26 Φεβ 2016

Το ζόρι του ρ/σ «Στο Κόκκινο» με τον Πελετίδη

Το ζόρι του ρ/σ «Στο Κόκκινο» με τον Πελετίδη

Κάποιο περίεργο ζόρι φαίνεται να τραβάει ο ραδιοφωνικός σταθμός «Στο Κόκκινο» τον τελευταίο καιρό, με το δήμαρχο Πατρέων, Πελετίδη. Ο σταθμός, διευθυντής του οποίου είναι ο Κώστας Αρβανίτης, φαίνεται να δίνει βήμα σε φωνές που «αντιπολιτεύονται» τον Πελετίδη, από ένα ευρύ φάσμα ιδεολογικών αφετηριών που ξεκινάνε από το νεοφιλελευθερισμό και φτάνουν μερικές φορές να περνάνε σύριζα από τη θεωρία των δύο άκρων.

Εντάξει ίσως να μην είναι και τόσο ευρύ το φάσμα…
Διαβάζουμε λοιπόν μια κριτική από τον κύριο Ντρίνια που λέει:
…Ειδικά στο κομμάτι αυτό που σχετίζεται με το νέο ΕΣΠΑ και ένα πλάνο που θα μπορούσε να χρηματοδοτήσει χρήσιμες υποδομές και κρίσιμες δομές κοινωνικής υποστήριξης για την πόλη. Μιλάμε για τα απορρίμματα, το αποχετευτικό, την ύδρευση, τις διαβρώσεις των ακτών…
και δεν ενοχλούμαστε τόσο, από τη θεωρία που θέλει τη μίσθωση ιδιωτικών εταιρειών για τη στήριξη δημοτικών υποδομών να είναι οικονομικά πιο συμφέρουσα από την απευθείας διαχείριση από το δήμο. Άλλωστε 6 χρόνια τώρα έχουμε βομβαρδιστεί με τη θεωρία πως είναι πιο φτηνό να πληρώνεις έναν ιδιώτη που θέλει να βγάλει και το κέρδος του, για να κάνει μια δουλειά, από το να την αναλάβει το κράτος, ή ο δήμος στην προκειμένη.
Το πράγμα αρχίζει και βρωμάει λίγο στο δεύτερο άρθρο που συναντήσαμε, όπου διαβάζουμε:
Στα δημοτικά τέλη έκαναν το άσπρο μαύρο. Αύξησαν τα δημοτικά τέλη και λένε ότι τα μείωσαν.
Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε, πως τα δημοτικά τέλη αυξήθηκαν για τις μεγάλες επαγγελματικές στέγες (από 750 τ.μ. και άνω) και μείωσε τα ανταποδοτικά τέλη στις κατοικίες κατά 13% που αφορά το 80% των κατοικιών του Δήμου Πατρέων. Πράγμα που μας κάνει να αναρωτιόμαστε, ποιον στον κόρακα εκπροσωπεί ο κύριος Γκοτσόπουλος; Ο οποίος συνεχίζει:
το παραλιακό μέτωπο που δόθηκε στην Πάτρα, τι εικόνα παρουσιάζει; Έγινε πάρκινγκ αναρχίας.
Δηλαδή ο κύριος Γκοτσόπουλος έχει ένα χαβά, που το παραλιακό μέτωπο δεν πέρασε στο ΤΑΙΠΕΔ, που διαμορφώθηκε για 1000 ευρώ έναντι 300.000 (σοβαρά τώρα;) και που δε θα χρειάζεται να κόψεις εισιτήριο για να πας σε μια παραλία. Απεναντίας μάλλον φαίνεται να διαλέγει το στρατόπεδο του ΟΛΠΑ;
Και περνάμε στον αγαπημένο Ηλία Γρηγόρη, ο οποίος φλερτάρει με τη γραφικότητα, πιο έντονα απ’ ότι φλερτάρει ο Μπογδάνος με την ανεργία. Ο Ηλίας Γρηγόρης, ο γνωστός Πατρινός οδοντίατρος, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που φημίζεται για τις καυτές αναρτήσεις του στα social media και τα εξίσου καυτερά σχόλια του για τις πολιτικές εξελίξεις, όπως διαβάζουμε, δε φαίνεται να συμμερίζεται ιδιαίτερα την «αριστεροσύνη» του κόμματός του, παίρνωντας μια κάπως νεοφιλελεύθερη στάση όταν ασκεί κριτική στο δήμαρχο Πατρέων:
Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι δεν έχει καμία αναπτυξιακή πρόταση για το Δήμο Πατρέων. Ο Πελετίδης -κακά τα ψέματα-, κάθε μέρα αποδεικνύεται ότι είναι ένα κακό κακέκτυπο του ΚΚΕ.
Αναρωτιέται στο κείμενό του ο Ηλίας, πώς θα έρθει η ανάπτυξη στην Πάτρα, αν δεν αρχίσουμε να ξεπουλάμε, ό,τι έχει ξεμείνει. Και γιατί ο Πελετίδης δε στέκεται στο ύψος του ΚΚΕ που ανήκει, αλλά γίνεται ένα κακέκτυπό του; Άντε να βγεις να το πεις παραέξω αυτό. Και συνεχίζει…
4
Όσες φωτογραφίες και να βγάλει, όπου και να φωτογραφηθεί, -μόνο στην τουαλέτα δεν έχει φωτογραφηθεί-, δεν μπορεί να κάνει παραγωγική δουλειά. Βομβαρδιζόμαστε καθημερινά από τις φωτογραφίες του
Εντάξει, πέρα από την πλάκα, δε μπορείς να μιλάς για τουαλέτες, όταν για 5 χρόνια, ιδεολογικός σου καθοδηγητής ήταν αυτός:

Και πάμε στο αποκορύφωμα…
Όπου οι θεούληδες φάγαν τόσο κράξιμο που αναγκάστηκαν να αλλάξουν τον τίτλο του σε κάτι λιγότερο χρυσαυγίτικο.

στο οποίο αρθρογραφει ο Ηλίας Κυριακόπουλος και από τον οποίο διαβάζουμε για τον Πελετίδη:
Έχει κάποιο σχέδιο για την ανάδειξη της πόλης, ώστε να προσελκύσει επενδύσεις;
Γιατί υπάρχουν πολλοί άνεργοι. Και πώς θα επιδοτείς όλους τους ανέργους; Και αν οι άνεργοι δε θέλουν να δουλέψουν; Γιατί…
Αν εγώ για παράδειγμα, δηλώσω ότι το μόνο που ξέρω είναι να καθαρίζω ουρανοξύστες, θα παίρνω επίδομα ανεργίας, μέχρι να βρεθεί ουρανοξύστης στην Πάτρα!
Και επίσης οι φτωχοί είναι τεμπέληδες που έλεγε και ο Κικίλιας, να συμπληρώσουμε εμείς. Αναρωτήθηκαμε, γιατί τα γράφει αυτά ο Ηλίας;
Αιτία αυτού που γράφω, είναι η παραπληροφόρηση για το πρόγραμμα «Ευκαιρίες κατάρτισης και πιστοποίησης για ανέργους νέους ηλικίας 18-24 ετών σε επιχειρήσεις του Ιδιωτικού τομέα σε κλάδους αιχμής της ελληνικής οικονομίας του ΟΑΕΔ,  το οποίο όπως ανέφερε ο ίδιος, προβλέπει αμοιβή 293,5 ευρώ το μήνα». Η αλήθεια όμως είναι ότι η αμοιβή του εν λόγω 260 ωρών προγράμματος, είναι 1471 ευρώ!
Το θαυμαστικό είναι δικό του! Για να τονίσει πως ο λόγος που γράφει ό,τι γράφει, είναι η παραπληροφόρηση του Πελετίδη για ένα πρόγραμμα του ΟΑΕΔ. Την ίδια παραπληροφόρηση δηλαδή που έκανε και το υπουργείο Εργασίας όταν με τον ανασχεδιασμό του προγράμματος αποφάσισε πως οι άνεργοι θα λαμβάνουν 1471 ευρώ, και όχι 799 ευρώ, όπως προβλεπόταν αρχικά. Και συνέχισε ο Ηλίας σε ένα γενικότερο μοτίβο σκέψης «θα σταματήσει ποτέ ο Πελετίδης να διεκδικεί;».
Εμείς μια αφέλεια την έχουμε. Δεν ξέρουμε αν ο ρ/σ «Στο Κόκκινο» είναι ένα από τα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά δεν είδαμε πουθενά στο site του κάποια ξεκάθαρη επισήμανση πως είναι, γι’ αυτό και ασχοληθήκαμε. Θα θέλαμε να δώσουμε μια παρηγοριά στο «Στο Κόκκινο» και να τους πούμε πως δεν πειράζει που στην Πάτρα υπάρχει ο Πελετίδης. Υπάρχουν πολλοί Μπουτάρηδες, Καμίνηδες και Μπέοι εκεί έξω, που μπορούν να κάνουν τη δουλειά της κυβέρνησης μια χαρά. Καλοφάγωτοι.
Πηγή: Σπασμένο παράθυρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ