Μετά τη Λευκορωσία, «σφραγίζει διαβατήριο» και για Ουκρανία
ΣΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΥΡΩΑΤΛΑΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ
«Βασιλικότερη του βασιλέως» εμφανίστηκε, για μια ακόμη φορά, η ελληνική κυβέρνηση, σε ό,τι αφορά τη στήριξη του ευρωατλαντικού σχεδιασμού παρέμβασης στα εσωτερικά της Λευκορωσίας, με αφορμή την απαράδεκτη αναγκαστική προσγείωση του επιβατικού αεροσκάφους στο Μινσκ.ΝΑΤΟικότερος του ΝΑΤΟ ο Κυρ. Μητσοτάκης,
έσπευσε ευθύς αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό, σε ανάρτησή του
στο διαδίκτυο, ήδη από την προηγούμενη Κυριακή, να χαρακτηρίσει την «σοκαριστική, δίχως προηγούμενο πράξη»
τον εξαναγκασμό του αεροσκάφους σε αλλαγή πορείας από το Βίλνιους της
Λιθουανίας στο Μινσκ, και τη σύλληψη του αντικυβερνητικού δημοσιογράφου
Ρομάν Προτάσεβιτς.
Τα ίδια επανέλαβε και σε δηλώσεις στους
«Financial Times», πριν από τη Σύνοδο Κορυφής τη ΕΕ, που έγινε την
περασμένη Δευτέρα και Τρίτη, καλώντας τους Ευρωπαίους εταίρους του «να
συμφωνήσουν ώστε να υπάρξουν ξεκάθαρες και αυστηρές συνέπειες που δεν
θα αφήσουν περιθώρια στη Λευκορωσία να αμφισβητήσει την ενότητα και την
αποφασιστικότητά μας».
«Ως μια Ενωση αρχών δεν μπορούμε να δεχτούμε οτιδήποτε άλλο», είπε ο πρωθυπουργός, «ξεχνώντας»
προφανώς ότι με την ίδια κυβέρνηση της Λευκορωσίας και με τις ίδιες
«αρχές», η ΕΕ και οι ΗΠΑ έκαναν «μπίζνες» από το 2016 μέχρι το 2020,
στοχεύοντας στη διάρρηξη των σχέσεών της με τη Ρωσία.
Αλλά και μετά τη Σύνοδο Κορυφής, η ελληνική κυβέρνηση διεκδίκησε τα εύσημα επειδή σύμφωνα με τον πρωθυπουργό «εμείς παίξαμε έναν σημαντικό ρόλο ώστε να κάνουμε το αρχικό κείμενο των συμπερασμάτων πιο σκληρό (σ.σ. για τη Λευκορωσία)».
Γραμμένη από το ίδιο χέρι θα μπορούσε να είναι και η δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα, ο οποίος ζήτησε από την ΕΕ «να πιέσει τη Λευκορωσία να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα».
Καθοριστική συμβολή και στα «προεόρτια»Η ελληνική κυβέρνηση δεν διεκδίκησε αναβαθμισμένο ρόλο μόνο στα «μεθεόρτια» της αντιπαράθεσης ΕΕ - ΗΠΑ με τη Λευκορωσία, αλλά είχε ενεργή συμμετοχή και στα «προεόρτια» της νέας όξυνσης, επιβεβαιώνοντας την ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή της σε σχέδια και ανταγωνισμούς επικίνδυνους για τον λαό και τη χώρα.
Ο
Προτάσεβιτς, που ο βίος και η πολιτεία του «φωνάζουν» από μακριά τον
ρόλο του, βρέθηκε στην Ελλάδα για να συνοδεύσει και να καλύψει
«δημοσιογραφικά» τη συμμετοχή της αρχηγού της λευκορωσικής
αντιπολίτευσης Σβ. Τιχανόφσκαγια στο «Φόρουμ των Δελφών», όπου μίλησε για την «υποστήριξη της Ευρώπης προς τους Λευκορώσους και το όραμα για μια νέα, δημοκρατική Λευκορωσία».
Η
υποστηριζόμενη από ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και ΕΕ Τιχανόφσκαγια ήρθε στην Ελλάδα με
πρόσκληση του ελληνικού ΥΠΕΞ, με τις σχετικές επαφές να έχουν γίνει ήδη
από τις 22 Απρίλη. Κατά την παραμονή της βέβαια στην Ελλάδα, δεν
παρέλειψε να συναντηθεί και με τον Αμερικανό πρέσβη Τζ. Πάιατ, ο οποίος της επανέλαβε «την υποστήριξη των ΗΠΑ για τον λαό της Λευκορωσίας και το κράτος δικαίου», όπως και την προσήλωση των ΗΠΑ σε «μια νέα, δημοκρατική Λευκορωσία».
Είναι
φανερό, δηλαδή, ότι η Ελλάδα, με τη συναίνεση όλων των αστικών
κομμάτων, δεν μετατρέπεται μόνο σε πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ
στην περιοχή και κόμβος για την προώθηση των στρατευμάτων τους στη
συνοριογραμμή με τη Ρωσία, αλλά αναλαμβάνει και ειδικές «διπλωματικές»
αποστολές για χώρες όπως η Λευκορωσία, που έχουν «ειδικό βάρος» στην
αντιπαράθεση με την ανταγωνίστρια Ρωσία.
Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι, όπως αποκάλυψε ο Πάιατ (!), ο Ελληνας ΥΠΕΞ ετοιμάζεται την Τρίτη να ταξιδέψει στην Ουκρανία,
άλλη μια χώρα που βρίσκεται σταθερά στο μάτι του κυκλώνα των
ανταγωνισμών ανάμεσα σε ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και Ρωσία, με έξαρση μάλιστα της
αντιπαράθεσης τους τελευταίους μήνες, όταν ευρωατλαντικά στρατεύματα
κινήθηκαν απειλητικά «προς Ανατολάς», προς υπεράσπιση τάχα της ασφάλειας
της Ουκρανίας...
Δεν μπορούν να κρυφτούνΜε δεδομένα τα παραπάνω, καμιά
έκπληξη δεν προκαλεί ο αντικομμουνιστικός οχετός και η προσπάθεια
διαστρέβλωσης των θέσεων του ΚΚΕ μετά τις τελευταίες εξελίξεις, με τα διάφορα παπαγαλάκια να προσάπτουν στο Κόμμα την «υπεράσπιση του δικτάτορα Λουκασένκο».
Αυτό
που ενοχλεί είναι η Αποκάλυψη των βρώμικων σχεδίων των
αμερικανοΝΑΤΟικών, που αξιοποιούν κάθε εξέλιξη στην περιοχή ως αφορμή
και άλλοθι, για να εντείνουν την παρέμβαση σε βάρος λαών και χωρών, στο
πλαίσιο των οξυμένων ανταγωνισμών με τη Ρωσία, αλλά και την Κίνα.
Τους ενοχλεί η καταγγελία από το ΚΚΕ της επικίνδυνης ελληνικής εμπλοκής, που γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη κυβέρνησης, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και άλλων αστικών δυνάμεων,
με κριτήριο τα συμφέροντα της αστικής τάξης και την επιδίωξή της να
αναβαθμίσει τον ρόλο της στην ευρύτερη περιοχή, μετατρέποντας τη χώρα
και τον λαό σε στόχο.
Τους ενοχλεί, τέλος, η σταθερή και ξεκάθαρη θέση του ΚΚΕ ότι ο λευκορώσικος λαός, και κάθε άλλος λαός, είναι
ο μοναδικός υπεύθυνος για να επιλέξει το μέλλον του και να καθορίσει
τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα του, χωρίς ξένες επεμβάσεις, που
υπηρετούν άλλες σκοπιμότητες.
ΝΑΤΟικότερος του ΝΑΤΟ ο Κυρ. Μητσοτάκης, έσπευσε ευθύς αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό, σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο, ήδη από την προηγούμενη Κυριακή, να χαρακτηρίσει την «σοκαριστική, δίχως προηγούμενο πράξη» τον εξαναγκασμό του αεροσκάφους σε αλλαγή πορείας από το Βίλνιους της Λιθουανίας στο Μινσκ, και τη σύλληψη του αντικυβερνητικού δημοσιογράφου Ρομάν Προτάσεβιτς.
Τα ίδια επανέλαβε και σε δηλώσεις στους «Financial Times», πριν από τη Σύνοδο Κορυφής τη ΕΕ, που έγινε την περασμένη Δευτέρα και Τρίτη, καλώντας τους Ευρωπαίους εταίρους του «να συμφωνήσουν ώστε να υπάρξουν ξεκάθαρες και αυστηρές συνέπειες που δεν θα αφήσουν περιθώρια στη Λευκορωσία να αμφισβητήσει την ενότητα και την αποφασιστικότητά μας».
«Ως μια Ενωση αρχών δεν μπορούμε να δεχτούμε οτιδήποτε άλλο», είπε ο πρωθυπουργός, «ξεχνώντας» προφανώς ότι με την ίδια κυβέρνηση της Λευκορωσίας και με τις ίδιες «αρχές», η ΕΕ και οι ΗΠΑ έκαναν «μπίζνες» από το 2016 μέχρι το 2020, στοχεύοντας στη διάρρηξη των σχέσεών της με τη Ρωσία.
Αλλά και μετά τη Σύνοδο Κορυφής, η ελληνική κυβέρνηση διεκδίκησε τα εύσημα επειδή σύμφωνα με τον πρωθυπουργό «εμείς παίξαμε έναν σημαντικό ρόλο ώστε να κάνουμε το αρχικό κείμενο των συμπερασμάτων πιο σκληρό (σ.σ. για τη Λευκορωσία)».
Γραμμένη από το ίδιο χέρι θα μπορούσε να είναι και η δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα, ο οποίος ζήτησε από την ΕΕ «να πιέσει τη Λευκορωσία να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα».
Η ελληνική κυβέρνηση δεν διεκδίκησε αναβαθμισμένο ρόλο μόνο στα «μεθεόρτια» της αντιπαράθεσης ΕΕ - ΗΠΑ με τη Λευκορωσία, αλλά είχε ενεργή συμμετοχή και στα «προεόρτια» της νέας όξυνσης, επιβεβαιώνοντας την ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή της σε σχέδια και ανταγωνισμούς επικίνδυνους για τον λαό και τη χώρα.
Ο Προτάσεβιτς, που ο βίος και η πολιτεία του «φωνάζουν» από μακριά τον ρόλο του, βρέθηκε στην Ελλάδα για να συνοδεύσει και να καλύψει «δημοσιογραφικά» τη συμμετοχή της αρχηγού της λευκορωσικής αντιπολίτευσης Σβ. Τιχανόφσκαγια στο «Φόρουμ των Δελφών», όπου μίλησε για την «υποστήριξη της Ευρώπης προς τους Λευκορώσους και το όραμα για μια νέα, δημοκρατική Λευκορωσία».
Η υποστηριζόμενη από ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και ΕΕ Τιχανόφσκαγια ήρθε στην Ελλάδα με πρόσκληση του ελληνικού ΥΠΕΞ, με τις σχετικές επαφές να έχουν γίνει ήδη από τις 22 Απρίλη. Κατά την παραμονή της βέβαια στην Ελλάδα, δεν παρέλειψε να συναντηθεί και με τον Αμερικανό πρέσβη Τζ. Πάιατ, ο οποίος της επανέλαβε «την υποστήριξη των ΗΠΑ για τον λαό της Λευκορωσίας και το κράτος δικαίου», όπως και την προσήλωση των ΗΠΑ σε «μια νέα, δημοκρατική Λευκορωσία».
Είναι φανερό, δηλαδή, ότι η Ελλάδα, με τη συναίνεση όλων των αστικών κομμάτων, δεν μετατρέπεται μόνο σε πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην περιοχή και κόμβος για την προώθηση των στρατευμάτων τους στη συνοριογραμμή με τη Ρωσία, αλλά αναλαμβάνει και ειδικές «διπλωματικές» αποστολές για χώρες όπως η Λευκορωσία, που έχουν «ειδικό βάρος» στην αντιπαράθεση με την ανταγωνίστρια Ρωσία.
Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι, όπως αποκάλυψε ο Πάιατ (!), ο Ελληνας ΥΠΕΞ ετοιμάζεται την Τρίτη να ταξιδέψει στην Ουκρανία, άλλη μια χώρα που βρίσκεται σταθερά στο μάτι του κυκλώνα των ανταγωνισμών ανάμεσα σε ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και Ρωσία, με έξαρση μάλιστα της αντιπαράθεσης τους τελευταίους μήνες, όταν ευρωατλαντικά στρατεύματα κινήθηκαν απειλητικά «προς Ανατολάς», προς υπεράσπιση τάχα της ασφάλειας της Ουκρανίας...
Με δεδομένα τα παραπάνω, καμιά έκπληξη δεν προκαλεί ο αντικομμουνιστικός οχετός και η προσπάθεια διαστρέβλωσης των θέσεων του ΚΚΕ μετά τις τελευταίες εξελίξεις, με τα διάφορα παπαγαλάκια να προσάπτουν στο Κόμμα την «υπεράσπιση του δικτάτορα Λουκασένκο».
Αυτό που ενοχλεί είναι η Αποκάλυψη των βρώμικων σχεδίων των αμερικανοΝΑΤΟικών, που αξιοποιούν κάθε εξέλιξη στην περιοχή ως αφορμή και άλλοθι, για να εντείνουν την παρέμβαση σε βάρος λαών και χωρών, στο πλαίσιο των οξυμένων ανταγωνισμών με τη Ρωσία, αλλά και την Κίνα.
Τους ενοχλεί η καταγγελία από το ΚΚΕ της επικίνδυνης ελληνικής εμπλοκής, που γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη κυβέρνησης, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και άλλων αστικών δυνάμεων, με κριτήριο τα συμφέροντα της αστικής τάξης και την επιδίωξή της να αναβαθμίσει τον ρόλο της στην ευρύτερη περιοχή, μετατρέποντας τη χώρα και τον λαό σε στόχο.
Τους ενοχλεί, τέλος, η σταθερή και ξεκάθαρη θέση του ΚΚΕ ότι ο λευκορώσικος λαός, και κάθε άλλος λαός, είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για να επιλέξει το μέλλον του και να καθορίσει τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα του, χωρίς ξένες επεμβάσεις, που υπηρετούν άλλες σκοπιμότητες.
ΝΑΤΟικότερος του ΝΑΤΟ ο Κυρ. Μητσοτάκης, έσπευσε ευθύς αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό, σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο, ήδη από την προηγούμενη Κυριακή, να χαρακτηρίσει την «σοκαριστική, δίχως προηγούμενο πράξη» τον εξαναγκασμό του αεροσκάφους σε αλλαγή πορείας από το Βίλνιους της Λιθουανίας στο Μινσκ, και τη σύλληψη του αντικυβερνητικού δημοσιογράφου Ρομάν Προτάσεβιτς.
Τα ίδια επανέλαβε και σε δηλώσεις στους «Financial Times», πριν από τη Σύνοδο Κορυφής τη ΕΕ, που έγινε την περασμένη Δευτέρα και Τρίτη, καλώντας τους Ευρωπαίους εταίρους του «να συμφωνήσουν ώστε να υπάρξουν ξεκάθαρες και αυστηρές συνέπειες που δεν θα αφήσουν περιθώρια στη Λευκορωσία να αμφισβητήσει την ενότητα και την αποφασιστικότητά μας».
«Ως μια Ενωση αρχών δεν μπορούμε να δεχτούμε οτιδήποτε άλλο», είπε ο πρωθυπουργός, «ξεχνώντας» προφανώς ότι με την ίδια κυβέρνηση της Λευκορωσίας και με τις ίδιες «αρχές», η ΕΕ και οι ΗΠΑ έκαναν «μπίζνες» από το 2016 μέχρι το 2020, στοχεύοντας στη διάρρηξη των σχέσεών της με τη Ρωσία.
Αλλά και μετά τη Σύνοδο Κορυφής, η ελληνική κυβέρνηση διεκδίκησε τα εύσημα επειδή σύμφωνα με τον πρωθυπουργό «εμείς παίξαμε έναν σημαντικό ρόλο ώστε να κάνουμε το αρχικό κείμενο των συμπερασμάτων πιο σκληρό (σ.σ. για τη Λευκορωσία)».
Γραμμένη από το ίδιο χέρι θα μπορούσε να είναι και η δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα, ο οποίος ζήτησε από την ΕΕ «να πιέσει τη Λευκορωσία να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα».
Η ελληνική κυβέρνηση δεν διεκδίκησε αναβαθμισμένο ρόλο μόνο στα «μεθεόρτια» της αντιπαράθεσης ΕΕ - ΗΠΑ με τη Λευκορωσία, αλλά είχε ενεργή συμμετοχή και στα «προεόρτια» της νέας όξυνσης, επιβεβαιώνοντας την ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή της σε σχέδια και ανταγωνισμούς επικίνδυνους για τον λαό και τη χώρα.
Ο Προτάσεβιτς, που ο βίος και η πολιτεία του «φωνάζουν» από μακριά τον ρόλο του, βρέθηκε στην Ελλάδα για να συνοδεύσει και να καλύψει «δημοσιογραφικά» τη συμμετοχή της αρχηγού της λευκορωσικής αντιπολίτευσης Σβ. Τιχανόφσκαγια στο «Φόρουμ των Δελφών», όπου μίλησε για την «υποστήριξη της Ευρώπης προς τους Λευκορώσους και το όραμα για μια νέα, δημοκρατική Λευκορωσία».
Η υποστηριζόμενη από ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και ΕΕ Τιχανόφσκαγια ήρθε στην Ελλάδα με πρόσκληση του ελληνικού ΥΠΕΞ, με τις σχετικές επαφές να έχουν γίνει ήδη από τις 22 Απρίλη. Κατά την παραμονή της βέβαια στην Ελλάδα, δεν παρέλειψε να συναντηθεί και με τον Αμερικανό πρέσβη Τζ. Πάιατ, ο οποίος της επανέλαβε «την υποστήριξη των ΗΠΑ για τον λαό της Λευκορωσίας και το κράτος δικαίου», όπως και την προσήλωση των ΗΠΑ σε «μια νέα, δημοκρατική Λευκορωσία».
Είναι φανερό, δηλαδή, ότι η Ελλάδα, με τη συναίνεση όλων των αστικών κομμάτων, δεν μετατρέπεται μόνο σε πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην περιοχή και κόμβος για την προώθηση των στρατευμάτων τους στη συνοριογραμμή με τη Ρωσία, αλλά αναλαμβάνει και ειδικές «διπλωματικές» αποστολές για χώρες όπως η Λευκορωσία, που έχουν «ειδικό βάρος» στην αντιπαράθεση με την ανταγωνίστρια Ρωσία.
Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι, όπως αποκάλυψε ο Πάιατ (!), ο Ελληνας ΥΠΕΞ ετοιμάζεται την Τρίτη να ταξιδέψει στην Ουκρανία, άλλη μια χώρα που βρίσκεται σταθερά στο μάτι του κυκλώνα των ανταγωνισμών ανάμεσα σε ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και Ρωσία, με έξαρση μάλιστα της αντιπαράθεσης τους τελευταίους μήνες, όταν ευρωατλαντικά στρατεύματα κινήθηκαν απειλητικά «προς Ανατολάς», προς υπεράσπιση τάχα της ασφάλειας της Ουκρανίας...
Με δεδομένα τα παραπάνω, καμιά έκπληξη δεν προκαλεί ο αντικομμουνιστικός οχετός και η προσπάθεια διαστρέβλωσης των θέσεων του ΚΚΕ μετά τις τελευταίες εξελίξεις, με τα διάφορα παπαγαλάκια να προσάπτουν στο Κόμμα την «υπεράσπιση του δικτάτορα Λουκασένκο».
Αυτό που ενοχλεί είναι η Αποκάλυψη των βρώμικων σχεδίων των αμερικανοΝΑΤΟικών, που αξιοποιούν κάθε εξέλιξη στην περιοχή ως αφορμή και άλλοθι, για να εντείνουν την παρέμβαση σε βάρος λαών και χωρών, στο πλαίσιο των οξυμένων ανταγωνισμών με τη Ρωσία, αλλά και την Κίνα.
Τους ενοχλεί η καταγγελία από το ΚΚΕ της επικίνδυνης ελληνικής εμπλοκής, που γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη κυβέρνησης, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και άλλων αστικών δυνάμεων, με κριτήριο τα συμφέροντα της αστικής τάξης και την επιδίωξή της να αναβαθμίσει τον ρόλο της στην ευρύτερη περιοχή, μετατρέποντας τη χώρα και τον λαό σε στόχο.
Τους ενοχλεί, τέλος, η σταθερή και ξεκάθαρη θέση του ΚΚΕ ότι ο λευκορώσικος λαός, και κάθε άλλος λαός, είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για να επιλέξει το μέλλον του και να καθορίσει τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα του, χωρίς ξένες επεμβάσεις, που υπηρετούν άλλες σκοπιμότητες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου