9 Μαρ 2017

Καλώς τα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα


Άλλη μια ιστορία «εθνικής ευεργεσίας». Άλλη μια φορά που πρέπει ο λαός να δοξολογήσει τις καπιταλιστικές δωρεές. Ο ίδιος ο εκπρόσωπος του «Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος» (ΙΣΝ) επέλεξε να παρουσιάσει την παράδοση του Κέντρου Πολιτισμού στο Δημόσιο, σαν την αρχή της…κατρακύλας.
Πώς το παρουσιάζουν οι εκπρόσωποι των αφεντικών: Τα καλά και πολυχρονεμένα μας αφεντικά, που είναι ξύπνια, ικανά και έχουν σεντούκια στις Ελβετίες και τα Κευμάν επειδή ζουν βίο λιτό και τίμιο, σφίγγοντας το ζωνάρι, κάνουν δώρο (χωρίς κανένα κέρδος) στο λαό, ο οποίος είναι χαραμοφάης, αχάριστος, βλάκας και ανίκανος και θα το καταστρέψει…
Ποια είναι η πραγματικότητα: Ένα αφεντικό (ιδιώτης καπιταλιστής) που τα δισ. ευρώ των κερδών του δημιουργήθηκαν στην πλάτη του ελληνικού λαού, επιστρέφει ψίχουλα με την ανέγερση του Κέντρου σε χώρο που αποτελεί λαϊκή περιουσία(που αξίζει δισ.ευρώ και που του παραχωρήθηκε δωρεάνκαι το παραδίδει στο Δημόσιο(συλλογικός καπιταλιστής) ταυτίζοντας το-σε μια συγκλονιστική λαθροχειρία-με τον ελληνικό λαό, στα πλαίσια μιας σύμβασης από την οποία μόνο κερδισμένος έχει να βγει.
Γιατί, τι περιγράφει (εν είδει σημαδεμένης τράπουλας) η σύμβαση;
  • Για 100 χρόνια παραχωρείται ο χώρος στο ΙΣΝ. Χώρος που αποτελεί λαϊκή περιουσία, που αξίζει δισ.ευρώ και που παραχωρήθηκε δωρεάν με αντάλλαγμα 566 εκ.ευρώ που προβλέπονταν αρχικά για την ανέγερση του Κέντρου.
  • Για 100 χρόνια η διαχείριση του χώρου παραδίδεται στο ΙΣΝ(ως εκδηλώσεις, προγράμματα,έλεγχος).
  • Για 100 χρόνια η Εθνική Λυρική Σκηνή θα πληρώνει ετήσιο νοίκι 5,6 εκ.ευρώ. Με έναν απλό πολλαπλα-σιασμό (5,6εκ. ευρώx100 χρόνια) μόνο από το νοίκι της ΕΛΣ, το ΙΣΝ θα βγάλει το (αρχικά προβλεπόμενο)κόστος ανέγερσης του Κέντρου.
  • Το Δημόσιο θα χρηματοδοτεί τη συντήρηση και τη ζημιά του χώρου. Δηλαδή με λεφτά από την τσέπη του λαού.
  • Αν το Δημόσιο δεν καταφέρει να συντηρεί το Κέντρο(με standards που ορίζει από μόνο του το ΙΣΝ), τότε το ΙΣΝ μπορεί να λύσει μονομερώς τη σύμβαση και να πάρει πίσω «όλη» την αξία που έχει δωρίσει, προσαρμοσμένη ετησίως με βάσει το ποσοστό αύξησης του τιμάριθμου και με τόκους υπερημερίας, σε περίπτωση καθυστέρησης!!
  • Κάθε δωρεά στο Κέντρο από επιχείρηση απαλλάσσεται από φόρο, το ποσό αφαιρείται από το εισόδημα του δωρητή και ο δωρητής απαλλάσσεται από τεκμήρια απόκτησης περιουσιακών στοιχείων.
Σε κάποιες ταινίες του Σκορσέζε, ο Ντε Νίρο ως αρχιμαφιόζος επιχειρηματίας υπογράφει αντίστοιχες συμβάσεις και κάνει πάρτι ξεπλύματος μαύρου χρήματος…Φυσικά, οποιαδήποτε ομοιότητα είναι συμπτωματική. Αυτά δεν γίνονται στην προκειμένη περίπτωση που είναι όλα αγγελικά πλασμένα. Αυτά γίνονται μονάχα στις ταινίες.
Οι καθ΄ημάς καπιταλιστές κάνουν περιουσίες τίμια. Χωρίς να εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους τους. Μοιραζόμενοι τα κέρδη μαζί τους. Χωρίς να έχουν τους πολιτικούς υπαλλήλους να αγοράζουν με έξοδα του λαού και εκ μέρους του λαού, τις ζημιές των επιχειρήσεών τους.
Όσο ο ελληνικός λαός έδινε ανιδιοτελώς τη ζωή του στη διάρκεια του Β΄Π.Π., ο Νιάρχος μίσθωνε τα καράβια του στους Συμμάχους. Για όσα από αυτά βυθίστηκαν, έλαβε επιδοτήσεις. Όπως έλαβε και δώρο τα περίφημα liberty προς αντικατάστασή τους από την αμερικάνικη κυβέρνηση.
 Όταν χρεοκόπησαν τα δικά του Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, πλήρωσε το λογαριασμό ο λαός, αφού το Ελληνικό Δημόσιο κρατικοποίησε τη ζημιά. Με αντίστοιχη κρατικοποίηση αντιμετωπίστηκε και το πρόβλημα των διυλιστηρίων Ασπρόπυργου,που είχε τα 2/3 της επένδυσης. Και στις 2 περιπτώσεις, ο χώρος που αποτελούσε δημόσια περιουσία, ε,μην τα ξαναλέμε, είχε παραχωρηθεί με ευγένεια… (Τότε βέβαια, ήταν οι κυβερνήσεις της Δεξιάς που ασχολιόντουσαν με αυτές τις αγαθοεργίες. Σήμερα, τα κάνουν οι κυβερνήσεις της Αριστεράς…)
Ο συλλέκτης πινάκων υιός Νιάρχος έδωσε(ως γράφεται) 71 εκ. ευρώ για έναν πίνακα. 10 πίνακες του που χαζεύει στο σαλόνι του, θα μπορούσαν να αξίζουν περισσότερα από όσα χρειάστηκαν για την ανέγερση του Κέντρου.
Γι΄αυτά πρέπει να ευγνωμονούμε τους Νιάρχους. Και να είμαστε περήφανοι που τέτοιοι συνέλληνες ανήκουν στη λίστα του Forbes. Σε αυτήν που τα πρώτα 8 ονόματα, κατέχουν το 50% του παγκόσμιου πλούτου.
   Γι΄αυτό πρέπει να τους ευχαριστούμε.
   Γι΄αυτό πρέπει να τους δοξολογούμε.
   Γι΄αυτό πρέπει να τους ευγνωμονούμε.
Θυμίζει την ταινία με τον Κωνσταντίνου που μαθαίνει σε πόρνες της Τρούμπας να υποδέχονται Αμερικάνους του 6ου Στόλου με το αμίμητο: Καλώς τα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα. Δηλαδή: Εμ να μας πηδάνε, εμ να τους καλωσορίζουμε και απο πάνω.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ