25 Απρ 2020

“Αν νοιάζεστε για τους νεκρούς και όχι για τα λεφτά, παίξτε δωρεάν” – Οι οπαδοί της Αταλάντα ξεσπάνε ενάντια στην Ιταλική Ομοσπονδία


Πριν λίγους μήνες, οι οπαδοί της Αταλάντα με έδρα το Μπέργκαμο της Λομβαρδίας πετούσαν στον έβδομο ουρανό για τα κατορθώματα της ομάδας τους. Αλλά το όνειρο έγινε εφιάλτης, ενώ ο αγώνας των Μπεργκαμάσκι απέναντι στη Βαλένθια για το Τσάμπιονς Λιγκ θεωρείται ως βασική πηγή διασποράς του κορονοϊού -με τη μετακίνηση χιλιάδων φιλάθλων στο Μιλάνο.
Τώρα οι ποδοσφαιρικές αρχές της χώρας εξετάζουν ως ενδεχόμενο την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος, για να δείξουν τάχα πως η ζωή θριαμβεύει και συνεχίζεται, ενώ το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα κέρδη τους. Οι φανατικοί οπαδοί (ultras) της Αταλάντα εξέδωσαν μια σκληρή ανακοίνωση ενάντια στον πρόεδρο της Ιταλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Γκαμπριέλε Γκραβίνα και την αβάσταχτη υποκρισία των επιχειρηματιών που θέλουν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, για το καλό των κερδών τους.
Δεν είναι αλήθεια ότι θέλετε να παίξετε για τον κόσμο. Για τους νεκρούς δε σας νοιάζει καθόλου. Δώστε ως δωρεά τα κέρδη των επόμενων ημερών. Σίγουρα, εσένα, την ποδοσφαιρικά Λίγκα (διοργανώτρια αρχή) και όλους τους επιχειρηματίες που κερδίζουν πάντα από το πάθος του κόσμου, σας ενδιαφέρει μόνο το άθλημα και το καλό των Ιταλών, το μέλλον τους και η αναγέννησή τους. Και αυτό που ζούμε; Οι χιλιάδες νεκροί που έφυγαν μόνοι τους και μες στη σιωπή; Ο πόνος του να μην μπορείς ούτε να τους αποχαιρετήσεις; Αυτό το κομβόι στρατιωτικών φορτηγών γεμάτων με παππούδες, παιδιά, γονείς, φίλους, τα σβήνουμε με ένα χτύπημα της γροθιάς; Εσάς σας αρκεί να φτιάξετε ένα σποτ, του τύπου “παίζουμε για αυτούς”, ή να βάλετε πένθος -περιβραχιόνιο- στο μπράτσο, για να καθησυχάσετε τη συνείδησή σας, αν σας έχει μείνει έστω ένα ίχνος. Το σόου πρέπει να συνεχίσει;
Θέλετε να παίξετε για τον κόσμο και δεν το κάνετε για τα λεφτά; Λοιπόν, κάντε ένα πράγμα: αντί για αξιολύπητες δηλώσεις, αποδείξτε το με πράξεις. Παίξτε δωρεάν. Μισθοί εκατομμυρίων, τηλεοπτικά δικαιώματα, σπόνσορες, τα πριμ της Λίγκας και της ΟΥΕΦΑ, κάθε σεντ να αποδοθεί ως δωρεά προς όφελος σε όποιον έχει χάσει τη δουλειά του, έναν δικό του άνθρωπο, σε όποιον αναγκάστηκε να σταματήσει τη δραστηριότητά του και να βασιστεί στα 600 ευρώ, στην ερασιτεχνική κοινότητα των παιδιών που έπρεπε να απαρνηθούν να φορέσουν τα αθλητικά τους παπούτσια, να ζήσουν τα όνειρά τους, και προπαντός στους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους εθελοντές, στο προσωπικό των γηροκομείων, τις πωλήτριες, τους φορτηγατζήδες και σε όλους αυτούς που συνέχισαν να δουλεύουν και εξακολουθούν να το κάνουν, για προχωρήσουν μπροστά και που ίσως αύριο είναι πάλι επισφαλείς ή σε αναμονή για ανανέωση της σύμβασης που περιμένουν εδώ και μια δεκαετία. Αγαπάτε τους Ιταλούς; Αποδείξτε το.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ