28 Οκτ 2018

Πολύνεκρη επίθεση σε συναγωγή στις ΗΠΑ – Σύλληψη υπόπτου με ρατσιστικό ιστορικό

Νέο ρατσιστικό έγκλημα στο Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ, όταν μεσήλικος λευκός άντρας με γένια εισέβαλε σε συναγωγή της πόλης φωνάζοντας το σύνθημα “Όλοι οι Εβραίοι πρέπει να πεθάνουν” και πυροβολώντας αδιακρίτως. Ο αριθμός των θυμάτων είναι ασαφής ως τώρα, με ΜΜΕ να μεταδίδουν φόβους ακόμα και 11 νεκρούς. Πολλοί έχουν τραυματιστεί και μεταφερθεί σε τοπικά κέντρα υγείας, ενώ μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται και τρεις αστυνομικοί. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, κρατείται άνδρας 40 ετών, ο οποίος φέρεται να διατηρούσε λογαριασμό στο τουίτερ, όπου αναρτούσε αντισημιτικά και ρατσιστικά μηνύματα.
Ο δήμαρχος της πόλης Μπιλ Πεντούτο ζήτησε από τους κατοίκους της γειτονιάς Σκούιρελ Χιλ να παραμείνουν στα σπίτια τους μέχρι νεοτέρας. To έγκλημα έρχεται λίγες μέρες αφότου ένας ρατσιστής φονιάς εισέβαλε με δολοφονική πρόθεση σε εκκλησία μαύρων, πριν τελικά σκοτώσει δυο ηλικιωμένους έγχρωμους σε παρακείμενο μανάβικο.
Η κυβέρνηση Τραμπ, μετά από την τεράστια ανοχή -τουλάχιστον- που επέδειξε στο κύμα ρατσιστικής και φασιστικής βίας που κατακλύζει τις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια, επιχειρεί τώρα να αξιοποιήσει, με τη βοήθεια μερίδας των ΜΜΕ το έγκλημα μίσους για την ενίσχυση των νόμων οπλοφορίας. Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν η κατάσταση επιβάλλει αυστηρότερους νόμους περί οπλοκατοχής, ο Τραμπ απάντησε ουσιαστικά πως αν οι παρευρισκόμενοι ήταν οπλισμένοι, η κατάσταση θα ήταν πολύ διαφορετική.
Με πληροφορίες από το live streaming του sanfrancisco.cbslocal.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ