27 Φεβ 2020

“Τον δέρνουν, δείτε τι κάνουν, τον έχουν κάνει μαύρο…” – Για αυτούς τους ΜΑΤάδες θα υπάρξει αυτόφωρο;


Ένα ακόμα βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της επεισοδιακής αποχώρησης των ΜΑΤ από τη Χίο, όπου μέχρι και την τελευταία στιγμή δρούσαν σαν χούλιγκαν σε ραντεβού θανάτου -σαφής αναβάθμιση από την κατάσταση των δυνάμεων Κατοχής.
Οι ΜΑΤατζήδες πηδάνε τα κάγκελα, φορώντας κράνη με πολιτική περιβολή και μετατρέπουν το λιμάνι σε πεδίο μάχης, χωρίς να υπάρχει ο παραμικρός λόγος και ούτε ίχνος απειλής εναντίον τους. Ορμάνε στους κατοίκους που βρίσκονται εκτός περίφραξης, απομονώνουν έναν από αυτούς και λεβέντικα τον ξυλοφορτώνουν -δέκα εναντίον ενός, που είναι πεσμένος στο έδαφος και προφανώς άοπλος.
Το βίντεο που ακολουθεί είναι αδιάψευστος μάρτυρας.
Το ενδιαφέρον της υπόθεσης, όμως, είναι πως έχει κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά στο Λιμεναρχείο Χίου κατά των ανδρών των ΜΑΤατζήδων που αποχώρησαν λίγα λεπτά αργότερα με το “Νήσος Ρόδος”, αφού πρώτα επιτέθηκαν αναίτια με πολιτική περιβολή σε πολίτες και έσπασαν παρμπρίζ σταθμευμένων αυτοκινήτων, σαν κοινοί χούλιγκαν. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η τοπική σελίδα “Αλήθεια”, οι άνδρες του σώματος και η Λιμενάρχης Χίου έζησαν τα επεισόδια από πρώτο χέρι, ως αυτόπτες μάρτυρες.
Αν λοιπόν κινηθούν οι διαδικασίες σύμφωνα με τον νόμο, οι Λιμενικοί του Λαυρίου οφείλουν να προσαγάγουν τους αστυνομικούς των ΜΑΤ, με βάση το αρκετά βαρύ κατηγορητήριο: ύβρεις, προπηλακισμοί, τραυματισμοί πολιτών, ζημιές σε οχήματα και καταστήματα και φραστικές επιθέσεις ακόμα και εναντίον Λιμενικών.
Λέτε να αφορά και αυτούς το περίφημο δόγμα “Νόμος και Τάξη”;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ