18 Ιουλ 2019

Ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ για πρόεδρο της Βουλής έναν ακροδεξιό; – Ναι αλλά η Κανέλλη…

Τι είναι είδηση για τα ΜΜΕ; Ο κλασικός ορισμός λέει πως αν ένας σκύλος δαγκώσει έναν άνθρωπο, δεν αποτελεί είδηση. Είδηση θα ήταν το αντίστροφο, δηλαδή αν ένας άνθρωπος δάγκωνε έναν σκύλο.
Τι είναι είδηση για τους “δεν είμαι Συριζοτρόλ αλλά”…; Καλή ερώτηση. Ας δούμε πρώτα τι δεν είναι είδηση.
Όταν πχ ένας ακροδεξιός βουλευτής της ΝΔ -ούτε καν ο Δένδιας με τις… “ANTIFA” δάφνες- που έσταζε χολή και αντικομμουνισμό για τον ήρωα Μπελογιάννη, βγαίνει Πρόεδρος της Βουλής, παμψηφεί πλην Λακεδαιμονίων του ΚΚΕ, και με τις αριστερές ψήφους των Συριζαίων, αυτό δεν είναι σοβαρή είδηση. Όχι τόσο για να σηκώσουν το θέμα και να ασχοληθούν σοβαρά.
Όταν οι Συριζαίοι βουλευτές χαριεντίζονται με αυτούς της ΝΔ και χαλαρώνουν στο διάλειμμα της ορκωμοσίας, σίγουρα δεν είναι είδηση. Αν όμως βρουν μια φωτογραφία της Κανέλλη με την Ντόρα Μπακογιάννη, είναι είδηση μεγατόνων, κι αρχίζουν το τροπάρι για το βρώμικο ’89. Μπορεί ο Σύριζα να είναι μια μετεξέλιξη του Συνασπισμού, που είχε πάρει κι αυτός μέρος στην κυβέρνηση Τζαννετάκη, αλλα αυτοί νιώθουν γνήσιοι απόγονοι του ΠΑΣΟΚ, και έχουν απόλυτο δίκιο.
Κι αν η Λιάνα κοιτούσε απλώς την Μπακογιάννη στα θεωρεία της Βουλής και δεν έβγαζαν selfie, δεν έχει καμία σημασία. Σημασία έχει η δύναμη της εικόνας και των ψευδών ειδήσεων, στα οποία ειδικεύονται. Η’ μάλλον των μη ειδήσεων, εν προκειμένω. Και βασικά σημασία έχει να ξεχαστεί ο ακροδεξιός Τασούλας και τα “αριστερά” δεκανίκια της ΝΔ που τον έβγαλαν και με τις δικές τους ψήφους.
Είδηση εξάλλου δεν είναι να συνεργάζονται ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Εγκαινίασαν επίσημα της συνεργασία τους στο τρίτο μνημόνιο και έκτοτε την ανανεώνουν συχνά-πυκνά. Είδηση θα ήταν αν τα Συριζοτρόλ ασχολούνταν με αυτό και δεν ανακάλυπταν κάτι άλλο για να πετάξουν τη μπάλα στην εξέδρα κι ακόμα παραπέρα.
Εδώ είχαν καταπιεί αμάσητη επίσημη φωτογραφία υπουργών και στελεχών τους με τους -επίσης επισήμως προσκεκλημένους -Κασιδιάρη και Παππά στο Καστελλόριζο, στον Τασούλα θα κολλούσαν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

“Τα βρικολακιασμένα μορμολύκεια” και “οι αμοιβάδες του Περισσού” – Ο θερμός Αύγουστος της ΕΣΣΔ το ’91 και η επίθεση του αστικού τύπου στο ΚΚΕ

Κατιούσα Συμπληρώθηκαν χθες 28 χρόνια από το αποτυχημένο κίνημα της λεγόμενης Κρατικής Επιτροπής...

TOP READ