21 Μαΐ 2016

ΗΠΑ Σκότωσε ... γιατί δεν είχε χρήματα για φάρμακα

ΗΠΑ
Σκότωσε ... γιατί δεν είχε χρήματα για φάρμακα
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--
Αλλη μια τραγική ιστορία, που αντικατοπτρίζει τις συνθήκες φτωχοποίησης και εξαθλίωσης των συνταξιούχων στις ΗΠΑ, είδε χτες το φως της δημοσιότητας, με αφορμή την απόφαση ενός 86χρονου άνδρα στη Φλόριντα, να πυροβολήσει θανάσιμα στο κεφάλι την 78χρονη σύζυγό του που υπέφερε από πόνους πάνω από μιάμιση δεκαετία, γιατί πλέον δεν είχε χρήματα για να της αγοράζει τα απαραίτητα φάρμακα.
Πρωταγωνιστής του απίστευτου δράματος, που εκτυλίχθηκε την περασμένη Τρίτη σε φτωχόσπιτο στο Πορτ Σέιντι Λουσί της Φλόριντα, είναι ο 86χρονος Ουίλιαμ Τζ. Χάγκερ. Ο Χάγκερ, αφού σκότωσε με όπλο τη σύζυγό του, Κάρολιν στο κεφάλι ενώ κοιμόταν, πήγε στην τοπική αστυνομία και ομολόγησε το έγκλημα που έκανε από απόγνωση. Είπε ότι σκεφτόταν να σκοτώσει τη γυναίκα του, αρκετές μέρες πριν γιατί υπέφερε, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι η ίδια του είχε πει στο παρελθόν ότι ήθελε να πεθάνει, δίχως εντούτοις να του ζητήσει ποτέ να την σκοτώσει. Το γραφείο του σερίφη ανακοίνωσε πως ο ηλικιωμένος βρίσκεται στη φυλακή με την κατηγορία προμελετημένου φόνου, αφού παρουσιάστηκε την Τρίτη ενώπιον δικαστή.
Τοπικό κανάλι τηλεόρασης μετέδωσε πως το ζευγάρι είχε κηρύξει πτώχευση το 2011 και η Κάρολιν Χάγκερ υπέφερε επί 15 χρόνια από σοβαρής μορφής αρθρίτιδα και άλλες παθήσεις. Δεν είναι γνωστό ποια φάρμακα έπαιρνε ή τι ασφάλιση είχε το ζεύγος.
Η Αμερικανική Ενωση Συνταξιούχων (AARP) είχε επισημάνει σε έκθεσή της τον περασμένο Νοέμβρη, ότι οδηγούν στην απόγνωση και την εξόντωση πολλούς συνταξιούχους οι αυξανόμενες τιμές για ορισμένα ειδικά συνταγολογημένα φάρμακα και ότι η κρατική ασφάλιση για τους συνταξιούχους δεν τους παρέχει αρκετή κάλυψη, ώστε να μπορούν να τα αγοράσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ