11 Ιουν 2019

ΑντιΚΚΕ αθλιότητες παλιάς κοπής...





«Αυριανή» 1989
«Αυριανή» 1989
Η άθλια επίθεση του Ευκλείδη Τσακαλώτου στη Βουλή σε βάρος του ΚΚΕ, την περασμένη Παρασκευή, ο οποίος είπε ότι εάν κερδίσει τις εκλογές του Ιούλη η ΝΔ θα φταίει το ΚΚΕ, ήρθε να επιβεβαιώσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί κατά γράμμα τις ΠΑΣΟΚικές αθλιότητες. Ηρθε να επιβεβαιώσει δηλαδή ότι η πολιτική ξεφτίλα ακόμα κι όταν έχει πιάσει πάτο, μπορεί να φτάσει ακόμα πιο βαθιά.
Απ' ό,τι φαίνεται όμως οι ΣΥΡΙΖΑίοι δεν μπαίνουν καν στον κόπο να επεξεργαστούν νέα επιχειρήματα στην επίθεσή τους ενάντια στο ΚΚΕ αλλά δανείζονται ατόφιες τις αθλιότητες που εκτόξευαν απέναντι στο Κόμμα τα στελέχη και τα επιτελεία του ΠΑΣΟΚ. Το παιχνιδάκι αυτό παίζεται ήδη από τη δεκαετία του 1980, έχει όμως ενδιαφέρον να δούμε τις ομοιότητες με όσα λέγονταν στο σχετικό πιο πρόσφατο παρελθόν.
-- Το Φλεβάρη του 2007, ο τότε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Α. Παπανδρέου, λίγο πριν από τις εκλογές του Σεπτέμβρη, από το ίδιο βήμα που μίλησε ο Τσακαλώτος, από τη Βουλή, είπε το αμίμητο: «Το ΚΚΕ είναι αριστερός ψάλτης της Δεξιάς». Αυτό το είπε ο ίδιος άνθρωπος που είχε τοποθετήσει ως βουλευτές Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ τον Μάνο και τον Ανδριανόπουλο! Μήπως βλέπετε ομοιότητες με τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ; Στελέχη των ακροδεξιών ΑΝΕΛ, με τους οποίους συνεργάστηκαν επί 4 χρόνια, τοποθετήθηκαν και τοποθετούνται στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Λίγες μέρες μετά, κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ (Π. Ευθυμίου, Μ. Χρυσοχοΐδης, Α. Διαμαντοπούλου) με δηλώσεις τους ζητούν «να τεθούν όρια στο ΚΚΕ».
-- Τον Ιούλη του 2007, λίγους μήνες πριν από τις εκλογές του Σεπτέμβρη, ο Θ. Πάγκαλος σε συνέντευξή του συνεχίζει την αθλιότητα λέγοντας ότι «το ΚΚΕ λειτουργεί ενισχυτικά προς την κυβέρνηση όταν είναι η ΝΔ και καταστροφικά όταν είναι το ΠΑΣΟΚ. Εγώ πιστεύω ότι υπάρχει συμμαχία».
-- Τον Αύγουστο του 2009, δύο μήνες πριν από τις εκλογές, επανέρχεται η αθλιότητα και πάλι από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γ. Α. Παπανδρέου. Δηλώνει λοιπόν σε συνέντευξή του ότι το ΚΚΕ «διευκολύνει την κυβέρνηση της ΝΔ». Και συμπληρώνει: «Η ηγεσία του ΚΚΕ φαίνεται συχνά να ταυτίζει το κομματικό συμφέρον με τη διευκόλυνση της κυβέρνησης της ΝΔ. Και δυσκολεύεται όλο και περισσότερο να εξηγήσει τη στάση της αυτή στους πολίτες. Είναι η ηγεσία του ΚΚΕ που μένει σ' αυτή την αδιέξοδη αντι-ΠΑΣΟΚ γραμμή».
-- Τον Οκτώβρη του 2009, λίγες μέρες μετά τις εκλογές, που το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην αστική διακυβέρνηση, η εφημερίδα «Νίκη» βγαίνει με πρωτοσέλιδο «"Τύμπανα πολέμου" στο Μαξίμου για το ΚΚΕ - Ποιες σκληρές εισηγήσεις δέχεται ο Γιώργος Παπανδρέου για να ακυρωθεί πολιτικά ο Περισσός - Ποιοι μιλούν για δούρειο ίππο της ΝΔ και τι εννοούν με τη φράση "αριστερός ψάλτης της δεξιάς"». Την πρωτοσέλιδη αθλιότητα συμπλήρωνε φωτογραφία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ να ανταλλάσσει χειραψία με τον πρώην πρωθυπουργό σε εκδήλωση για το Πάσχα σε στρατόπεδο του Λεκανοπεδίου, προκειμένου να δημιουργεί συνειρμούς αλήθειας η σάπια ΠΑΣΟΚική αθλιότητα περί «αριστερού ψάλτη της ΝΔ».
...και μετά ήρθε η συνεργασία ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
Οπως είναι γνωστό, μετά από όλα τα παραπάνω, το 2011, έχουμε την πρώτη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ., ενώ το 2012 έχουμε τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ. Βεβαίως, μετά τις εκλογές του 2015, είχαμε τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, δηλαδή, οι δήθεν «αριστεροί» συνεργάστηκαν με τους ακροδεξιούς για τέσσερα χρόνια. Ολες αυτές οι αστικές κυβερνήσεις κατεδάφισαν εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις. Ψήφισαν τρία μνημόνια, το τελευταίο μάλιστα, αυτό του ΣΥΡΙΖΑ, το ψήφισαν και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.
Από το 2007 μέχρι το 2019 οι επιθέσεις εναντίον του ΚΚΕ συνεχίστηκαν. Και δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ, διά στόματος Τσακαλώτου, εξέφρασε τέτοιες απόψεις.
Πριν από τις ευρωεκλογές του 2014 και τις βουλευτικές εκλογές του Γενάρη του 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει την αρχή, συνεχίζοντας από εκεί που άφησε το ΠΑΣΟΚ το νήμα της αντιΚΚΕ αθλιότητας.
Ετσι, ο Θ. Καρτερός, που τότε αρθρογραφεί στην «Αυγή», γιατί εδώ και πολύ καιρό είναι στο επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου, δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα, αναπαράγει (19/10/2014) το γνωστό επιχείρημα ότι «το ΚΚΕ βάζει πλάτη στη ΝΔ», ζηλεύοντας προφανώς τα περί «δεκανικιού της δεξιάς» του αυριανισμού και του αλήστου μνήμης Γιαννόπουλου ή τα περί «αριστερού ψάλτη» του Γ. Α. Παπανδρέου.
Για να το αποδείξει αυτό, μάλιστα, επικαλείται ότι Νεοδημοκράτες βουλευτές χειροκρότησαν την κριτική που άσκησε η Αλ. Παπαρήγα στον ΣΥΡΙΖΑ. Στο διά ταύτα το ζήτημα από τον ΣΥΡΙΖΑ τότε όπως και από τον ΣΥΡΙΖΑ τώρα, μπαίνει ως εξής: `Η είσαι με τον ΣΥΡΙΖΑ ή είσαι με τη ΝΔ.
Μετά από όλα αυτά, αυτό που μένει να δούμε είναι πόσο γρήγορα ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θα μετατρέψουν τη δεδομένη στρατηγική τους σύγκλιση στο τσάκισμα του λαού σε κυβερνητική συνεργασία... Ενδεχόμενο που ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, σε πρόσφατη συνέντευξή του άφησε ανοιχτό, εάν προκύψει κάποιο κορυφαίο εθνικό ζήτημα. Σαν εκείνο δηλαδή που οδήγησε στις συγκυβερνήσεις του 2011 και του 2012...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ