15 Μαΐ 2015

Μικρές Ειδήσεις: Ουκρανία και η δημοκρατικότητα της Ευρωπαικής Ένωσης

 Μικρές Ειδήσεις: Ουκρανία και η δημοκρατικότητα της Ευρωπαικής Ένωσης

Μετά τους νεοναζί που σκόρπισαν χάος στη χώρα και την τελική συμμετοχή τους στην κυβέρνηση. Μετά την φυλάκιση των πολιτικών αντιπάλων τους, την δολοφονία μελών και στελεχών του ΚΚ Ουκρανίας, τον δημόσιο βασανισμό στελεχών του και την τελική δίκη-παρωδία για την απαγόρευση του κόμματος.

 Μετά τον ανοικτό βανδαλισμό γραφείων και εργατικών κέντρων, την πυρπόληση των γραφείων του Εργατικού Κέντρου Οδησσού, όπου δεκάδες δολοφονήθηκαν, ανάμεσά τους και μια έγκυος που στραγγαλίστηκε με τηλεφωνικό καλώδιο. Μετά τον ανοικτό πόλεμο με τον ρωσόφωνο πληθυσμό και την σκιώδη εμπλοκή της Ρωσίας. Μετά από όλα αυτά ήρθε η εποχή του βαθέματος της φτώχειας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης. 

Ποιος είναι όμως ο θιασώτης; Ποιος στέκεται πίσω από τη δικτατορική και νεοναζιστική κυβέρνηση της Ουκρανίας; 

Μετά την υπαγωγή της χώρας σε μνημόνιο, ο εγκάθετος πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο ανακοίνωσε σήμερα τον διορισμό πολλών ξένων πολιτικών προσωπικοτήτων ως συμβούλους του. Ποιοι ήταν αυτοί; 

Από την "προστάτιδα δύναμη" της οποία προτεκτοράτο έχει γίνει η Ουκρανία, ο Αμερικανό ς Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τζον Μακέιν.

Από την "εγγυήτρια δύναμη της δημοκρατίας Ευρωπαϊκή Ένωση" Πρωθυπουργός της Σουηδίας Καρλ Μπιλτ, που δήλωνε ότι στην Ουκρανία πρέπει να παραδοθούν όπλα. 

Από το έτερο αμερικανικό προτεκτοράτο της Γεωργίας,ο φιλοδυτικός πρώην πρόεδρος της χώρας Μιχαήλ Σαακασβίλι (τον θυμάστε από τον Εμφύλιο με την Οσετία).

Αυτά για να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας, τι γίνεται στα πλαίσια της δημοκρατικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της φιλίας μεταξύ των λαών και της κρίσης...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ