16 Ιουλ 2020

Βρετανικός Tύπος: Η Ελλάδα ανοίγει τις πύλες της στους Βρετανούς τουρίστες


british-airways

Mirror
Η Ελλάδα ανοίγει εκ νέου τις πύλες της στους Βρετανούς τουρίστες. Την περασμένη εβδομάδα υπήρξαν αναφορές ότι η χώρα θα μπορούσε να τεθεί ξανά σε lockdown – καθώς περισσότεροι από 100 τουρίστες βρέθηκαν  θετικοί στον  κορονοϊό από το άνοιγμα των συνόρων. Ο δημοφιλής προορισμός των διακοπών άνοιξε ξανά τα σύνορά του την 1η Ιουλίου και τα αεροπορικά ταξίδια μεταξύ των δύο χωρών ξεκίνησαν σήμερα μετά την άρση των περιορισμών. Οι παραθεριστές στην Ελλάδα πρέπει να συμπληρώσουν μια ηλεκτρονική φόρμα 24 ώρες πριν από την άφιξη τους. Αυτό θα δημιουργήσει έναν κωδικό QR που πρέπει να εμφανίζεται στο ελληνικό αεροδρόμιο – και ενδεχομένως πριν από την επιβίβαση. Μπορεί επίσης να τους ζητηθεί να υποβληθούν σε τεστ και οι αρχές θα απαιτήσουν  να απομονωθούν έως ότου δοθούν τα αποτελέσματα.  Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τα μέτρα ασφαλείας καταστρατηγούνται και δεσμεύονται να εντείνουν τις επιθεωρήσεις μπαρ και εστιατορίων λόγω ανησυχιών ότι «ασυμπτωματικοί» ξένοι ταξιδιώτες διαδίδουν τη μόλυνση. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας επιβεβαίωσε στις 6 Ιουλίου ότι οι καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα είναι πραγματικότητα. Είπε: “Σε συνεργασία με τη βρετανική κυβέρνηση και μετά από συμβουλές εμπειρογνωμόνων, η κυβέρνηση ανακοινώνει την επανέναρξη απευθείας πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο προς όλα τα αεροδρόμια της χώρας από τις 15 Ιουλίου”. Η απαγόρευση επεκτάθηκε λόγω των αυξημένων κρουσμάτων του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο έχει επί του παρόντος 246.405 κρούσματα. Η Ελλάδα κατάφερε να ελέγξει την πανδημία, ενώ ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να είπε: “Η όλη διαδικασία έναρξης είναι δυναμική και τα δεδομένα θα αξιολογούνται συνεχώς.”
Daily Mail
Η υποψηφιότητα του Kanye West είναι επίσημη. Ο Rap star συμπλήρωσε και υπέβαλε την Τετάρτη το πρώτο έντυπο της Ομοσπονδιακής Εκλογικής Επιτροπής που απαιτείται για να γίνει προεδρικός υποψήφιος, αν και δεν έχει καταθέσει ακόμη τη δεύτερη και πιο σημαντική φόρμα FEC που απαιτείται για την υποψηφιότητα του προέδρου. Αυτή η φόρμα αποδεικνύει ότι ένας υποψήφιος έχει συγκεντρώσει ή ξοδέψει πάνω από 5.000 $ σε καμπάνια και προκαλεί την υποψηφιότητά του. Ο West που δήλωσε ότι θα είναι υποψήφιος για το Κόμμα BDY (Birthday), επανειλημμένα έδειξε την υποστήριξή του προς τον Τραμπ στο παρελθόν, φορώντας ένα κόκκινο καπέλο Make America Great Again και συναντήθηκε με τον πρόεδρο στο Oval Γραφείο, ενώ πρόσφατα είπε ότι δεν υποστηρίζει πλέον τον Τραμπ.
The Sun
Ο αριθμός των θανάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει ξεπεράσει τους 45.000, με 85 νέους θανάτους να καταγράφονται τις τελευταίες 24 ώρες. Οι ασθενείς ήταν ηλικίας μεταξύ 54 και 93 ετών, ενώ όλοι οι ασθενείς είχαν υποκείμενα νοσήματα. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι οι αριθμοί των θανάτων μειώνονται, οι στατιστικές του Υπουργείου Υγείας δείχνουν ότι κατά μέσο όρο 584 Βρετανοί εξακολουθούν να βρίσκονται θετικοί στο Covid-19 κάθε μέρα. Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει σημειώσει τον υψηλότερο αριθμό θανάτων στην Ευρώπη – με ορισμένα στοιχεία να υποδηλώνουν ότι ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ υψηλότερος και πάνω από 50.000, ενώ έκθεση από κυβερνητικούς επιστήμονες αυτή την εβδομάδα είπε ότι ένα δεύτερο κύμα το χειμώνα θα μπορούσε να σκοτώσει 120.000 ανθρώπους.
Independent
Η Burberry ανακοίνωσε σχέδια για περικοπή 500 θέσεων εργασίας του εργατικού δυναμικού της μετά από μείωση της «ζήτησης των ειδών πολυτελείας» κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού. Η βρετανική εταιρία μόδας, δήλωσε ότι σκοπεύει να μειώσει αυτές τις θέσεις εργασίας παγκοσμίως σε μια προσπάθεια μείωσης του κόστους κατά 55 εκατομμύρια λίρες. Η Burberry είπε ότι περικοπές θα γίνουν σε ολόκληρη την επιχείρηση, συμπεριλαμβανομένων των κεντρικών γραφείων, του λιανικού εμπορίου, της κατασκευής και της διανομής και θα αντιπροσωπεύουν περίπου το 5% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού του ομίλου. Η εταιρεία πρόσθεσε ότι, ενώ σκοπεύει να διατηρήσει την έδρα της στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα «βελτιώσει περαιτέρω» τους ρόλους των κεντρικών γραφείων και την αποτελεσματικότητα του λιανικού εμπορίου». Ο Μάρκο Γκομπέτι, διευθύνων σύμβουλος της Burberry, δήλωσε ότι η κίνηση έγινε μετά την πτώση των λιανικών πωλήσεων κατά 48% τους τρεις μήνες έως τα τέλη Ιουνίου, συμπεριλαμβανομένης της πτώσης 75% στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, καθώς οι χώρες αναγκάστηκαν να κλείσουν καταστήματα για να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού.
Metro
50.000 άτομα εισέρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο κάθε μέρα, αλλά η Priti Patel δεν μπορεί να ανακοινώσει πόσα έχουν κορονοϊό. Η υπουργός Εσωτερικών αποκάλυψε ότι ο αριθμός των ατόμων που εισήλθαν τον Απρίλιο αυξήθηκε σε λιγότερα από 10.000, στο αποκορύφωμα της πανδημίας του Ηνωμένου Βασιλείου αλλά μπορούσε μόνο να δώσει μια εκτίμηση περίπου 0,5%, καθώς δεν έχει ενημερωθεί από την κυβέρνηση από τις 23 Μαρτίου και  παραδέχτηκε: «Δεν έχω τον ακριβή αριθμό ανθρώπων με κορονοϊό που έρχονται στη χώρα σε καθημερινή βάση, καθώς αυτός ο αριθμός διατηρείται στα κεντρικά του Υπουργείου Υγείας της Αγγλίας». Η βουλευτής των Εργατικών Yvette Cooper και πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικών Υποθέσεων, απάντησε: «Είναι πολύ ανησυχητικό που κανείς από εσάς δεν μπορεί να δώσει με βεβαιότητα μια εκτίμηση του αριθμού των ατόμων που πιθανόν να έρχονται στη χώρα με κορονοϊό». Την περασμένη εβδομάδα οι βουλευτές άκουσαν ότι οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι ενδέχεται να μην έχουν ιδέα για τους αριθμούς. Η Cooper ανέφερε μια επιστημονική μελέτη που δείχνει ότι 1.300 ως και 10.000 κρούσματα  εμφανίστηκαν στη χώρα κυρίως από την Ισπανία και την Ιταλία τον Μάρτιο – όταν δεν υπήρχε καραντίνα κα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ