Η εφημερίδα «Δημοκρατία» είναι γνωστή για τις βαθιά αντιδραστικές, ακροδεξιές της θέσεις. Για όσους τυχόν δεν θυμούνται πρόκειται για την φυλλάδα στην οποία αρθρογραφούν ακροδεξιά «φρούτα» όπως ο Φαήλος Κρανιδιώτης. Η ίδια φυλλάδα που έχει κυκλοφορήσει με ένθετα-«ξεπλύματα» για τη Χούντα και του φασίστα δικτάτορα Μεταξά. 
Ως τέτοιου είδους έντυπο, η «Δημοκρατία» δεν θα μπορούσε να μην αναπαράγει στις σελίδες της έναν ωμό, χυδαίο και εμετικό αντικομμουνισμό που συναγωνίζεται επάξια αυτόν της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Σε πρόσφατο κείμενο της, που φέρει την υπογραφή του Παναγιώτη Λιάκου, η ακροδεξιά φυλλάδα έρχεται για άλλη μια φορά να επαναλάβει το χιλιοειπωμένο προβοκατόρικο επιχείρημα πως «το ΚΚΕ απειλεί το πολίτευμα».
Κάνει μάλιστα την – κλασσική για αντικομμουνιστές του είδους του – επίκληση προς τη Δικαιοσύνη να τεθεί εκτός νόμου το ΚΚΕ επειδή «υπόσχεται την κατάλυση του πολιτεύματος» και την «υπονόμευση της άμυνας της χώρας εν καιρώ πολέμου».
Δεν πρωτοτυπεί καθόλου ο αρθρογράφος. Ουσιαστικά αναπαράγει τους πόθους των φασιστοειδών και άλλων- εγχώριων και μη- κύκλων που ενοχλούνται από την παρουσία και δράση του ΚΚΕ. Είναι οι ίδιοι που ενοχλούνται από το γεγονός ότι το ΚΚΕ και οι κομμουνιστές πρωτοστατούν στην οργάνωση του εργατικού-λαϊκού αγώνα ενάντια στο σάπιο καπιταλιστικό σύστημα. Ενοχλούνται γιατί θέλουν τους εργαζόμενους σιωπηλούς, να σκύβουν το κεφάλι στους εκμεταλλευτές τους έτσι ώστε να διαιωνίζεται η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Την ίδια ώρα που η «Δημοκρατία» ενοχλείται από την ύπαρξη και δράση του ΚΚΕ, δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα με την εγκληματική δράση των νεοναζί και των φασιστών που διαπράττουν δολοφονικά χτυπήματα κατά μεταναστών, προσφύγων, εργατών, συνδικαλιστών, και εκφράζουν ανοιχτά τη λατρεία τους για τον Χίτλερ, τον Μεταξά και τους απριλιανούς δικτάτορες. Τυχαίο; Προφανώς όχι. 
Όσο για το γνωστό επιχείρημα πως οι θέσεις του ΚΚΕ «υπονομεύουν την άμυνα της χώρας εν καιρώ πολέμου», ο αρθρογράφος της ακροδεξιάς εφημερίδας μάλλον παριστάνει πως δεν καταλαβαίνει.
Σε κάθε περίπτωση, ας τον ενημερώσει κάποιος πως κατά τον Β’ Παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό Πόλεμο, τόσο στο ιταλοελληνικό μέτωπο, όσο και στη συνέχεια κατά την Εθνική Αντίσταση ενάντια στην τριπλή φασιστική κατοχή, το ΚΚΕ, το ΕΑΜ, ο ΕΛΑΣ – όντας εκτός νόμου τότε, όπως επιθυμεί και σήμερα η «Δημοκρατία» – μπήκαν στην πρώτη γραμμή, έδωσαν εκατόμβες μαρτύρων, έσωσαν το λαό από την πείνα και από τη σκλαβιά. Σε αντίθεση με τους μεταξικούς, τους χίτες, τους ταγματασφαλίτες και τους γερμανοτσολιάδες – τους οποίους η εν λόγω φυλλάδα προβάλλει και υμνεί-  που συνεργάστηκαν με τους Ναζί διαπράττοντας από κοινού πληθώρα εγκλημάτων ενάντια στο λαό μας. 
Υ.Γ: Οφείλουμε πάντως να αναγνωρίσουμε ότι η προσπάθεια της «Δημοκρατίας» και του αρθρογράφου της δεν πήγε χαμένη. Το αντικομμουνιστικό τους έμεσμα αναπαράχθηκε αυτούσιο στην σελίδα των Ναζί δολοφόνων της Χρυσής Αυγής. Όμοιος στον όμοιο και η κοπριά στα λάχανα, που λέει και ο λαός… 
Τι θα κάνουν οι έλληνες κομμουνιστές σε περίπτωση πολέμου;