Γράφει ο 2310net //
Ας κάνουμε λίγο διεθνές ρεπορτάζ.
Στη Γενεύη θα δημιουργηθεί η πρώτη καφετέρια στην οποία θα παρέχεται στους άνδρες-πελάτες στοματικό σεξ. Μάλιστα, σύμφωνα με δηλώσεις του φερόμενου ως εμπνευστή της ιδέας, αυτό αναμένεται να έχει ευεργετικά αποτελέσματα στην παραγωγικότητα των εργαζόμενων.
Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον εκτός από τα προφανή σεξιστικά στερεότυπα που βρίσκονται πίσω από αυτή την επιχειρηματική ιδέα, να δούμε πως δομείται η επιχειρηματολογία για την ανάγκη να δημιουργηθεί ένας τέτοιος χώρος. Αναμένεται να αυξήσει την παραγωγικότητα! Αυτή η είδηση είναι αποκαλυπτική για το ήθος του καπιταλισμού: όλα επιτρέπονται. Η εμπορία ανθρώπων, η παροχή σεξουαλικών υπηρεσιών επ’αμοιβή και με γνωστούς-άγνωστους όρους επιτρέπεται ή επιβάλλεται αν αυτό πρόκειται να συμβάλλει στην καλύτερη απόδοση των εργαζόμενων.
Όσο κι αν κάνει εντύπωση, αυτό είναι ακριβώς το πνεύμα του καπιταλισμού. Από τη μία η συστημική δήθεν υπεράσπιση της ελευθερίας διαχείρισης του σώματος και από την άλλη η υποταγή του στα κελεύσματα της ελεύθερης αγοράς.
Μια άλλη διεθνής είδηση μας λέει ότι αποκαλύφθηκε ότι στην Ολλανδία το 2000 η κάνναβη βοήθησε στον κατευνασμό των Άγγλων οπαδών οι οποίοι δεν δημιούργησαν πολλά επεισόδια και υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα την ήττα της ομάδας τους.
Το ότι η χρήση ναρκωτικών, ακόμα και αυτών που χαρακτηρίζονται ήπια ή μαλακά, ήταν ένας στόχος του συστήματος ώστε να καταστείλει τις αντιδράσεις του λαού, της νεολαίας, των καταπιεσμένων, μέχρι τώρα ήταν μια εκτίμηση. Τώρα βλέπουμε και τις αποδείξεις με τις επίσημες παραδοχές οι οποίες μάλιστα αξιοποιούνται στον αγώνα για τη νομιμοποίηση της κάνναβης. Ε ναι, εδώ που τα λέμε καλό είναι να νομιμοποιηθεί η κάνναβη ώστε μετά από καμιά 15αριά χρόνια να βγει κάποιος και να μας πει πόσο ήρεμα και με πόσα χειροκροτήματα υποδέχθηκαν οι απολυμένοι, οι άνεργοι και οι άστεγοι την υπογραφή του 14ου Μνημονίου.
Τέλος, για το δημοψήφισμα περί παραμονής ή εξόδου της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ, πρέπει να μας προβληματίσει το γεγονός ότι οι σημαντικότερες αντι-ΕΕ αντιδράσεις, αυτό που εδώ και χρόνια έχει αποδοθεί ως ευρωσκεπτικισμός, εκφράζεται και ανήκει στην συντηρητική δεξιά. Οι «προοδευτικές» δυνάμεις, η σοσιαλδημοκρατία και η αυτοαποκαλούμενη αριστερά έχουν ταυτιστεί τόσο με την Ε.Ε. ώστε να παραμένουν θλιβεροί υποστηρικτές ακόμα και της σήψης της.