6 Ιαν 2015

«Ολοι μέσα» στα ψηφοδέλτιά του

«Ολοι μέσα» στα ψηφοδέλτιά του




Με συνοπτικές διαδικασίες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ΚΕ και του Διαρκούς Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, το Σάββατο, επικυρώνοντας τις αποφάσεις που είχε ήδη λάβει η ηγεσία του κόμματος για τη συμπερίληψη στα ψηφοδέλτια παραγόντων προερχόμενων από άλλες δυνάμεις της αστικής διαχείρισης. Η λαλίστατη τις προηγούμενες μέρες «Αριστερή Πλατφόρμα» κατάπιε τη γλώσσα της και δεν πρόβαλλε καμία αντίρρηση, επιλέγοντας να απέχει από την ψηφοφορία, όπου εγκρίθηκε η εισήγηση της ΠΓ για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων.
Ο Αλ. Τσίπρας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της μετεκλογικής σύμπραξης με τη ΔΗΜΑΡ, εγκωμίασε την Λούκα Κατσέλη και υπερασπίστηκε τη συμμετοχή στα ψηφοδέλτια πολιτευτών όπως οι Τζάκρη, Βουδούρης, Παραστατίδης κ.ά., με τη... διευκρίνιση ότι όσοι έχουν διατελέσει υπουργοί σε μνημονιακές κυβερνήσεις δεν θα αναλάβουν υπουργικά χαρτοφυλάκια! Πάντως, για το φόβο των «Ιουδαίων», μιας και όλοι αυτοί δε φημίζονται για τη συνέπειά τους, ενέκριναν και «κώδικα δεοντολογίας» που πρέπει όλοι οι υποψήφιοι να προσυπογράψουν με μια σειρά δεσμεύσεις, με κυριότερη αυτή για παράδοση της έδρας, εφόσον τους ζητηθεί ή επιλέξουν να αποχωρήσουν απ' τον ΣΥΡΙΖΑ.
Παρεμβαίνοντας στις εργασίες της ΚΕ για το ζήτημα των συμμαχιών, τις παρουσίασε σαν όρο για την ανάληψη της αστικής διαχείρισης απ' το κόμμα τους. Την ώρα, μάλιστα, που τα πάρε - δώσε μεταξύ των δυνάμεων της διαχείρισης και παραγόντων που μεταπηδούν απ' τη μία στην άλλη, αποκαλύπτουν την κοινή στρατηγική βάση που τους συνδέει, της εξυπηρέτησης των μονοπωλιακών συμφερόντων, είχε το θράσος να καλέσει και το ΚΚΕ να πάρει μέρος στο χυδαίο αυτό αλισβερίσι, επειδή όπως υποστήριξε «η μάχη που έχουμε να δώσουμε υπερβαίνει τις υπαρκτές διαφορές μας εντός της αριστεράς»! Οπου σαν «υπαρκτές διαφορές» προσπέρασε την άβυσσο που χωρίζει τη μάχη που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την ενίσχυση της αστικής εξουσίας, με τη μάχη του ΚΚΕ για την ανατροπή της...
Ο Αλ. Τσίπρας κάλεσε στα ψηφοδέλτια του κόμματός του όσους συμφωνούν με το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», ενώ ιδιαίτερη πρόσκληση απηύθυνε σε όσους στήριξαν την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Κομισιόν.
Αμέσως μετά, στην ομιλία του στην έναρξη των εργασιών του Διαρκούς Συνεδρίου παρουσίασε το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» που δομείται γύρω από τρεις βασικούς άξονες, τη διαπραγμάτευση για διευθέτηση του χρέους ώστε να εξοικονομηθούν πόροι για τη στήριξη της καπιταλιστικής ανάκαμψης, τα μέτρα στήριξης της καπιταλιστικής οικονομίας και τα μέτρα αντιμετώπισης της λεγόμενης «ανθρωπιστικής κρίσης», διαχείρισης δηλαδή της ακραίας φτώχειας.
Είχε, μάλιστα, το θράσος να ζητήσει απ' το λαό να σταθεί «ενεργός στο πλάι μας», όπως στο πλάι τους κάλεσε να σταθούν και «όλους εκείνους που συμφωνούν με το πρόγραμμα κοινωνικής σωτηρίας», κλείνοντάς τους το μάτι ότι δε θα μοιραστούν μόνο τη μάχη αλλά και τη νίκη.
Στο μεταξύ, την απόφασή τους να στηρίξουν ΣΥΡΙΖΑ γνωστοποίησαν οι «Οικολόγοι - Πράσινοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ