11 Νοε 2018

“Εμφύλιος” εργατοπατέρων στο ΕΚ Ηρακλείου – Επέμβαση της αστυνομίας

Βγήκαν τα μαχαίρια στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, το οποίο χρόνια λυμαίνονται οι εργατοπατέρες, με αφορμή το ξεκίνημα της εκλογικής διαδικασίας, μετά από ένα συνέδριο στο οποίο “νικητές” αναδείχθηκαν για μια ακόμα φορά ο εκφυλισμός και η νοθεία. Πιο συγκεκριμένα όταν ο Γραμματέας του ΕΚΗ, Γιάννης Βρέντζος επιχείρησε να μπει στο γραφείο του, το οποίο σύμφωνα με τη διαδικασία σφραγίζεται για την εφορευτική επιτροπή. Τότε ο πρόεδρος της τελευταίας, Γιάννης Δουκιαντζάκης είχε έντονο καβγά, ενώ φέρεται να υπήρξε και χειροδικία. Στη διαμάχη παρενέβη ο πρόεδρος του ΕΚΗ, Στέλιος Βοργιάς, που ήρθε κι εκείνος σε αντιπαράθεση με το γραμματέα, ενώ λέγεται πως ακούστηκαν μέχρι και απειλές για οπλοχρηστία.
Εν τέλει οι τρεις πρωταγωνιστές του επεισοδίου οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, με το Βοργιά να αρνείται δηλώσεις στους δημοσιογράφους: “Καμία δήλωση, ασχολούμαστε με τα προβλήματα των εργαζομένων”, τα οποία είναι προφανώς οι προσωπικές αντιπαραθέσεις για τα κουκιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι Βοργιάς και Βρέντζος ανήκαν ως πρόσφατα αμφότεροι στην ΠΑΣΚΕ, προσπαθώντας βέβαια πάντα να φιλοτεχνούν το προφίλ του “αδέσμευτου” συνδικαλιστή, ενώ ο απερχόμενος γραμματέας στο παρελθόν έχει ορισμένες προβεί και σε ανοιχτή επιδοκιμασία του Σύριζα. Ενδεικτική είναι πάντως η κάλυψη των γεγονότων από το ρ/σ του Σύριζα Στο Κόκκινο Κρήτης, που έμεινε στην ειδησεογραφική αναπαραγωγή του συμβάντος, αποφεύγοντας να πάρει οποιαδήποτε θέση και να καταδικάσει αυτά τα απαράδεκτα φαινόμενα, που ντροπιάζουν και απαξιώνουν κάθε έννοια συνδικαλισμού, καλλιεργώντας παράλληλα τη λογική του “όλοι του ίδιο είναι”, που βολεύει φυσικά αφάνταστα την εργοδοσία.
Αντιθέτως, η “Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία” καταδίκασε απερίφραστα τα αίσχη στο ΕΚΗ, καλώντας τους αντιπροσώπους να βγάλουν συμπεράσματα από την κατάσταση και να κάνουν το βήμα ώστε το ΕΚΗ να φανεί αντάξιο της ιστορίας του και να αρχίσει και πάλι να εκπροσωπεί τους εργαζόμενους κι όχι τους εκλεκτούς της μεγαλοεργοδοσίας.
 «Τα σημερινά επεισόδια στο ΕΚΗ δεν τιμούν την ιστορία του. Ερχονται να επιβεβαιώσουν με τον πιο γλαφυρό τρόπο τις καταγγελίες της ΔΑΣ μπροστά στο Συνέδριο και τις αρχαιρεσίες του Εργατικού Κέντρου. Η δυσωδία του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού πλέον δεν μπορεί να κρυφτεί. Η μάχη της καρέκλας στην οποία επιδίδονται δεν έχει καμία σχέση με τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων. Τσακώνονται για το ποιος θα απολαμβάνει τα προνόμια της προάσπισης των συμφερόντων της μεγαλοεργοδοσίας.
Η ΔΑΣ καλεί τους αντιπροσώπους να διαισθανθούν την ευθύνη που έχουν για να καθαρίσει το ΕΚΗ από αυτήν την κατάσταση, να συμπορευτούν με τη μόνη συγκροτημένη και συμπαγή δύναμη που προασπίζει τα συμφέροντα των εργαζομένων και μπορεί να διασφαλίσει τον αγωνιστικό προσανατολισμό του Εργατικού Κέντρου, κόντρα σε κάθε κυβέρνηση, τη μεγαλοεργοδοσία και τους ανθρώπους της στο εργατικό κίνημα. Τώρα είναι η ώρα ο καθένας να αναμετρηθεί με το μπόι των εργαζομένων που εκπροσωπεί, να βάλει το συμφέρον της εργατικής τάξης πάνω από όλα. Τώρα να πάρει την απόφαση και να στηρίξει τη ΔΑΣ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ