11 Νοε 2018

ΗΠΑ, είναι πιο εύκολο να αγοράσεις όπλο παρά σιρόπι για τον βήχα






Από Panos στο Νοέ 11, 2018 Διεθνή
 
Γράφει ο Πάνος Αλεπλιώτης //
«Πάσχει από μια περίοδο συναισθηματικής αστάθειας», “ψυχιατρικά προβλήματα, βίαιο ιστορικό”, «εμφανίζεται σε φωτογραφίες να φέρει μαχαίρια, καραμπίνες και πιστόλια»,«προβληματικό παιδί», «ένας «περιθωριακός» και «τρελός για τα όπλα».
Αυτά διαβάζουμε εκ των υστέρων για τους δράστες των μαζικών δολοφονιών με αφορμή το τελευταίο περιστατικό με την μαζική δολοφονία σε μπαρ στην Καλιφόρνια όπου 12 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, περιστατικά που γίνονται παντού, στην συναγωγή, στο μπαρ, στην γιόγκα, στα σχολεία..
Ο Πρόεδρος Donald Trump που είχε  προεκλογική υποστήριξη από την Εθνική Ένωση υπέρ της Οπλοφορίας, NRA, αποφεύγει οποιαδήποτε νομοθεσία περιορισμού αγοράς όπλων που θα μπορούσε να βλάψει αυτή την κερδοφόρα επιχείρηση, παρά τις συνεχείς επιθέσεις που σημειώνονται υπό τη διοίκησή του.

Μεταξύ 2014 και 2017 56,755 άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυροβόλα όπλα, από τα οποία τα 2,710 ήταν παιδιά κάτω των 12 ετών.
Μόνο το 2018 υπήρξαν περισσότερες από 30 μαζικές δολοφονίες απίστευτο γεγονός που συμβαίνει σε μια χώρα που δεν έχει πόλεμο στη δική της επικράτεια.
Η εφημερίδα Granma σε παλιότερο της δημοσίευμα, που δημοσιεύσαμε στο Ατέχνως, έγραφε:
«Από την δεκαετία του 1970, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχει κλείσει την πλειοψηφία των ψυχιατρικών νοσοκομείων, μεταφέροντας το πρόβλημα στις φυλακές. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι υποφέρουν από ψυχική ασθένεια χωρίς την απαραίτητη εξειδικευμένη φροντίδα, που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν καλύπτεται από την κοινωνική ασφάλιση».

Σύμφωνα με το γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τα ναρκωτικά και το έγκλημα, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ποσοστό ανθρωποκτονιών 4,88 ανά 100.000 άτομα, πολύ υψηλότερο από εκείνο των άλλων «πλούσιων» χωρών όπως η Αυστρία (0,51) ή τις Κάτω Χώρες (0,61) και επίσης υψηλότερο από φτωχότερες χώρες όπως η Αλβανία (2.28), Μπαγκλαντές (2.51) και τη Χιλή (3.59).
Τα όπλα των ΗΠΑ δεν επηρεάζουν την ένοπλη βία μόνο στη δική τους χώρα, αλλά περίπου 2.000 όπλα την ημέρα καταλήγουν στα χέρια των εγκληματικών οργανώσεων στο Μεξικό, και ενισχύουν τις θανατηφόρες δυνατοτήτες τους, δηλώνει στο telesur ο Επίτροπος Eθνικής Aσφαλεiας του Μεξικού Renato Sales.
Η αυξανόμενη διαθεσιμότητα των όπλων στο Μεξικό που προέρχονται από τις ΗΠΑ είναι ένας από τους παράγοντες που συμβάλλει σε βίαιους θανάτους, ανακοίνωσε ο Renato Sales στην διάρκεια διάσκεψης για την ένοπλη βία που οργάνωσε το Εθνικό Αυτόνομο Πανεπιστήμιο του Μεξικού στις 6-11.
-Το 2006, το έτος που άρχισε ο λεγόμενος «πόλεμος εναντίον των ναρκωτικών», τρεις από τις δέκα ανθρωποκτονίες προερχόταν από πυροβόλα όπλα. Σήμερα είναι επτά στις δέκα, δηλώνει και συνεχίζει.
«Στις ΗΠΑ υπάρχουν τα περισσότερα ιδιωτικά πυροβόλα όπλα στον κόσμο. Έχει περισσότερα όπλα από τους κατοίκους της, πάνω από 300 εκατομμύρια όπλα».
Εν τω μεταξύ, οι ΗΠΑ αντιστέκεται ακόμη περισσότερο σε περιορισμούς ή πιό αυστηρές απαιτήσεις για την κατοχή όπλων.

«Όπλα, παράνομο χρήμα, ανθρώπινη διακίνηση για πορνεία όπως και ναρκωτικά χρησιμοποιούν τα ίδια σημεία διέλευσης των συνόρων χωρίς ουσιαστικό έλεγχο. Η ΗΠΑ ζητά εμείς να τους υποστηρίξουμε στην πολιτική τους για τη μετανάστευση και εμείς ζητάμε από αυτούς την υποστήριξη τους για την δική μας πολιτική για τα όπλα», δήλωσε ο Renato Sales. «Είναι ειρωνικό, αλλά είναι πολύ πιο εύκολο να πάει και να αγοράσει κανείς ένα όπλο μεγάλου διαμετρήματος από ότι σιρόπι για το βήχα: για να αγοράσει το σιρόπι χρειάζεστε ιατρική συνταγή και για ένα όπλο, τίποτα»
Ο συνδιασμός τρελών που κυκλοφορούν ελεύθεροι χωρίς περίθαλψη και η ευκολία απόκτησης όπλου έχει αυτά τα αποτελέσματα στην καθημερινότητα.
Δεν είναι ανεξήγητο. Τα ίδια κάνει και η κυβέρνηση τους. Σκοτώνει κάθε μέρα αθώους σε όλες τις γωνιές της γης. Στηρίζει δολοφόνους κυβερνήτες, δικτάτορες, πρίγκηπες και βασιλιάδες. Ιδιαίτερα με τον σημερινό Πρόεδρο που θέλει να σκοτώνει δημοσιογράφους, μετανάστες, όλους όσους αντιδρούν. Όσοι διαφωνούν στα σχέδια θέλουν σκότωμα! Και αφού δεν υπάρχει αντίπαλος σκοτώνονται μεταξύ τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ