11 Οκτ 2016

Οταν διαστρεβλώνουν

Εγραψε η «Αυγή» 9/10/2016: «Η αντίληψη του ΚΚΕ, όπως εξελίχθηκε μετά την κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού, είναι μοναδική στα παγκόσμια χρονικά: "Τίποτε δεν λύνεται στον καπιταλισμό και όλα θα λυθούν στον σοσιαλισμό". Συνεπώς, το να βελτιώνεις και να μεταρρυθμίζεις διαρκώς ένα σύστημα με την έγκριση και τον έλεγχο της κοινωνίας, προσφέροντας καλύτερες συνθήκες δουλειάς και ζωής στους πολίτες, είναι επαναστατικό λάθος».
Είναι προσφιλής ΣΥΡΙΖΑίικη τακτική η διαστρέβλωση της πολιτικής του ΚΚΕ, χρησιμοποιώντας και το ψέμα ακόμη. Γιατί το ΚΚΕ δεν έχει πει ποτέ ότι τίποτα δεν μπορεί να λυθεί σ' αυτό το σύστημα.
Αυτό που λέει και το επιβεβαιώνει στην πράξη η κυβέρνηση, είναι ότι τίποτε καλό δεν μπορεί να προκύψει για το λαό από μια πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Επομένως, η συνεχής «βελτίωση» και «μεταρρύθμιση του συστήματος», στην οποία αναφέρεται ο αρθρογράφος, γίνεται για την ενίσχυση του κεφαλαίου, αφαιμάζοντας το λαό.
Εξάλλου, τα φληναφήματα για καλύτερες συνθήκες δουλειάς και ζωής του συγγραφέα δεν αντέχουν στην πραγματικότητα, αφού οι μισθοί μειώνονται, οι συντάξεις κόβονται, οι φόροι αυξάνονται, όπως και οι περικοπές σε κρατικά κονδύλια για Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία, Ασφάλιση κ.λπ.
Γι' αυτό το ΚΚΕ λέει, και αυτή είναι η αλήθεια που διαστρεβλώνει η «Αυγή», πως για να μπουν εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική και να υπάρξουν και κάποιες κατακτήσεις σ' αυτό το σύστημα, χρειάζεται αντεπίθεση, πρέπει η πάλη να στοχεύει στον πραγματικό αντίπαλο, το κεφάλαιο και την εξουσία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ