8 Ιαν 2019

Αμεση διαλεύκανση της υπόθεσης των τηλεφωνικών συνακροάσεων στην έδρα της ΚΕ


Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσαν βουλευτές του Κόμματος αναδεικνύοντας την απαράδεκτη κωλυσιεργία στις έρευνες

Eurokinissi
Την άνευ προηγούμενου κωλυσιεργία που επιδεικνύουν οι αρμόδιες αρχές στη διερεύνηση των σοβαρών καταγγελιών του ΚΚΕ για τις επανειλημμένες τηλεφωνικές συνακροάσεις στο τηλεφωνικό του κέντρο, στον Περισσό, αναδεικνύουν με Ερώτησή τους στη Βουλή βουλευτές του Κόμματος.

Θυμίζουμε ότι πλέον έχουν περάσει δύο χρόνια από τον Δεκέμβρη του 2016, που έγιναν αντιληπτές οι πρώτες παρεμβολές στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ, και από τότε μέχρι σήμερα ακολουθείται η απαράδεκτη τακτική «από τον Αννα στον Καϊάφα» ανάμεσα στις συναρμόδιες υπηρεσίες. Μάλιστα, πριν από μερικούς μήνες η υπόθεση όδευε προς το αρχείο και μόνο μετά από παρεμβάσεις του ΚΚΕ αποφεύχθηκε να βρεθεί η δικογραφία στα «αζήτητα». Το Κόμμα έχει επανειλημμένα, με διάφορες πρωτοβουλίες του, ζητήσει να σταματήσουν οι προσπάθειες κουκουλώματος και να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια, αξιοποιώντας την υπαρκτή τεχνολογική δυνατότητα για τον εντοπισμό των υπαίτιων. Σημειώνεται επίσης ότι ανάμεσα στις ύποπτες κλήσεις υπάρχουν και κάποιες από διεθνή διασύνδεση με εταιρεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, που έχουν δρομολογηθεί στο αστικό κέντρο του ΟΤΕ, γεγονός που καθιστά ακόμα πιο επείγουσα την ανάγκη να διαλευκανθεί η υπόθεση.
Στην Ερώτησή τους προς τους υπουργούς Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Προστασίας του Πολίτη, οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, Γιάννης Γκιόκας και Μανώλης Συντυχάκης υπογραμμίζουν:
«Εχουν περάσει πλέον δύο χρόνια από το πρώτο κρούσμα συνακροάσεων - παρεμβολών στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό και την αντίστοιχη ανακοίνωση - καταγγελία του Κόμματός μας την 1-12-2016. Τον Απρίλη του 2017 σημειώθηκε νέο κρούσμα συνακροάσεων - παρεμβολών, το οποίο επίσης καταγγέλθηκε δημόσια και άμεσα στις 5-4-2017.
Οι υποθέσεις για τα σοβαρά αυτά γεγονότα, με την από 6-11-2017 πράξη της εισαγγελέα Πρωτοδικών που χειριζόταν αρχικά την υπόθεση, όδευαν για το αρχείο. Η αρχειοθέτηση της δικογραφίας θα σήμαινε οριστικό "πάγωμα" των υποθέσεων. Μετά από διαμαρτυρίες του ΚΚΕ και ύστερα από το υπόμνημά του στην Εισαγγελική Αρχή στις 8-3-2018, η σχετική δικογραφία δεν τέθηκε στο αρχείο. Ωστόσο, μέχρι σήμερα, παρά την παρέλευση ενός έτους, δεν έχει βγει κανένα πόρισμα, παρότι υπάρχουν στοιχεία αξιοποιήσιμα. Για παράδειγμα, στην επίσημη έρευνα της ΑΔΑΕ αναφέρεται ότι ανάμεσα στις ύποπτες κλήσεις στο τηλεφωνικό του κέντρο, όπως έχει αποκαλυφθεί, υπάρχουν και δύο κλήσεις από διεθνή διασύνδεση με εταιρεία στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εχουμε αναφέρει επανειλημμένα ότι για όλες τις κλήσεις και ιδιαίτερα για αυτές τις προαναφερόμενες μπορεί να εντοπιστεί το πρόσωπο του παρεμβαίνοντα. Αυτό το τονίζουμε, γιατί η σημερινή, υψηλή τεχνολογία επιτρέπει την ταχύτατη διαλεύκανση τέτοιων υποθέσεων και οι υπαίτιοι θα έπρεπε ήδη να έχουν αποκαλυφθεί. Ακόμα και σήμερα υπάρχει η δυνατότητα να εντοπιστούν όσοι βρίσκονται πίσω από τις ύποπτες κλήσεις όλων των ειδών και ιδιαίτερα αυτών από το Ηνωμένο Βασίλειο.
Είναι απαράδεκτη η βραδύτητα και κωλυσιεργία ορισμένων αρχών, θεσμών και υπηρεσιών όλα αυτά τα χρόνια αναφορικά με τα σοβαρά και επικίνδυνα κρούσματα σε βάρος του ΚΚΕ. Είναι άνευ προηγουμένου η καθυστέρηση στις έρευνες για την εξαγωγή πορίσματος και τη συνέχιση της ποινικής διαδικασίας, την αποκάλυψη και δίωξη όσων βρίσκονται πίσω από τις λεγόμενες "συνακροάσεις", δηλαδή υποκλοπές. Βαθιά προβληματική είναι και η αποσιώπηση και υποβάθμιση των καταγγελιών του ΚΚΕ από την κυβέρνηση και άλλους που "κόπτονται" για τη διαφάνεια και την προστασία των δικαιωμάτων. Πολύ περισσότερο που το ζήτημα των υποκλοπών αφορά ευρύτερα το απόρρητο των επικοινωνιών και την προστασία θεμελιωδών δικαιωμάτων του λαού.
Ερωτώνται οι κ.κ. υπουργοί τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να αποκαλυφθούν οι υπαίτιοι;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ