Αναφερόμενος στο φαινόμενο της επιβίβασης στο μετρό χωρίς την πληρωμή του κομίστρου, ο κ. Καραμανλής, εξέφρασε με πλήρη κυνισμό που ταιριάζει σε έναν «γόνο» όλη τη χυδαιότητα και βαρβαρότητα της πολιτικής που υπηρετεί.  Σε μία από τις πρώτες του συνεντεύξεις, υποδεικνύει σε όποιον μπαίνει στο μετρό χωρίς εισιτήριο ότι πρέπει να νιώθει ως «απόβρασμα της κοινωνίας». Μάλιστα, τόνισε ότι το υπουργείο του θα οργανώσει και καμπάνια προκειμένου να κάνει τους πολίτες που μπορεί να μην έχουν το απαραίτητο (διόλου ευκαταφρόνητο) ποσό, να νιώθουν ως… «αποβράσματα».
«Αυτό που σκεφτόμαστε να κάνουμε, είναι κάτι το οποίο έχει συμβεί στη Γαλλία και στην Αμερική, είναι να υπάρξει μια πολύ μεγάλη διαφημιστική καμπάνια για τους λεγόμενους τζαμπατζήδες. Το ζήτημα δεν είναι να έρθω εγώ να σε πιάσω, το ζήτημα είναι ότι ο ίδιος ο άνθρωπος που κάνει αυτή την πράξη πρέπει να νιώθει ως απόβρασμα της κοινωνίας. Δεν είναι δυνατόν να μπαίνουμε τσάμπα στο μετρό».
Δεν προκαλεί εντύπωση η άποψη του κληρονομικώ δικαίω πολιτικού. Η βάρβαρη πολιτική θέλει και χυδαίους πολιτικούς για να μπορούν να συγκαλύπτουν και να αποπροσανατολίζουν από τις κοινωνικές αιτίες των προβλημάτων. Στη συγκεκριμένη  περίπτωση, τις πολιτικές που γεννούν την ανεργία, δίνουν ψίχουλα αντί για μισθούς και συντάξεις, φορολεηλατούν ό,τι απομένει από το εργατικό και λαϊκό εισόδημα, με αποτέλεσμα χιλιάδες συνταξιούχοι, εργαζόμενοι και τα παιδιά τους να δυσκολεύονται να πληρώσουν το τσουχτερό εισιτήριο των ιδιωτικών αστικών συγκοινωνιών.
Αποβράσματα της κοινωνίας είναι όλο το πολιτικό προσωπικό (ασχέτως χρώματος) που με χίλιους δυο τρόπους υπηρετεί την «υγιή επιχειρηματικότητα» (φοροαπαλλαγές, κίνητρα, παραγραφή χρεών κλπ) και τσακίζει τη ζωή των μεροκαματιάρηδων.
Τη στιγμή που χρέη και υποχρεώσεις δισεκατομμυρίων διαγράφονται εν μια νυυκτί, 19χρονοι χάνουν της ζωή τους γιατί δεν έχουν να πληρώσουν εισιτήριο και υπερήλικοι διασύρονται ως υπεύθυνοι για τα ελλείμματα του κράτους τους.