9 Δεκ 2014

Υπερψηφίστηκαν οι προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιονίων Νήσων από το Περιφερειακό Συμβούλιο

 Υπερψηφίστηκαν οι προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιονίων Νήσων από το Περιφερειακό Συμβούλιο


Στη συνεδρίαση του Π.Σ στις 6-12-2014 συζητήθηκαν τα θέματα που είχαμε προτείνει ως Λαϊκή Συσπείρωση :

  • Εισηγηθήκαμε συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας που αφορά 1,5 εκ. ανέργους και πολλούς από αυτούς στην Περιφέρεια μας. Το Π.Σ κατέληξε ομόφωνα σε πλαίσιο αιτημάτων προς την κυβέρνηση για την ανα-κούφιση των ανέργων που περιλαμβάνει μέτρα όπως:

  1. Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία.
  2. Πλήρης ασφαλιστική και υγειονομική κάλυψη.
  3. Να μην πληρώνουν δημοτικά τέλη.
  4. Δωρεάν επανασύνδεση ΔΕΗ και τηλεφώνου.  

  • Για τη μεγάλη ζημιά στους ελαιοπαραγωγούς από την ακαρπία της ελιάς σε όλα τα Ιόνια Νησιά και τη ζημιά στα αμπέλια, από τον περονόσπορο, αποφα-σίστηκε να απαιτηθεί από την κυβέρνηση άμεση αποζημίωση των παραγωγών για την ζημιά, μέσω του ΕΛΓΑ.
  • Για την απλήρωτη εργασία των ξεν/λων.  Πρόκειται για μια απαράδεκτη συ-μπεριφορά της εργοδοσίας, που αν και έχει μεγάλη αύξηση κερδών τα δύο τε-λευταία χρόνια παρακρατεί για αρκετούς μήνες τα δεδουλευμένα των ξεν/λων. Το Π.Σ απαιτεί την άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων και την εντατι-κοποίηση των ελέγχων σ’ όλα τα ξενοδοχεία από τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς (ΙΚΑ – ΣΕΠΕ)
  • Θέσαμε προ Η.Δ την αναγκαιότητα άμεσης παρέμβασης της περιφέρειας στους Παξούς για την αποκατάσταση των ζημιών και την άμεση καταγραφή τους,  από την πλημμύρα της Παρασκευής και την άμεση αποζημίωση όλων των πληγέντων. Θεωρούμε ότι η περιφέρεια έπρεπε να παρέμβει από την πρώτη στιγμή και να συνδράμει τον Δήμο Παξών. Απαιτείται να κηρυχτεί η Λάκα Παξών πλημμυροπαθής περιοχή. 
  • Καταψηφίσαμε τα τέσσερα προγράμματα Διαπεριφερειακής Συνεργασίας με τις  περιφέρειες της Ιταλίας και  της Αλβανίας, γιατί ουσιαστικά είναι χρηματοδοτικά εργαλεία ιδιωτικών εταιρειών και δεν προσφέρουν τίποτα θετικό για το λαό και τη νεολαία των περιφερειών.
  • Σημειώνουμε ότι η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της περιφέρειας κάνει ένα ατόπημα: Δεν αναφέρει τους εισηγητές σε αρκετά θέματα π.χ για την ανεργία, για τις καταστροφές από την πλημμύρα στη Λάκα των Παξών.
  • Είχε συμπεριληφθεί στα θέματα της Η.Δ για την Κυριακή 7-12-14 το θέμα των ακτοπλοϊκών  συγκοινωνιών σε Κεφαλονιά – Ιθάκη – Παξούς και τα Διαπόντια νησιά. Η συνεδρίαση της Κυριακής αναβλήθηκε για τον θάνατο του Αντι/δρου του Π.Σ Διονύση Μυλωνά.

Κέρκυρα, 8-12-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ