11 Νοε 2018

Ένστολοι τρομοκράτες – Εκτεταμένο δίκτυο νεοναζί στο γερμανικό στρατό ετοίμαζε δολοφονικές επιθέσεις

Ένα εκτεταμένο δίκτυο νεοναζί στις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις αποκαλύπτει η έρευνα του περιοδικού Focus. Το δίκτυο αυτό προετοιμαζόταν για τη «Μέρα Χ», κατά την οποία θα εξοντώνονταν ανεπιθύμητοι πολιτικοί, με πρώτον στη λίστα των επικεφαλής της ΚΟ της Die Linke Ντίτμαρ Μπαρτς.
Η ομάδα είχε στενούς δεσμούς με συλλόγους στρατιωτών, αξιωματικών και αστυνομικών με την ονομασία «Uniter e.V». Πολλά μέλη της ηγεσίας της “Uniter” είναι δικτυωμένα με ιδιωτικές υπηρεσίες ασφαλείας. Ο σύλλογος αυτός, που παρουσιάζεται ως «κοινωφελής οργάνωση» προσφέρει στρατιωτική εκπαίδευση στα μέλη της και ο μη κατανομαζόμενος αρχηγός της φέρεται να διηύθυνε την ομάδα τσατ των συνωμοτών της «Μέρας Χ».
Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται μετά τις κατηγορίες περί «διαρροής κρατικών μυστικών» σε βάρος αξιωματικού του γερμανικού στρατού, στην εκδίκαση της υπόθεσης του νεοναζί αξιωματικού των Ενόπλων Δυνάμεων Φράνκο Άλμπρεχτ. Ο τελευταίος είχε συλληφθεί το 2017 με την κατηγορία πως σχεδίαζε επιθέσεις σε πολιτικούς και κοινωνικούς αγωνιστές. Παρότι ήταν γνωστό ότι από την εποχή που φοιτούσε σε γαλλική στρατιωτική ακαδημία πως είχε ρατσιστικές και εθνικιστικές θέσεις, ο ίδιος όχι μόνο δεν απολύθηκε από την υπηρεσία του, αλλά τον Ιούνη του 2018 αθωώθηκε από κάθε κατηγορία προπαρασκευής τρομοκρατικής ενέργειας.
Όταν είχε δημοσιοποιηθεί εκείνη περίπτωση, υπήρχαν ήδη ενδείξεις ότι ο Άλμπρεχτ δεν ήταν μοναχικός λύκος, αλλά μέλος ολόκληρου δικτύου υποστηρικτών. Έρευνες σε Γερμανία, Αυστρία και Γαλλία έδειξαν μεταξύ άλλων πως ο στρατιώτης Μαξιμίλιαν Τ., σήμερα υπάλληλος του βουλευτή του AfD Γιάν Νόλτε, είχε σχέση με αυτό το ακροδεξιό δίκτυο, μέλη του οποίου είχαν ολόκληρο οπλοστάσιο στα σπίτια τους.
Είναι σαφές πως παρότι οι αρχές της χώρας, όπως και ο στρατός, γνώριζαν για την εμπλοκή καλά εκπαιδευμένων αξιωματικών και στρατιωτών σε συνωμοτικές δραστηριότητες σεσημασμένων νεοναζί, επέλεξαν τη σιωπή κι ως εκ τούτου την ανοχή, μην ενημερώνοντας καν τους πολιτικούς που βρίσκονταν στη λίστα θανάτου.
Με πληροφορίες από jungewelt.de

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ