17 Οκτ 2018

Απάντηση στο λίβελο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ



Φωτό αρχείουΦωτό αρχείου
«Έλα παππού μου να σου δείξω τ’ αμπελοχώραφά σου». Με αυτή τη λαϊκή παροιμία απαντά το Εργατικό Κέντρο Νομού Σάμου στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ «που ανέλαβε να σωφρονίσει το Εργατικό Κέντρο και να το επαναφέρει στη σωστή γραμμή, με αφορμή την αγωνιστική πρωτοβουλία του, για να σταματήσει η αθλιότητα των hot spot και να απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες και μετανάστες που παρά τη θέλησή τους βρίσκονται ουσιαστικά φυλακισμένοι στη Σάμο, στα άλλα νησιά και στην Ελλάδα..». Παράλληλα το ΕΚΣ καλεί σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση αλληλεγγύης για πρόσφυγες και μετανάστες που διοργανώνει την Τετάρτη 17 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Πυθαγόρα.
Το ΕΚΣ στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:
«Μιλάει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ που έκανε "λιτανείες" στο Σύνταγμα τον Αύγουστο του 2015, για να πετύχει η διαπραγμάτευση του Τσίπρα στις Βρυξέλλες, αφού πρώτα διαπραγματευόταν τη συμμετοχή της στην "αριστερή κυβέρνηση".
Την ίδια ώρα το ταξικό εργατικό και το αντιιμπεριαλιστικό - φιλειρηνικό κίνημα "έσπαγαν" και "σπάνε" τα ποδάρια τους σε διαδηλώσεις και πορείες καταγγέλλοντας τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις (ΝΑΤΟ, ΕΕ κλπ.) αλλά και τα αστικά κόμματα κυβερνητικά και μη για την εγκληματική τους πολιτική όπου Γης και στη χώρα μας.
Κι επειδή αυτά που καταμαρτυρά θέλουν και τεκμήρια, τα "ανακαλύπτει" στο κεντρικό σύνθημα όλων των πρωτοβουλιών των ταξικών Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ: "Μπροστά οι δικές μας ανάγκες". Όπου βέβαια εννοούν τις ανάγκες της εργατικής τάξης χωρίς διάκριση Ελλήνων, μεταναστών ή προσφύγων.
Όσο για το αποκορύφωμα της λαθροχειρίας και συκοφαντίας ότι τα αιτήματα του Εργατικού Κέντρου θα τα συνυπέγραφε και η ΣΑΜΟΣ ΣΟΣ, μάλλον "αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννούν οι κότες".
Η ΣΑΜΟΣ ΣΟΣ, όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ απ' ό,τι φαίνεται -ή μήπως για την "ταμπακιέρα" τίποτα;- υποκλίνονται στο λεγόμενο εφικτό και συνυπογράφουν σήμερα το αίτημα να μείνει το hot spot αλλά να πάει κάπου στο κέντρο του νησιού μακριά από τον "αστικό ιστό"…για να μη μας ενοχλεί ο νέος "σκουπιδότοπος" ανθρώπων που ετοιμάζει η κυβέρνηση.
Εν τέλει, το αίτημα "Να κλείσει το hot spot και απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών" με όλα όσα το συνοδεύουν είναι η μοναδική λύση που συγκρούεται ευθέως, χωρίς υπεκφυγές και μισόλογα, με την πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης, με τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, με τη Συνθήκη του Δουβλίνου που προβλέπει μεταξύ άλλων τις επαναπροωθήσεις μεταναστών στην πρώτη χώρα εισόδου κλπ.
Είναι το άμεσο αίτημα-αιχμή για το Προσφυγικό, της συνολικής αντιιμπεριαλιστικής - αντικαπιταλιστικής πάλης που δίνουμε καθημερινά στους δρόμους και όχι στα λόγια.
Όλοι στη συγκέντρωση του ΕΚΣ, Τετάρτη 17 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ. στην πλ. Πυθαγόρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ