17 Φεβ 2015

Στις πρώτες προτάσεις νόμου του ΚΚΕ η κατάργηση των εφαρμοστικών νόμων

Στις πρώτες προτάσεις νόμου του ΚΚΕ η κατάργηση των εφαρμοστικών νόμων

Κάλεσμα οργάνωσης της λαϊκής πάλης απηύθυνε ο Δ. Κουτσούμπας στο πλαίσιο της χτεσινής περιοδείας του στο εργοστάσιο χημικής βιομηχανίας «ΜΟΡΝΟΣ» στη Θήβα

Από τη συζήτηση του Δ. Κουτσούμπα με τους εργαζόμενους στη χημική βιομηχανία «ΜΟΡΝΟΣ»
Μία από τις πρώτες προτάσεις νόμου που θα καταθέσει το ΚΚΕ για ψήφιση στη Βουλή θα είναι η κατάργηση όλων των αντιλαϊκών εφαρμοστικών νόμων που επιβλήθηκαν σε βάρος των εργαζομένων τα τέσσερα τελευταία χρόνια, υπογράμμισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη διάρκεια της χτεσινής επίσκεψής του στο εργοστάσιο χημικής βιομηχανίας «ΜΟΡΝΟΣ», στη Θήβα.

Ο Δ. Κουτσούμπας συνομιλώντας με τους εργαζόμενους, οι οποίοι τον υποδέχτηκαν με μαζική συγκέντρωση στην τραπεζαρία του εργοστασίου, τους κάλεσε να στηρίξουν αυτή την πρωτοβουλία του ΚΚΕ και να πιέσουν αγωνιστικά για την ψήφισή της.

Επισήμανε επίσης ότι θα κατατεθούν από το ΚΚΕ προτάσεις νόμων για άμεση ανακούφιση των λαϊκών νοικοκυριών, με απαλλαγή τους από φόρους, δάνεια κ.λπ., για άμεση ανακούφιση των ανέργων με την αύξηση των επιδομάτων ανεργίας κ.ά., την επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού. Επίσης, θα κατατεθούν προτάσεις νόμου για την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ «εδώ και τώρα», διευκρινίζοντας ότι αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να διαμορφωθεί σε αυτό το ποσό ο μισθός των εργαζομένων που παίρνουν παραπάνω, για τη 13η και 14η σύνταξη και άλλες που αφορούν την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Τόνισε ότι ο λαός αυτό που πρέπει να κάνει είναι να οργανώσει τη δική του πάλη, την ενότητά του, τη λαϊκή συμμαχία, ενάντια στους αντιλαϊκούς νόμους, στα μονοπώλια, στο μεγάλο κεφάλαιο, συνολικά ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα που γεννά όλα αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Στη διάρκεια της περιοδείας του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ συναντήθηκε με τη διοίκηση του εργοστασίου και το Διοικητικό Συμβούλιο του επιχειρησιακού σωματείου.

    Αναλυτικό ρεπορτάζ από τη συζήτηση του Δ. Κουτσούμπα με τους εργαζόμενους του εργοστασίου θα δημοσιευτεί στον «Ρ» της Πέμπτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ