8 Σεπ 2015

Ποιό σύστημα υπηρετεί ο Βασίλης Λεβέντης;

 Ποιό σύστημα υπηρετεί ο Βασίλης Λεβέντης;


"Κάποια ζώα δε με πιστεύανε, κάποια ζώα δε με πιστεύανε, τώρα θα με πιστέψουν, ευτυχώς, και τα ζώα" - Βασίλης Λεβέντης.

Οι περισσότεροι έλληνες γνώρισαν το Βασίλη Λεβέντη, τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, μέσα από την σάτυρα του Μητσικώστα. Γνωστή καρικατούρα της περιθωριακής τηλεόρασης, ο πρόεδρος Λεβέντης έγινε πασίγνωστος από τα βίντεο των αρχών της δεκαετίας του 1990, στο κανάλι 67, όταν και έδινε ρεσιτάλ μπροστά στις κάμερες. Από τις... εκκλήσεις στο Θεό να στείλει "καρκίνο" στο Παπανδρέου και το Μητσοτάκη και τα ποσοστά του 0,02%, ο Λεβέντης έφτασε σήμερα να προβάλλεται απ' όλα τα μέσα ενημέρωσης και να λαμβάνει ποσοστά που τον βάζουν στη Βουλή. Από γραφική φιγούρα που προκαλούσε μόνο γέλιο, σήμερα προωθείται από τα μέσα σε τέτοιο βαθμό ώστε να του δίνουν ποσοστά ανώτερα του 3-4%. 

Η περίπτωση Λεβέντη θα παρέμενε περίπτωση μόνο για σάτυρα και μίμηση από το Μητσικώστα, εάν δεν έφτανε σήμερα στο σημείο να παρουσιάζεται από διάφορα ΜΜΕ ως "εναλλακτική λύση". Με κύριο σύνθημα του την "αντιδιαπλοκή", ο κ.Λεβέντης από καρικατούρα έγινε τώρα σοβαρός πολιτικός αρχηγός. Και, όπως διαπιστώνουμε, υπάρχει όντως κόσμος που σκέφτεται να ψηφίσει την Ένωση Κεντρώων, κυρίως ως αντίδραση στα κόμματα που κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κλπ.). 

Αναρωτήθηκαν όσοι σκέφτονται να ψηφίσουν Λεβέντη τι συμφέροντα εξυπηρετεί ο εν λόγω κύριος; Ποιές θέσεις πρεσβεύει; Διότι καλή η "αντιδιαπλοκή" και η "κάθαρση από τα λαμόγια", αλλά αυτό από μόνο του δε λέει απολύτως τίποτα. Αν αφήσουμε για λίγο το γελοίο του πράγματος και μελετήσουμε στα σοβαρά το τι πρεσβεύει η Ένωση Κεντρώων του Λεβέντη θα δούμε ότι πρόκειται για ένα αμοιγώς κόμμα του συστήματος, υπέρ του καπιταλιστικού συστήματος, αναφανδόν υπέρ της ΕΕ. 

Ο Βασίλης Λεβέντης είναι χείμαρρος πραγματικός όταν μιλάει για πολιτική. Ανάμεσα στα διάφορα που λέει όμως του ξεφεύγουν πράγματα και δείχνει το τι πραγματικά υπηρετεί. Όπως για παράδειγμα σε εκείνη την συνέντευξη πριν λίγους μήνες, όταν αναφέρονταν σε όσους ψήφισαν "Όχι" στο δημοψήφισμα Τσίπρα (το blog ήταν υπέρ της πρότασης του ΚΚΕ και κάθετα αντίθετο με το ψευτοδίλημμα της συγκυβέρνησης). 

«Όποιος ψήφισε ΟΧΙ είναι αποτυχημένος πεινάλας ή λυσσασμένο σκυλί ή λιγούρι που ζηλευει τους ευπόρους» είπε ο άμεμπτος κεντρώος κήρυκας της αντιδιαπλοκής Βασίλης Λεβέντης. Οι ταξικοί χαρακτηρισμοί ("λιγούρι που ζηλεύει τους ευπόρους") δείχνουν και τον πολιτικό του προσανατολισμό. Λογικό φυσικά για ένα κόμμα του Κέντρου, που είναι υπέρ της ΕΕ, των επιχειρηματιών (ο ίδιος ο πρόεδρος είχε στενότατες σχέσεις με το μιντιάρχη Κουρή). Απόλυτα λογικό για το Λεβέντη ο οποίος υμνεί το μέγα αντικομμουνιστή και υπηρέτη των ξένων συμφερόντων στην Ελλάδα "Γέρο της Δημοκρατίας" Γεώργιο Παπανδρέου. 

        

Ποιόν εξυπηρετεί ο Λεβέντης και το κόμμα του; Γιατί φωνασκεί δήθεν υπέρ της "κάθαρσης" και της "αντιδιαπλοκής"; Γιατί σκίζει τα ιμάτια του για τον... ιδιωτικό τομέα που, όπως λέει, είναι στο περιθώριο εξαιτίας των κηφήνων του δημοσίου; Γιατί σε κάθε ευκαιρία τους προηγούμενους μήνες υμνούσε τη μεγαλοψυχία της Μέρκελ και των Γερμανών;

Μήπως τελικά ο Βασίλης Λεβέντης, εκτός από σατυρική φιγούρα ιδανική για εκπομπές του Μητσικώστα, είναι, πολιτικά μιλώντας, ένας "συμπαθής Τζήμερος"; Τελικά, αυτά τα ζώα, που δεν τον πιστεύανε, τώρα μήπως θα τον ψηφίσουν κιόλας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ