ δολοφονεί εκατοντάδες πλέον αθώα θύματα. Σ' αυτή του την ενέργεια έχει την ανοιχτή στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ. Εχει την ανοιχτή στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης που συνεχίζει να υλοποιεί τις αναβαθμισμένες στρατιωτικές, πολιτικές και οικονομικές συμφωνίες με το κράτος - δολοφόνο. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα του λαού της Παλαιστίνης για να αποκτήσει πατρίδα. Σ' αυτές τις στιγμές πρέπει να καταδικαστούν όποιες πολιτικές θέσεις παίρνουν ίσες αποστάσεις ανάμεσα στους θύτες και στα θύματα. Μπροστά μας γίνεται ένα έγκλημα που έχουν οργανώσει ιμπεριαλιστές ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης. Αυτό το έγκλημα αφορά και το δικό μας λαό. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα, την οργάνωση της αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, αλλά και τον αγώνα για την απεμπλοκή από τις συμφωνίες με το κράτος - δολοφόνο. Λευτεριά στην Παλαιστίνη!».

Οι Παλαιστίνιοι της Αθήνας μαζί στη διαδήλωση του ΚΚΕ
Στη συγκέντρωση συμμετείχε και η Ενωση Παλαιστινίων Φοιτητών Αθήνας και πολλοί Παλαιστίνιοι με τις οικογένειες τους που ζουν στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ