4 Ιουν 2015

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΤΟ ΚΚΕ !

 ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΤΟ ΚΚΕ !

(Μας εφτασε με μειλ στο ιστολόγιο .Ο Θ.Μ. είναι παλιός φίλος ,οικονομικός μετανάστης τα τελευταία χρόνια κάπου στην Ευρώπη .Κάποτε φανατικός Παπανδρεικός ,αλλά πάντα αυτοπροσδιοριζόμενος σαν "κομμουνιστικό" "σταγονίδιο" στο τότε πασοκ ,γι αυτό και οσα γράφει εχουν μια ιδιαίτερη αξία ...) 








"Το 1978 η παραγωγική βάση της χώρας αποτελούταν κατά 25% από τον αγροτικό τομέα ,κατά 30%  από τον βιομηχανικό ,κατά 12% από την μεταποιήση ,,κατά 10% από τον τουρισμό ,κατά 14% από την ναυτιλία και τα υπόλοιπα από υπηρεσίες γενικώς . Σήμερα μετά από 40 κοντά χρόνια που μας έχουν μαντρωμένους – και μάλιστα χωρίς να μας ρωτήσουν ΠΟΤΕ - στο Ευρωμαντρί τους ,σ αυτό τον λάκκο των Πολυεθνικών λεόντων τους ,από όλο αυτό το παλαι ποτέ αξιόμαχο παραγωγικό δυναμικό της χώρας ,μόνο ο τουρισμός έχει απομείνει να στέκεται κάπως στα πόδια του ,κι αυτός ακόμα να αποδίδει τα όποια κέρδη του σε 100-200 μεγαλοξενοδοχους ντόπιους και ξένους .Εχουν το θράσος μάλιστα να το προβάλλουν κι όλας αυτό σαν «προσόν» μας ,σαν την μοναδική …(σικ!) …«βαριά μας Βιομηχανία» !!!

Αποδεικνύοντας ,εκτός από τον προσχεδιασμό του εγκλήματος και την απόλυτη οικονομική ασχετοσύνη τους .Καμμία χώρα ή οικονομία ,ούτε καν η Χαβάη , οι Μαλβίδες , το Κατάρ κλπ δεν βασίζει την επιβίωσή της σε έναν τόσο ευμετάβλητο ,ευαίσθητο και εκτεθειμένο σε χίλιους δυό κινδύνους (φυσικούς ,οικονομικούς –πολεμικούς ,τρομοκρατικούς κ.α.) παράγοντα όπως ο Τουρισμός !! Είναι η απόλυτη ένδεια και κατάντια για μια χώρα και έναν οικονομολόγο να το ισχυρίζεται αυτό ,ακόμα κι αν έχει εξαγοραστεί χοντρά σαν προπαγανδιστής !!
Το 1992 ο Αντρέας Παπανδρέου σε μια στιγμή ειλικρίνειας είχε παραδεχτεί το παιχνίδι που παίχτηκε από τα ευρωαφεντικά μας εξ αρχης για την Ελλάδα : « Μας προόριζαν για γκαρσόνια τους από την πρώτη στιγμή» .

Ότι δηλαδή το εγκλημα της διάλυσης της παραγωγικής βάσης της χώρας ηταν αρχικός τους στόχος από την ένταξή μας ακόμα ,με την ντόπια Αρχουσα Ταξη ,το πολιτικό της προσωπικό ,τον τύπο κλπ ,εξ αρχής «στο κόλπο» και εξαγορασμένους (πλην των κομμουνιστών ) πλήρως !

(σημ.Ιστ. : Βεβαια για την ιστορία να πούμε ότι το 92 ο Α.Παπ. απλά επανέλαβε τα λόγια του Κωστα Λουλε –βουλευτή του ΚΚΕ – στην Βουλή καπου το 79 )

Με τις επιδοτήσεις ,τις ΚΑΠ ,την αναγκαστική αλλαγη καλλιεργειών , τις ποσοστώσεις κατάφεραν να ρίξουν στάχτη στα μάτια των αγροτών ,να τους χρυσώσουν το χάπι της εγκατάληψης κι έτσι να συρρυκνώσουν την αγροτική παραγωγή σε μια χώρα που ήταν όχι μόνο αυτάρκης αλλα και εξαγωγική σε αγροτικά προιόντα ,από 25% το ΄78 στο 8% σήμερα και μάλιστα με τάσεις εξαφάνισής της ,ή την διατήρηση ενός ελάχιστου ποσοστού σε λιγα χέρια μεγαλογεοκτημόνων ή και πολυεθνικών .


Κατι αντίστοιχο πέτυχαν και στην βιομηχανία μας (εδώ εγινε το grande-pliatsiko!!) .Mέσω «δανείων» (δανεικών και αγύριστων ,βλ.ΛΑΝΑΡΑΣ) και εξαγορών ,μεσω ανοικτών και αισχρών εν ψυχρώ ξεπουλημάτων σε ανταγωνιστές (αλουμινιο ,τσιμεντο ,ενέργεια κλπ)  ,ή μεσω «κρατικοποιήσεων» (ΟΑΕ ) και «προγραμματων –ταχαμου -εξυγίανσης» εκλεισαν μια σειρά εργοστασια σε τομείς όχι μόνο κρίσιμους για την οικονομία μας αλλα και  απόλυτα ανταγωνιστικούς απέναντι σε ευρωπαικά και παγκόσμια ακόμα μονοπώλια ,που «απόλαυσαν» ετσι την απόλυτη κυριαρχία κατόπιν ,χωρίς τους «ψωροελληνες» ανάμεσα στα πόδια τους ! Τα ντόπια αφεντικά αυτών των βιομηχανιων ανταμοίφθηκαν είτε μετατρεπόμενοι σε μεγαλοεισαγωγείς των προιόντων αυτών των πολυεθνικών ,ειτε σε χρηματιστές με ισχυρά χαρτοφυλάκια στα χρηματιστήρια του κόσμου .

Δεν θα μπορούσε να περάσει τόσο εύκολα το έγκλημα αυτό –ειδικά σε μια χώρα με ισχυρό κομμουνιστικό κόμμα που ηταν αντίθετο εξ αρχής και πάλευε νυχθημερόν να οργανώσει τον λαό ενάντια σ όλα  αυτά – αν δεν είχαν δημιουργήσει μια «καλή και άξια» προπαγανδιστική βάση που να μπορεί να πείθει τον λαό να συνεναισει στην αυτοχειρίασή του ,να τον πείθει ότι όλα αυτά τα εγκλήματα εναντίον του αποτελούσαν «εκσυγχρονισμό» και « προοδο» ,που να κάνουν να φαίνονται οι όποιες φωνές αντίστασης σαν «απολιθωμένες» , «οπισθοδρομικές» , «παλαιολυθικές» και εκτός τόπου και χρόνου ! (ποιο κόμμα αλλήθεια έχουν «σταμπάρει» μ αυτά τα κλισέ?)

Ετσι από την πρώτη στιγμή πλημμύρισαν τα ΜΜΕ ,τα κόμματα ,ακόμα και τα συνδικάτα από χιλιάδες «παπαγαλάκια» ,είτε εμμισθα ,είτε απλα ως χρήσιμοι ηλίθιοι –οπαδοί αστικών κομμάτων ,από καθηγητές Πανεπιστημίων ,εως δημοσιογράφους τυπου Μαρίνου του Οικ.Ταχ. που προπαγάνδιζαν στεγνά τα «ατού» …της  αυτοκτονίας της πατρίδας μας .

Εκτός από τα «χρυσα κουτάλια» της ΕΟΚ , την «τεραστια αγορα των 400 εκ. καταναλωτων για τα προιόντα μας» ,που μας εταξαν αρχικά , ποιος δεν θυμάται στην συνέχεια και όταν αποκαλύπτονταν σιγά σιγα τα ψέμματα και οι μύθοι τους αυτοι ,το «επιχείρημα» των «σκάρτων» αγροτικών προιόντων μας ,τα .. «στραβα» αγγουρακια μας που ταχα …μας γύρναγαν ως αχρηστα οι ..Ευρωπαίοι ?

Ποιος δεν θυμάται τα κατεβατά στον τύπο ,στην τηλεόραση , την σπέκουλα στα καφενεία κλπ για το φτηνότερο  και «καλύτερο» …βαμβάκι από το Μαρόκο και την Αίγυπτο (τα Β και Γ διαλογής σε σχέση με το ελληνικό –αυτά δεν τα λεγαν ) … την εποχή που κλείναν την Πειραική Πατραική ,το Αιγαίο κλπ ?Οταν ρίμαζαν εν ψυχρώ και με πρόγραμμα ,την μεγαλύτερη καθετη Κλωστουφαντουργία στον κόσμο (υψηλότατης ποιότητας προιόντων ) με τις 200.000 οικογένειες (αγρότες ,εργάτες ,πωλητές ,μικρομεσαίους ,αντιπροσώπους ,βιοτέχνες) να ζουν αμεσα από αυτή ,και τα 11.000 παραρτήματα πωλήσεων παγκοσμίως ! Απλά να θυμίσω ότι αμέσως μετά το ξεπάστρεμμα της κλωστουφαντουργίας μας ,πλημμύρισε η αγορά από τα ….ολλανδικά τεντόπανα …TEN CATE !

Ποιος δεν θυμάται την σπέκουλα των δήθεν «ατίθασων» εργατών στα Ναυπηγεία μας που απεργούσαν και καθυστερούσαν ταχαμ οι παραγγελίες για να τα κλείσουν (αφού τα ξεπούλησαν) κι ετσι να γιγαντωθούν τα Γερμανικά ,Κροατικά και Πολωνικά τους ? Το ιδιο επιχείρημα δεν χρησιμοποίησαν και για να κλείσουν την ΤΕΟΚΑΡ ,( οι εργάτες εκει είχαν να απεργήσουν 5 χρόνια!!!) όταν μετά το Μάαστριχτ καταργήθηκε κάθε προστατευτισμός στα ελληνικα προιόντα και αυτοκινητα ,διαλύοντας ετσι την όποια εγχώρια αυτοκινητοβιομηχανία μας προς χαρην των VW και των Renault τους ,που ως και σημερα στις χώρες τους δίνουν «κινητρα» στους πολίτες τους για να αγοράζουν τα «εθνικα» τους αυτοκίνητα ?

Ποιος δεν θυμάται την σπέκουλα για τον «βραδυκίνητο» δημόσιο ΟΤΕ ,για να συνεναίσει ο λαος στο ξεπούλημα του στους Γερμανούς ? Το όργιο ψεμμάτων για την Ολυμπιακη μόνιμα στην πρώτη δεκάδα παγκοσμίως  σε ασφάλεια πτήσεων ? Το κομμάτι κομμάτι ξεπούλημα της ΔΕΗ ….τι να πρωτοθυμηθεί κανείς ! (Βέβαια σε ότι αφορά τις κρατικοποιημένες ΔΕΚΟ φρόντισαν και οι κυβερνητικες Διοικησεις επί χρόνια να απαξιώσουν κατακλέψουν ,διαβάλλουν ,σαμποτάρουν ανοικτά το έργο τους –παρέα με τους εκει κυβερνητικούς συνδικαλιστες ,αλλα και κάποιους «αριστερούς» ,πλην όμως σφόδρα ευρωλάγνους τέτοιους- κάνοντας τον λάο να …αγανακτά κατά καιρους εναντίον τους και να εύχεται την …ιδιωτικοποίησή τους ! )

Από την άλλη μόνιμη ήταν η σπέκουλα για τα λεφτά «που μας δίναν» …οι φιλεύσπλαχνοι «εταίροι» μας ,για την «ανάπτυξη» της χώρας ….και τάχαμ εμείς δεν τα … «αξιοποιήσαμε» ….κρύβοντας ακριβώς ότι τα κονδύλια αυτά –εκτός του ότι στην τεράστια πλειοψηφία τους ηταν ΚΑΙ δικά μας από το κοινό ταμείο συνοχής- οι λυκοι της ΕΕ τα έδιναν για να χρυσώνουν το χάπι σε τμήματα του λαού και να μην βλέπουν τι μας ετοίμαζαν για την πλήρη εξαγορά της χώρας .

«Σήμερα δεν παράγουμε τίποτα» … « Όλα ειν εισαγώμενα» … « Ειμαστε απόλυτα εξαρτώμενοι από τους δανειστές» …Ορισμένες από τις διαπιστώσεις που είναι μεν  αλήθεια και έχει σχεδόν κάθε έλληνας στο στόμα του …αλλά είναι το αποτέλεσμα αυτής της 40χρονης πολιτικής της ΕΕ απέναντι στη χώρα ,είναι τα «επινίκια» για κάποιους που τα λεν ,εν μέσω «θλίψης» και κροκοδείλιων δακρύων …. αλλα κάτω από τα μουστάκια  τους γελάνε αυτάρεσκα μια και κατάφεραν τον σκοπό για τον οποίο τους πλήρωναν τα ευρωαφεντικά τους επί δεκαετίες .

Σήμερα ο λαός μας πρέπει να ξεφύγει από τα ψεύτικα διλήμματα που του προβάλλουν  τα ίδια ακριβώς και πάλι παπαγαλάκια με παραλλαγές .Τα «ευρώ ή δραχμή» ,τα «μέσα ή εξω από την Ευρωζώνη» , οι «ρηξεις και οι κόκκινες γραμμές» ,είναι στο ίδιο κόλπο ,αποτελούν την τελευταία γι αυτούς «πράξη του δράμματος» ,της απόλυτης παράδοσης ενός ζαλισμένου και καθημαγμένου λαού στις ορέξεις τους .Αποτελούν την ΤΕΛΙΚΗ ΠΑΓΙΔΑ για τον λαο μας …το τελικο «τσακ» της φακας !
Το πρόβλημα είναι ακριβώς η ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ της παραγωγικης βάσης της χώρας  και μάλιστα σε άλλη βάση επωφελή για τον λαό ,που θα εξασφαλίσει επάρκεια και αυτάρκεια του αρχικά και ανάπτυξη επωφελών συναλλαγών με άλλες χώρες και λαούς στην συνεχεια . Στον κόσμο υπάρχουν 220 κράτη.Ποιός σου απαγορεύει να έχεις συναλλαγές με τα υπόλοιπα 201 ? Να παίρνεις πχ πετρέλαιο από το …ΙΡΑΝ ? Η ΕΕ δεν σου το απαγόρευσε πρόσφατα ? Ποιος σε περιορίζει σε αυτό το ασφυκτικό κλουβί της Ευρωπαικής Ενωσης ? Η εξάρτησή σου που απορρέει από την ένταξή σου σ αυτό .Οσο παραμένεις εκεί μέσα όποιο νόμισμα κι αν εχεις ,η οικονομία σου θα στηρίζεται στην «ευγενή ελεημοσύνη» τους ,στα φράγκα τους που θα ζητάς σαν ζήτουλας από το ΤΕΡΑΣ .Εξ αλλου οι ιδιοι δεν ετοιμάζουν «ευρω-Β» για τα κράτη παρίες τους ?



Καμμιά ανασυγκρότηση της παραγωγικής σου βάσης ,να εκμεταλευτείς δλδ τον πλούτο σου για ιδιον όφελος ως χώρα ,δεν μπορείς να κάνεις με το ασφυκτικό νομικό και άλλο πλαίσιο που έχουν φκιάξει ! Το να προσπαθείς να αναστήσεις την παραγωγή σου στο ένα ή στο άλλο προιον σου θα σκοντάφτει παντα σε απαγορεύσεις ,ντιορεκτίβες ,συνθήκες ,κοινοτικούς «κανόνες» και  « δίκαια» ,ποσοστώσεις κλπ .
Και αντε ,θα μου πεις , εφυγες από το μαντρί τους !
Που θα βασιστείς για την ανασυγκρότηση της παραγωγικής σου βάσης ? Στον «πατριωτισμό» και την «καλή θέληση» των βιομήχανων και εφοπλιστών ? Των 500 μεγαλοαστών που κατέχουν τα «εργαλεία» (εργοστάσια ,καράβια κλπ)  που χρειαζεσαι οπωσδήποτε σαν λαός στην προσπάθεια σου αυτή  ?
Πως θα σχεδιάσεις που ,πως και ΤΙ θα παράγεται ,τι χρειάζεσαι και τι όχι αν δεν τα εχεις στα χέρια σου σαν λαος όλα αυτά ? Εξ άλλου ολοι αυτοί δεν ήταν απλα μέρος του προβλήματος τόσα χρόνια αλλα οι κύριοι ωφελημένοι από αυτή την διάλυση της χώρας .Αυτοί είναι που λήστεψαν τον λαό ,παρέα με τα μεγάλα συνεταιρακια τους ,τα μονοπωλια της ΕΕ .Αυτοι δεν έχουν εξω σε τραπεζες και οφ σορ πανω από 1,5 ΤΡΙΣ ? Που τα βρήκαν αυτά? Από τον «μόχθο» τους ? Μεροκάματα είναι ? Ή τα κλεμμένα από τον μόχθο του λαού μας ?Να λοιπόν γιατί ο μόνος αφέντης αυτής της προσπάθειας πρεπει να είναι ο λαος και μονο . Αυτός ξέρει καλύτερα από τον καθένα τι του χρειάζεται κάθε φορα και πως θα το παραξει !
Σαν λαός εχουμε μια απίστευτη τυχη σ αυτή τη γωνιά του πλανήτη που έλαχε να ζούμε .Ενα μεγάλο πλεονέκτημα που δύσκολα βρίσκουν αλλοι λαοί στον ιστορικό τους δρόμο .Ζούμε στην πλουσιότερη ίσως γωνιά του πλανήτη ! Ζούμε στην χώρα που μπορεί να παράξει τα πάντα !
Αυτό θέλαν και θέλουν να μας κρύψουν .Γι αυτό μας ταλάνιζαν με το ντροπιαστικό και μίζερο «Ψωροκώσταινα» .Γι αυτό μας μάντρωσαν στα μαντριά τους .

Οι κομμουνιστές τότε αποκάλυψαν την απάτη και το ψέμα .Οι κομμουνιστές λένε πάλι την αλήθεια στον λαό ,και του δείχνουν τα βασικά βήματα ενός δύσκολου αλλα μοναδικού δρόμου στην παγκόσμια σημερινή συγκυρία . Αρκεί ο λαός να πιστέψει στις δικές του δυνάμεις ,να ενισχυσει την αυτοπεποίθησή του και να παλέψει γι αυτά .
Αλλιώς τα χειρότερα έπονται …
-μονομερής διαγραφή χρεους και εξοδος από ΕΕ και ΝΑΤΟ
- τα «εργαλεία» της ανασυγκρότησης στα χερια του λαού

ΥΓ. Ποια είναι η μόνη χώρα που μπορεί να κατασκευάσει σημερα το μεγαλύτερο τάνκερ στον κόσμο , χωρίς να εισάγει τίποτα ,από ανθρώπινο δυναμικό ως καρφίτσα ?(ουτε καν την ελιά ,την ντομάτα και το ψωμί του κολατσιού των εργατών της ) "

Θ.Μ .(αχ πατρίδα ,μου έλειψες ηδη πολύ) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ