Γράφει ο 2310net //
Μέσα σε μια βδομάδα έγιναν αρκετά. Τόσα που δεν ξέρει κανείς τι να πρωτοσχολιάσει.
Είχαμε την επιλογή των στελεχών της νέας κυβέρνησης που περισσότερο θύμιζε reunion τοπικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ παρά κυβέρνηση της πρώτης φοράς μνημονιακά. Το «Φίλης: Υπουργός Παιδείας» είναι πλέον το πιο σύντομο ανέκδοτο. Ξεπερνάει στο ξεκαρδιστικόμετρο και το «Χαϊκάλης: Υπουργός». Μόνο το «Τζάκρη: Υπουργός της Αριστεράς» θα μπορούσε να το ξεπεράσει, αλλά οι σύντροφοι στην Κουμουνδούρου φρόντισαν να εξαφανίσουν τη λέξη Αριστερά.
Έλειψαν αυτή τη φορά οι μετεκλογικές υποσχέσεις του Γενάρη που αθετήθηκαν αρχές Φλεβάρη. Για την ακρίβεια η μόνη μετεκλογική υπόσχεση, αυτή της κατάργησης των θρησκευτικών, ακυρώθηκε σε δύο μέρες, πανηγυρικά και on camera.
paletes2
Είχαμε και την πιο γρήγορη αφυπουργοποίηση, αυτού του Δ. Καμμένου, που έθεσε νέες βάσεις στο τι εννοούμε πυκνός πολιτικός χρόνος.
Για να μιλήσουμε σοβαρά: Ο ρόλος των υπουργών δεν είναι άλλος από το να εφαρμόσουν το μνημόνιο. Οπότε λίγη σημασία έχουν τα πρόσωπα. Άρα, το μόνο κριτήριο επιλογής τους πρέπει να ήταν «ποιοί δεν θέλουμε να βγαίνουν στα πρωινάδικα». Αυτό και η προϋπηρεσία στο ΠΑΣΟΚ είναι αρκετά για να σε κάνουν υπουργό της σημερινής κυβέρνησης.
Τώρα που είπα ΠΑΣΟΚ…. Ευχαρίστησε τελικά την κυβέρνηση των ΗΠΑ για τη στήριξη κατά την περίοδο της διαπραγμάτευσης. Είχε προηγηθεί η υποδοχή από την Γιάννα Αγγελοπούλου, την ελληνίδα πρέσβειρα της μπουρζουαζίας, η οποία τον παρέδωσε στην αβάσταχτη γοητεία του Κλίντον της μπουρζουαζίας.
Εντάξει, Αλέξη. Αφέσου. Δεν θα σου ξαναπούμε τίποτα, δεν θα σου υπενθυμίσουμε ποτέ ξανά το αριστερό σου παρελθόν και τις παλαιότερες δεσμεύσεις σου. Απόλαυσε υπεύθυνα.
Αλλά τι σας έπιασε και ασχοληθήκατε με τα αγγλικά του; Δεν ήταν και τόσο χάλια για να καταλάβετε ότι είπε πως θα γίνει η χώρα μας μια έκταση στην οποία θα εκτονώνονται ερεθισμένοι για κέρδη επενδυτές;
Συναντήθηκε και με τον Ομπάμα και του έκανε λέει εντύπωση το ύψος της Μισέλ. Πιο ψηλή κι από τον Μεϊμαράκη, φέρεται να σχολίασε μόλις την είδε.
paletes3
Στη ΝΔ η αναζήτηση αρχηγού συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Το επίπεδο των υποψηφίων είναι τέτοιο που σε κάνει να αναρωτιέσαι μήπως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι τελικά το σοβαρό κόμμα της Δεξιάς.
Ιδιαίτερα από τότε που ο αρχηγός τους περπάτησε σε κόκκινο χαλί πάνω σε παραλία σε μια εκδήλωση που από αισθητικής άποψης έκανε τις αντίστοιχες της χούντας να μοιάζουν με biennale.
Σε άλλα νέα, η Ρωσία ξεκίνησε βομβαρδισμούς στη Συρία, κάνοντας –φαντάζομαι – περήφανους τους αριστερούς που πανηγύριζαν για τη διάλυση της ΕΣΣΔ.
Επίσης συνεχίζουν να θαλασσοπνίγονται πρόσφυγες στα νησιά μας. Αλλά οι εκλογές τελείωσαν…
Καλή μας δύναμη…