14 Σεπ 2015

Ερώτηση: Διορίζονταν αριστεροί στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο επί Χούντας;

 Ερώτηση: Διορίζονταν αριστεροί στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο επί Χούντας;


Η κα. Θεανώ Φωτίου διετέλεσε αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Σήμερα είναι δεύτερη στη λίστα (επομένως, εκλέγεται σίγουρα) υποψήφια του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές της 20ης του Σεπτέμβρη. Δεν θα ασχοληθούμε με το "έργο" της κ.Φωτίου στην κυβέρνηση Τσίπρα, ούτε το ότι ψήφισε (και αυτή) το 3ο μνημόνιο. Μας έκανε εντύπωση όμως ενα σημείο στο βιογραφικό της όπως παρουσιάζεται στο επίσημο σάιτ που διατηρεί.

Σύμφωνα με το βιογραφικό στην ιστοσελίδα της η Θεανώ Φωτίου, απόφοιτος της αρχιτεκτονικής σχολής του Εθνικ. Μετσόβιου Πολυτεχνείου, διορίστηκε βοηθός στο ΕΜΠ το 1972 με εισήγηση του καθηγητή Θουκυδίδη Βαλέντη. Δηλαδή επί Χούντας των Συνταγματαρχών, τότε που οι δηλωμένοι αριστεροί (και οι μη δηλωμένοι, αρκεί να άκουγαν... Θεοδωράκη) όχι μόνο δε διορίζονταν, αλλά κινδύνευαν με ένα σωρό διώξεις.


Θα μπορούσε μήπως η κ.Θεανώ Φωτίου, ή έστω κάποιος απ' τον ΣΥΡΙΖΑ, να μας διαφωτίσει πως η πρώην υπουργός και νυν υποψήφια βουλευτής επικρατείας διορίστηκε εκείνη την εποχή; 

Εμείς πάντως δεν θέλουμε να υποψιαστούμε ούτε να μπούμε σε σκέψεις που ίσως να μην αρμόζουν στην πολιτική πορεία της συμπαθούς κατα τα λοιπά κ.Φωτίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ