5 Δεκ 2014

Ν.ΡΩΜΑΝΟΣΕρωτήματα προκαλεί η άρνηση της κυβέρνησης-

Ερωτήματα προκαλεί η άρνηση της κυβέρνησης
Δήλωση του Γιάννη Γκιόκα, μετά από συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης


Ενημέρωση σε εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων σχετικά με την υπόθεση Ρωμανού έκανε χτες ο υπουργός Δικαιοσύνης. Μετά τη συνάντηση, ο Γιάννης Γκιόκας, που εκπροσώπησε το ΚΚΕ, δήλωσε:
«Η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη και πρέπει να εξασφαλίσει με κάθε τρόπο ότι θα χορηγηθεί εκπαιδευτική άδεια στο Νίκο Ρωμανό. Το δικαίωμα στη μόρφωση είναι αναφαίρετο και πρέπει να εξασφαλίζεται και για εκείνους που κρατούνται στις φυλακές. Αλλωστε, ιδιαίτερα για τους νέους ανθρώπους, η εκπαίδευση και η μόρφωση είναι αναπόσπαστα στοιχεία της κοινωνικής επανένταξης.
Εκφράσαμε τις αντιρρήσεις μας σχετικά με τη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Δικαιοσύνης για τα μαθήματα εξ αποστάσεως. Αυτό θα οδηγήσει στην υπονόμευση του θεσμού των εκπαιδευτικών αδειών, που θα δίνονται ακόμη πιο δύσκολα. Οι εκπαιδευτικές άδειες είναι αναγκαίες και πρέπει να δίνονται στις περιπτώσεις που προβλέπεται.
Από κει και πέρα, η συνεχιζόμενη άρνηση χορήγησης άδειας στον Ν. Ρωμανό δημιουργεί ερωτήματα και ρίχνει λάδι στη φωτιά, σε μια περίοδο που ο λαός πρέπει να στρέψει την προσοχή του στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται και στην οργάνωση της πάλης του».
Στη συνάντηση παραβρέθηκε από το ΚΚΕ και η Λίνα Κροκίδη, υπεύθυνη του Τμήματος Δικαιοσύνης και Λαϊκών Ελευθεριών της ΚΕ του ΚΚΕ

.Σε κίνδυνο η υγεία του 21χρονου

Η ζωή του κρατούμενου απεργού πείνας, Ν. Ρωμανού, βρίσκεται σε κίνδυνο, αφού, μετά την απόρριψη του αιτήματος για χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών, συνεχίζει την απεργία πείνας για 26η μέρα σήμερα. Το ανοσοποιητικό του σύστημα έχει καταρρεύσει. Χτες παρουσίασε λιποθυμικό επεισόδιο. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Διοικητή του Γενικού Κρατικού, όπου νοσηλεύεται, «ανατάχθηκε με την παρέμβαση των θεραπόντων ιατρών. Ο ασθενής υποβάλλεται σε εργαστηριακό έλεγχο για την τεκμηρίωση της κατάστασής του».

Να σημειωθεί ότι οι γονείς του 21χρονου κρατούμενου απορρίπτουν τη λύση της τηλεδιάσκεψης για τις σπουδές του γιου τους που προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης. «Είναι ανεπίτρεπτο να προτείνονται εικονικά δικαιώματα όταν η απεργία πείνας του γιου μας είναι πραγματική», αναφέρουν σε επιστολή τους.
Στο μεταξύ, την ετυμηγορία τους ως προς την ενοχή ή την αθωότητα των 18 κατηγορουμένων στην 3η δίκη της αυτοαποκαλούμενης οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» ανακοίνωσε χτες το δικαστήριο. Ποινές ανακοινώθηκαν μόνο για δύο κατηγορούμενους, την Στ. Αντωνίου και τον Κ. Παπαδόπουλο, οι οποίοι κρίθηκαν και αθώοι ως προς την συμμετοχή τους. Ενοχοι κρίθηκαν οι υπόλοιποι και αναμένεται απόφαση για τις ποινές στις 18 Δεκέμβρη.
Το δικαστήριο δέχτηκε την εκκρεμοδικία, ότι δηλαδή «είναι απαράδεκτη η ποινική δίωξη για όσους έχουν ήδη καταδικαστεί με τον «"τρομονόμο" με απόφαση προηγούμενου δικαστηρίου.» Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, αυτή η απόφαση μπορεί να αποτελέσει «δείκτη» για τον Ν. Ρωμανό, που είχε παραπεμφθεί για συμμετοχή στην αυτοαποκαλούμενη οργάνωση, για τη ληστεία στο Βελβεντό και έχει αθωωθεί από το δικαστήριο. Να σημειωθεί ότι ο Ν.Ρωμανός είναι και υπόδικος και παραπέμπεται με τον «τρομονόμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ