9 Δεκ 2014

Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για τον 21χρονο απεργό πείνας

Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για τον 21χρονο απεργό πείνας



Ενα μήνα απεργίας πείνας κλείνει σήμερα ο 21χρονος κρατούμενος Ν. Ρωμανός με αίτημα να του δοθεί εκπαιδευτική άδεια ώστε να παρακολουθήσει τη σχολή στην οποία πέρασε μετά από πανελλαδικές εξετάσεις. Τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα για τον απεργό πείνας, ενώ προτίθεται να ξεκινήσει και απεργία δίψας μόλις κατατεθεί προς ψήφιση η τροπολογία της κυβέρνησης, σύμφωνα με τα όσα είπε ο δικηγόρος του. Σύμφωνα με πληροφορίες, και χτες, η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Β. Θεοδώρου, που έχει την υπόθεση, δεν αποφάνθηκε στο αίτημα της αναίρεσης της απόφασης του Δικαστικού Συμβουλίου, που έχουν καταθέσει οι συνήγοροι.

Επιπρόσθετα, κατά τη συνάντηση που είχε χτες στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, Αντ. Σαμαρά, ο πατέρας του Ν. Ρωμανού, δεν βρέθηκε λύση. Οπως τόνισε ο πατέρας μετά τη συνάντηση, «ο πρωθυπουργός δεν δεσμεύτηκε για τίποτα. Αυτό που ζητάω είναι να γίνει δεκτό το αίτημα του παιδιού μου. Ο Νίκος θα συνεχίσει την απεργία πείνας». Παρών στη συνάντηση ήταν και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χ. Αθανασίου. Να σημειωθεί ότι ο Ν. Ρωμανός δήλωσε με σημείωμα ότι διαφωνεί κάθετα με την απόφαση των γονιών του να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό.
Τέλος, ο πατέρας του Ν. Ρωμανού είχε συνάντηση, χτες, κατόπιν αιτήματός του, και με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ