23 Δεκ 2018

Δολοφονία ψυχολόγου υπεύθυνης για την επανένταξη πρώην ανταρτών των FARC

Ανεβαίνει κι άλλο ο αριθμός των πολιτικών δολοφονιών στην Κολομβία, με το μεγαλύτερο ποσοστό των θυμάτων να σχετίζονται με τον ένα ή άλλο τρόπο με την οργάνωση FARC, που ως γνωστόν κατέθεσε τα όπλα μετά την ειρηνευτική συμφωνία του 2016, η οποία μονομερώς καταπατείται συστηματικά από τις αρχές της χώρας.
Το πιο πρόσφατο θύμα δολοφονίας είναι η ψυχολόγος Βιβιάνα Μουνιόζ Μαρίν, υπάλληλος της Κολομβιανής Υπηρεσίας Επανένταξης και Κανονικότητας (ACR) που απευθύνεται σε πρώην μέλη των FARC. Το πτώμα της βρέθηκε σε επαρχιακή ζώνη του δήμου Σαν Βισέντε ντελ Καγουάν. Η εξαφάνισή της είχε δηλωθεί από τις 18 Δεκέμβρη και το άψυχο σώμα της εντοπίστηκε από άνδρα που εργάζεται σε τοπική επιχείρηση.
Η γυναίκα είχε προσληφθεί στην υπηρεσία από τον Αύγουστο και αναλάμβανε την ψυχολογική υποστήριξη πρώην μαχητών της οργάνωσης.
Η ACR εξέδωσε ανακοίνωση καταδίκης της δολοφονίας, ζητώντας από τις αρχές την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης. Οι κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν πως λυπούνται που “άτομα που εργάζονται για την οικοδόμηση της ειρήνης υφίστανται τέτοιους κινδύνους. Οι αρχές πρέπει να διεξάγουν έρευνες για να εντοπίσουν τις ευθύνες”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ