6 Απρ 2019

Συνδικάτα στα χέρια των εργατών-Έξω οι εργοδότες από το εργατικό κίνημα



Σημαντική παρακαταθήκη για κάθε εργαζόμενο αποτελεί η πετυχημένη κινητοποίηση εκλεγμένων αντιπροσώπων και συνδικαλιστών στη Ρόδο (4/4/2019), η οποία κουρέλιασε την προσπάθεια της έκπτωτης ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ να στήσει «συνέδριο» - παρωδία, με μπράβους-ποινικούς, σεκιουριτάδες και ασφάλεια. Η αποφασιστική κινητοποίηση των πραγματικών αντιπροσώπων των εργαζομένων ακύρωσε την μεθόδευση των εργατοπατέρων να στήσουν στη ζούλα, κεκλεισμένων των θυρών, μια σικέ κάλπη, με νόθους και εργοδότες και με προαποφασισμένο αποτέλεσμα, για την ενίσχυση του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, των ανθρώπων δηλαδή του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του μέσα στα συνδικάτα.
Οι εργατοπατέρες «φύτεψαν» ένα μάτσο μπράβους στο χώρο του συνεδρίου για να απειλούν και να παρεμποδίζουν εκλεγμένους αντιπροσώπους των εργαζομένων. Επιχείρησαν να φτιάξουν ένα κτίριο - φρούριο σφραγισμένο από παντού. Έριξαν απαγορευτικό στα Μέσα Ενημέρωσης, απέκλεισαν την παρουσία δημοσιογράφων, για να πέσει βαθύ σκοτάδι στις βρωμοδουλειές τους... Κινητοποίησαν μηχανισμούς όπως την αστυνομία, εισαγγελείς, δικαστές, δικηγόρους κ.ά.
Για μια ακόμα φορά, όμως, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα απέδειξε ότι έχει και τη δύναμη και την πείρα για να αχρηστεύει τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας και του εργατοπατερισμού! Όλα τα κόλπα και οι βρωμιές τους δεν στάθηκαν ικανό εμπόδιο στους αντιπροσώπους της ΔΑΣ και σε δεκάδες εκλεγμένους συνδικαλιστές, να βροντοφωνάξουν μέσα στο χώρο του συνεδρίου: «Συνδικάτα εργατών, όχι των εργοδοτών!».
Εξίσου αποτυχημένη ήταν και η προπαγανδιστική προσπάθεια των εργατοπατέρων που με ψεύδη και συκοφαντίες προσπάθησαν να κάνουν το μαύρο άσπρο, αξιοποιώντας τον γνωστό μηχανισμό, με επικεφαλής τον εργοδότη - «συνδικαλιστή» Δ. Καραγεωργόπουλο, παρά την προκλητική και εξόφθαλμη στήριξη που τους παρέχουν τα αστικά ΜΜΕ και βέβαια η κρατική ΕΡΤ. Στο πλευρό τους επίσης η κυβέρνηση, τα αστικά κόμματα ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, η φασιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, ο φασίστας Τζήμερος και άλλοι πρόθυμοι, οι οποίοι έχουν ευθυγραμμιστεί για να υπερασπιστούν την συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ…
Παρόμοιες καταστάσεις εξάλλου ζούμε και στο νησί μας με την εργοδοτική ομάδα του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας (ΕΚΚ). Θυμίζουμε ότι για την υπεράσπιση αυτής της ξεπουλημένης παρέας των εργατοπατέρων του ΕΚΚ, για την υπεράσπιση ουσιαστικά της μεγαλοεργοδοσίας και των συμφερόντων της, κινητοποιήθηκε ολόκληρος μηχανισμός από τον Δήμο Κέρκυρας, τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου, το ΚΙΝΑΛ, τον ΟΑΕΔ, τοπικά ΜΜΕ και άλλους, που δεν δίστασαν να παραβιάσουν ακόμα και δικαστικές αποφάσεις, παρ’ ότι συχνά-πυκνά τις επικαλούνται.  Όπως όμως αποδεικνύεται, η βρώμα την οποία αναδύουν με τις νοθείες και τα τερτίπια τους είναι τέτοια, που ακόμα και αστικοί θεσμοί, όπως αυτός της δικαιοσύνης, δε μπορούν να μην λάβουν υπόψη. Έτσι, ως φυσική εξέλιξη, εκδίδονται αποφάσεις, οι οποίες επιβεβαιώνουν  τα όσα, με πλήθος στοιχείων, εδώ και χρόνια αναδεικνύουν οι ταξικές δυνάμεις, το Π.Α.ΜΕ.!  
Το μήνυμα που στέλνουν Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Συνδικάτα και χιλιάδες εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα είναι ξεκάθαρο, διαρκές και αφορά κάθε εργαζόμενο: Δεν θα περάσουν οι άθλιες μεθοδεύσεις των εργατοπατέρων και της εργοδοσίας για τη «νομιμοποίηση» των οργίων νοθείας! Δεν θα περάσουν οι μεθοδεύσεις για τη «νομιμοποίηση» της απροκάλυπτης παρουσίας της ίδιας της εργοδοσίας στα συνδικάτα!
Σήμερα υπάρχουν οι προϋποθέσεις να γίνει κατανοητό από περισσότερους εργαζόμενους ότι χωρίς οργάνωση της πάλης και σύγκρουση δεν μπορεί να αλλάξει η νοσηρή κατάσταση στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Όπως και το γεγονός ότι όσο περισσότερο πληθαίνουν οι εργαζόμενοι που στηρίζουν αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια, τόσο περισσότερο θα αχρηστεύονται στην πράξη οι μεθοδεύσεις και τα εμπόδια που βάζουν η εργοδοσία, το κράτος και οι άνθρωποί τους μέσα στα συνδικάτα.
Για τις ταξικές δυνάμεις, από σήμερα η μάχη συνεχίζεται, όπως και όλο το προηγούμενο διάστημα, για να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο μέσα στους εργαζόμενους το κύμα καταδίκης των εργατοπατέρων. Για να συνειδητοποιούνται ακόμα πιο πλατιά η αναγκαιότητα και ο δρόμος για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος.
Συνεχίζουμε σε αυτήν την κατεύθυνση για την ανάκτηση απωλειών και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών όλων των εργαζόμενων και των παιδιών μας, όλου του λαού! Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες, περνάμε στην αντεπίθεση!

ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ
ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ