2 Νοε 2018

«Μανδύας» σε επικίνδυνα σχέδια




Μια ακόμα «συνεκπαίδευση», από τις κυριολεκτικά δεκάδες που γίνονται επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς φονιάδες, πραγματοποιείται σήμερα στο Ελληνικό από κοινού με τις Ειδικές Δυνάμεις των ΗΠΑ.
Τα «ιδιαίτερα» στοιχεία της αποκαλύπτονται τόσο από τον τίτλο, που είναι «η αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών και η προστασία και διάσωση πολιτών από θεομηνίες και άλλου είδους καταστροφές», όσο και από την εμπλοκή σε αυτήν - πέρα από τις Ενοπλες Δυνάμεις - των Σωμάτων Ασφαλείας, της ΕΚΑΜ και του Λιμενικού, το οποίο μάλιστα θα παραλάβει αμέσως μετά «σκάφη και άλλον εξοπλισμό που παραχωρούν στη χώρα μας οι ΗΠΑ».
Τα δυο αυτά στοιχεία είναι αποκαλυπτικά τόσο για τα προσχήματα που αξιοποιούν ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ σαν «προβιές» για να ντύνουν τα επικίνδυνα σχέδιά τους, όσο και για την επιτάχυνση της εμπλοκής της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, που πλέον αγκαλιάζει «από την κορφή ως τα νύχια», σε όλα τα επίπεδα, τον κρατικό μηχανισμό.
Οι ίδιοι εξάλλου οι ορισμοί, που δίνουν τα αμερικανοΝΑΤΟικά επιτελεία, είναι αποκαλυπτικοί για το πώς εννοούν την πολιτική προστασία, ως «τη χρήση πολιτικών πόρων για την υποστήριξη των στόχων του ΝΑΤΟ».
Σαν όχημα, δηλαδή, για την ανάμειξη της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας σε νευραλγικές δομές και υπηρεσίες, πολιτικές και στρατιωτικές, των κρατών - μελών και άλλων «εταίρων», στο όνομα της διαχείρισης μιας κρίσης από φυσική καταστροφή ή από κάποια «ασύμμετρη απειλή», που οι ορισμοί της είναι τόσο θολοί, ώστε να μπορούν να ερμηνευτούν κατά το δοκούν, περιλαμβάνοντας και όλα τα πεδία όπου ξεδιπλώνονται οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί, αλλά και δείχνοντας σαφώς προς την κατεύθυνση «θωράκισης» της αστικής εξουσίας από την εργατική - λαϊκή πάλη.
Από την άλλη, τα περί «πολιτικής προστασίας» δίνουν σταθερά το πρόσχημα για την ανάπτυξη καθαρά επιθετικής δράσης σε βάρος ανταγωνιστικών κέντρων, όπως δείχνει και το «καλεντάρι» των ασκήσεων και συνεκπαιδεύσεων σε σενάρια πολιτικής προστασίας που έχουν πραγματοποιηθεί έως τώρα από το ΝΑΤΟ: Από τα Βαλκάνια έως την Ουκρανία και από τη Βόρεια Αφρική έως τη Μέση Ανατολή, οι «μηχανισμοί» αυτοί βρίσκονται εκεί για να «προβάλλουν» τη ΝΑΤΟική «σταθερότητα», αλλά και να προστατέψουν τις «κρίσιμες υποδομές» των επιχειρηματικών ομίλων στην Ενέργεια, στο Εμπόριο κ.α.
Σε αυτόν το σχεδιασμό είναι πλήρως ενταγμένες και οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, ενώ τώρα γίνονται παραπάνω βήματα για να ενταχθούν και άλλες κρατικές υπηρεσίες και οι μηχανισμοί πολιτικής προστασίας.
Μόνο τυχαίες, εξάλλου, δεν μπορούν να θεωρηθούν οι πρωθυπουργικές εξαγγελίες, λίγο μετά την τραγωδία στο Μάτι, για αναδιάρθρωση των σχετικών υπηρεσιών, με τη δημιουργία αυτοτελούς «Εθνικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών» που θα υπόκειται απευθείας στο υπουργείο Εσωτερικών, με τη συμμετοχή της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του ΕΚΑΒ, των Γενικών Επιτελείων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας, της Δασικής Υπηρεσίας, όπως και «εθελοντικών σωμάτων».
Την ίδια ώρα, ο υπουργός Αμυνας έσπευδε να ανακοινώσει - με πρόσχημα τις πυρκαγιές - την επιτήρηση όλης της ελληνικής επικράτειας από αμερικανικά drones, ενώ, με αφορμή την πυρκαγιά στο Μάτι, ο Αμερικανός πρέσβης έσπευσε να επισκεφτεί όλες τις σχετικές υπηρεσίες προαναγγέλλοντας ακόμα στενότερη «συνεργασία» και «ανταλλαγή τεχνογνωσίας» με τις αντίστοιχες υπηρεσίες των ΗΠΑ.
Ολα τα παραπάνω είναι αποκαλυπτικά για το πώς η εμπλοκή της χώρας στα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, εμπλοκή που μετατρέπει το λαό και τη χώρα σε στόχο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, βαθαίνει μέρα με τη μέρα, «αγκαλιάζοντας» όλες τις πλευρές της ζωής του λαού μας. Η πάλη ενάντια στην επικίνδυνη εμπλοκή δεν μπορεί παρά να μπει στην πρώτη γραμμή της πάλης του εργατικού - λαϊκού κινήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ