29 Μαΐ 2015

ΚΕΡΚΥΡΑ-Έρχονται κινητοποιήσεις των ξενοδοχοϋπαλλήλων τον Ιούνιο

Έρχονται κινητοποιήσεις των ξενοδοχοϋπαλλήλων τον Ιούνιο


ksenodox_poreia13Καζάνι που βράζει φαίνεται να είναι η κατάσταση μεταξύ ξενοδοχοϋπαλλήλων και ξενοδόχων, καθώς οι πρώτοι υποστηρίζουν ότι παρά την κερδοφορία των επιχειρήσεων, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον εργασιακό τους χώρο οξύνονται.
Ενδεικτικά, ως κύρια προβλήματα πρωτίστως αναφέρουν την εντατικοποίηση της εργασίας τους και την παραβίαση – κατά κανόνα – των συμβάσεών τους όσον αφορά σε ρεπό και μισθοδοσίες. Δευτερευόντως έρχεται το ζήτημα της καταβολής των δεδουλευμένων. Μάλιστα, η διοίκηση του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων υποστηρίζει πως ενώ γίνεται προσπάθεια από πλευράς της να κάνει διάλογο με τους ξενοδόχους προκειμένου να βρεθεί μια συναινετική αντιμετώπιση του προβλήματος, καταγράφεται αδιαλλαξία και μη καλή πρόθεση.
Αυτά κυρίως, θα είναι τα ζητήματα που θα συζητήσουν οι εργαζόμενοι στην έκτακτη γενική τους συνέλευση στις 3 Ιουνίου στις 19:00 στο Εργατικό Κέντρο ενώ παραλλήλως, θα οργανώσουν τις κινητοποιήσεις και τα συλλαλητήρια που έχουν προγραμματίσει, αρχής γενομένης την 11η Ιουνίου.

Η ημερήσια διάταξη της γενικής συνέλευσης
1.Εκτίμηση της κατάστασης στα ξενοδοχεία.
2.Οργάνωση της συμμετοχής στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ (11 Ιούνη)
3.Προκήρυξη απεργιακών και άλλων κινητοποιήσεων.
4.Επίδομα ανεργίας, Βαρέα και σύμβαση εργασίας.
5.Τροποποίηση του καταστατικού του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ