8 Μαρ 2018

Να κατοχυρωθούν τα δικαιώματα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων





Το τελευταίο διάστημα, κυρίως σε Μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας, παρατηρείται μια σκλήρυνση της στάσης των διοικήσεων απέναντι στους εκλεγμένους εκπροσώπους των πρωτοβάθμιων Ενώσεων Περιφερειακών Ενοτήτων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ).

Η παραπάνω πρακτική δείχνει να εντείνεται μετά το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΠΟΕΣ, όπου οι εκπρόσωποι εκατοντάδων μονίμων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, πέρα απ' την αποφασιστικότητα για συνέχιση και ένταση του αγώνα τους, εξέφρασαν την αγωνία για τις εξελίξεις στον επαγγελματικό τους χώρο, την αναίτια στασιμότητα στην προώθηση λύσεων σε χρονίζοντα προβλήματα που σταθερά προβάλλουν και διεκδικούν, την κατάθεση της οργής τους για τις διασπαστικές πρακτικές που μεθοδικά προωθούνται και στηρίζονται από μερίδα των πολιτικών κομμάτων, συμπεριλαμβανομένων σε αυτά και του εγκληματικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής μέσω ψευδεπίγραφων συλλογικών σωματείων. Τέλος, διατράνωσαν την αντίθεσή τους στην καλλιέργεια στα μόνιμα στελέχη, με ευθύνη και τοπικών διοικήσεων, της απαξίας προς την ένταξή τους στις πρωτοβάθμιες ενώσεις συλλογικής τους έκφρασης της ΠΟΕΣ, παραβαίνοντας συνειδητά και μεθοδευμένα ακόμη και τις προβλέψεις του νόμου που ρυθμίζει σχετικά θέματα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση του επισμηνία Κουτρουφίνη Ευάγγελου, προέδρου της Ενωσης Στρατιωτικών Αρκαδίας, όπου παρά την αναντίρρητη συνέπειά του στην εκτέλεση των καθηκόντων του, δέχεται αναίτια ψυχολογική βία, μέσω συνεχών προσκομμάτων τόσο στην εκτέλεση των επαγγελματικών του υποχρεώσεων όσο και στην προώθηση και διάδοση της συλλογικής έκφρασης των μονίμων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το ΚΚΕ καταδικάζει κάθε προσπάθεια άμεσου και έμμεσου εκφοβισμού, εκβιασμού και εμποδίων για την αποτροπή της απόλυτα δικαιωματικής και νόμιμης επιλογής τους να ενταχθούν στους φορείς εκπροσώπησής τους.
Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία έχει ευθύνη να τηρηθεί ο νόμος που κατοχυρώνει το δικαίωμα των στρατιωτικών να συμμετέχουν στις ενώσεις τους. Το δικαίωμα αυτό θα διευρύνεται και θα ισχυροποιείται με τη μαζική συμμετοχή των στρατιωτικών στις ενώσεις τους και στην ΠΟΕΣ για να διεκδικήσουν τη λύση των προβλημάτων τους.
Τέλος, δηλώνει ότι θα παρακολουθεί στενά και άμεσα τα τεκταινόμενα στο χώρο, προβάλλοντας και αναδεικνύοντας τα προβλήματα, τα αιτήματα και τις προτάσεις των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως αυτά εκφράζονται μέσα από τις ενώσεις τους, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα κάθε προσπάθεια φίμωσης της φωνής τους.

Νίκος ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
Αντισυνταγματάρχης ε.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ