25 Ιουλ 2020

ΚΕΡΚΥΡΑ Αγωνιστικό πρόγραμμα από το Συνδικάτο Ξενοδοχοϋπαλλήλων


Σε κινητοποιήσεις σε μια σειρά περιοχές του νησιού ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία που οργιάζει προχωρά το Συνδικάτο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού Κέρκυρας, μαζί με επιχειρησιακά σωματεία.
Μετά από κοινή σύσκεψη που πραγματοποίησαν, τα σωματεία αποφάσισαν τις ακόλουθες συγκεντρώσεις, με αιτήματα την εφαρμογή της κλαδικής ΣΣΕ, τη λήψη μέτρων προστασίας της υγείας των εργαζομένων, την καταβολή οφειλόμενων αποδοχών, την αναχαίτιση της εργοδοτικής τρομοκρατίας: Το Σάββατο 25/7, στις 7 μ.μ., στη Λίνια (Χλωμός). Την Κυριακή 26/7, στις 7 μ.μ., στο Σιδάρι (πάρκινγκ). Τη Δευτέρα 27/7, στις 7 μ.μ., στο Κοντόκαλι (Σωτηριώτισσα).
Επίσης, αύριο Παρασκευή, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τους εργαζόμενους στα τουριστικά γραφεία και γενικότερα στον τουρισμό που έχουν μείνει εντελώς έξω από κάθε μέτρο στήριξης, στις 10 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο. Αντίστοιχη σύσκεψη εργαζομένων στον Επισιτισμό θα γίνει στις 28/7, στις 10 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο.
Ολο το επόμενο διάστημα θα ξεδιπλωθεί καμπάνια εγγραφών στο Συνδικάτο και την Πέμπτη 13/8 θα γίνει Γενική Συνέλευση, στην οποία θα συζητηθούν τα επόμενα βήματα στην κατεύθυνση κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.
Απλήρωτες και στην ανεργία οι σχολικές καθαρίστριες
Την ίδια ώρα, απλήρωτες για τα δεδουλευμένα του Μάη και του Ιούνη παραμένουν οι σχολικές καθαρίστριες του νησιού, όπως καταγγέλλει ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων.
Οι εργαζόμενες έχουν εδώ και έναν σχεδόν μήνα πεταχτεί στην ανεργία «περιμένοντας καρτερικά την ανακύκλωσή της με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και τις άθλιες συμβάσεις που θα τους φέρουν» και την ίδια στιγμή κανένας δήμος του νησιού δεν έχει κάνει το αυτονόητο, δηλαδή να αποπληρώσει τα δεδουλευμένα τους. «Μέχρι και σήμερα κανένας από τους δήμους του νησιού μας δεν έχει "βρει" τα χρήματα (στην καλύτερη περίπτωση 300 ευρώ το μήνα) για να πληρώσει τον Μάη και τον Ιούνη, ενώ ούτε λόγος για την πληρωμή της παραπανίσιας δουλειάς που έκαναν οι συνάδελφοι, όπως τους ζητήθηκε, λόγω της πανδημίας!», καταγγέλλει ο Σύνδεσμος.
Εκτός από την απληρωσιά, το σωματείο καταγγέλλει και την κοροϊδία που αντιμετωπίζουν οι καθαρίστριες, καθώς γίνονται «μπαλάκι» ανάμεσα σε δημάρχους και σχολικές επιτροπές που ρίχνουν ο ένας την ευθύνη στον άλλο. Μάλιστα, στο δήμο Βόρειας Κέρκυρας, το Δημοτικό Συμβούλιο υπερψήφισε τα αιτήματα του σωματείου, που κατατέθηκαν με τη στήριξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ωστόσο οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής στις σχολικές επιτροπές, «αν και έχουν τα ανάλογα ποσά, καταψήφισαν την αποπληρωμή των συναδέλφων!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ