8 Ιουν 2012

Γ. Τούσσας: Τα κόμματα του ευρωμονόδρομου διαφημίζουν ανάπτυξη... για τους λίγους ΚΕΡΚΥΡΑ


Γ. Τούσσας: Τα κόμματα του ευρωμονόδρομου διαφημίζουν ανάπτυξη... για τους λίγουςPDFΕκτύπωση
1PAGE 1PAGE
Κείμενο: CorfuPress.com on Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2012 02:54   
toussas-xaralambous-samoilis1
Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Τούσσας βρίσκεται στην Κέρκυρα, για την κεντρική προεκλογική ομιλία του κόμματος. Το πρωί της Πέμπτης έδωσε συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ, καταδικάζοντας τις πολιτικές του ευρωμονόδρομου, εντάσσοντας στα κόμματα που την υπηρετούν τη Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ αλλά και το ΣΥΡΙΖΑ. Έκανε λόγο για τις πολιτικές του μνημονίου που οδήγησαν τη χώρα στη λιτότητα, παρέθεσε και προβλήματα που υπάρχουν, αντιπαράθεσε τις θέσεις του ΚΚΕ και κάλεσε συστράτευση γύρω από το ΚΚΕ και τα ψηφοδέλτιά του.

Η ομιλία Τούσσα στη συγκέντρωση του ΚΚΕ

Καλούμε τους εργαζόμενους, τις εργαζόμενες,  τους άνεργους, τους φτωχούς    αγρότες,   τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους τους νέους και τις νέες   να   ενισχύσουν με τη ψήφο τους το ΚΚΕ  και  στις  εκλογές της 17ης  Ιούνη, να   μην υποκύψουν, να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι και να αποκρούσουν το νέο κύμα των πιέσεων, της κινδυνολογίας, των εκβιασμών, των εύκολων λύσεων και των αυταπατών, το άθλιο εμπόριο φόβου από τη μια και ψεύτικης ελπίδας από την άλλη που χρησιμοποιούνται για να χειραγωγηθεί ο λαός μας.    
Να ενισχύσουν αποφασιστικά  το ΚΚΕ   γιατί:
Δυνατό ΚΚΕ και εργατικό, λαϊκό κίνημα είναι προϋπόθεση  για να σταθεί μας όρθιος ο λαός.
Μόνο έτσι μπορεί να πιάσει τόπο η αγανάκτηση από την αντιλαϊκή πολιτική, η απόφαση απεγκλωβισμού από την κινδυνολογία του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.
Τα δύο αυτά κόμματα πτώχευσαν το λαό. Σε συνεννόηση με τους τραπεζίτες, τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, την Ευρωπαϊκή Ένωση σάρωσαν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, μείωσαν δραματικά τους μισθούς και τις συντάξεις, φόρτωσαν  αβάσταχτα φορολογικά βάρη στις λαϊκές οικογένειες.
Εργαζόμενοι, εργαζόμενες. Νέοι και νέες
Προσέξτε πολύ. Κάθε ψήφος στη «Χρυσή Αυγή» στρέφεται  κατά του λαού και της νεολαίας μας. Όσο κι αν προσπαθεί να κρυφτεί, να κρύψει το πραγματικό της πρόσωπο, να καλυφθεί πίσω από το πρόβλημα της μετανάστευσης και να παρουσιαστεί στη νεολαία ως αντισυστημικό κόμμα, είναι επικίνδυνο κόμμα. Κόμμα φασιστικό, υποστηριχτής του Χίτλερ και των Ταγματασφαλιτών στην Ελλάδα, φορέας των πιο ακραίων αντιδημοκρατικών θέσεων, στην υπηρεσία του κεφαλαίου, γέννημα του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος.
Λέμε σε όλους τους εργαζόμενους. Σκεφτείτε πολύ την προσπάθεια που  είναι σε εξέλιξη  από την αστική τάξη    για την αναμόρφωση  του αστικού του πολιτικού  συστήματος.
Από τη μια ο «κεντροδεξιός πόλος» με βάση τη Ν.Δ και άλλες επίσης φθαρμένες δυνάμεις που συγκεντρώνονται για να εφαρμόσουν την ίδια δοκιμασμένη αντιλαϊκή πολιτική.
Από την άλλη ο κεντροαριστερός  πόλος,  με πυρήνα το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ για να ζωντανέψουν τη σοσιαλδημοκρατία, να φτιάξουν ένα  άλλο ΠΑΣΟΚ στη χειρότερη του μορφή, να χειραγωγήσουν το λαό.
Πρόκειται  για καλοστημένη παγίδα για  να κλείσουν το δρόμο λαϊκών δυνάμεων προς το ΚΚΕ, να χτυπήσουν το ΚΚΕ, να εμποδίσουν την ανάπτυξη του εργατικού, λαϊκού ρεύματος που δεν συμβιβάζεται με την καπιταλιστική βαρβαρότητα και τη λογική της ταξικής συνεργασίας,  διεκδικώντας  ανάπτυξη που αντιστοιχεί στα λαϊκά συμφέροντα.
Κοινός παρανομαστής του λεγόμενου κεντροδεξιού  και κεντροαριστερού πόλου είναι  η παραμονή πάση θυσία στην ΕΕ, η εξασφάλιση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που οδηγεί  το λαό  στη φτώχεια, στην απόλυτη εξαθλίωση, στη  χρεοκοπία.
Όλα τα κόμματα πλην του ΚΚΕ καλούν το λαό να προσκυνήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ότι και να κάνουν δεν μπορούν να διαγράψουν την αλήθεια. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι  ιμπεριαλιστική διακρατική ένωση που δημιούργησε το μεγάλο κεφάλαιο για να εκμεταλλεύεται οργανωμένα τους λαούς.
Μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση χειροτέρευσε δραματικά η κατάσταση των εργαζομένων.Ξεκληρίζουν τη  φτωχή  αγροτιά και συντρίβουν τους μικρομεσαίους επαγγελματίες
Η αντιλαική στρατηγική της Ε.Ε είναι δεδομένη, έρχεται νέα θύελλα   αντεργατικών μέτρων στις 18 Ιούνη,  η σύγκρουση  είναι αναπόφευκτη
Δεν θα δει ο λαός άσπρη μέρα χωρίς ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση, με την κυριαρχία των μονοπωλίων, των καπιταλιστικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα.
Οι  επιχειρηματικές επενδύσεις που  περιλαμβάνονται   στην πρόταση της   ΕΕ για την ανάπτυξη στη Ελλάδα που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 18 Απρίλη 2012  θα  γίνουν σε τομείς  που απαιτούν ολιγάριθμο επιστημονικό και  εργατικό δυναμικό. Επενδύσεις στην Ενέργεια, στις μεταφορές, στα οδικά δίκτυα, στις ΕΟΖ  με  κριτήριο το κέρδος των Γερμανικών, Γαλλικών, Ιταλικών, Ελληνικών  μονοπωλίων, εργατικό δυναμιικό  με μισθούς Βουλγαρίας και  ακόμα παρακάτω Κίνας, Ινδίας
Η   Σύσταση  της Ευρωπαικής  Επιτροπής   για την Ελλάδα {(COM 2012 )- 307 που   δόθηκε  στη δημοσιότητα στις 30 Μάη  2012   για το εθνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας το 2012 και το πρόγραμμα σταθερότητας  της  Ελλάδας για την περίοδο 2012 - 2015 είναι μία και μοναδική: Απαρέγκλιτη    εφαρμογή των μνημονίων και της δανειακής σύμβασης, της βάρβαρης πολιτικής που έχουν συμφωνήσει τα κόμματα του κεφαλαίου και του ευρωμονόδρομου με τους συμμάχους τους την ΕΕ και την τρόικα
Και από την άλλη ¨μεριά, ζεστό  χρήμα,  πακτωλό  επιδοτήσεων των τραπεζών, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των μονοπωλίων. Σύμφωνα με  τη χθεσινή  ανακοίνωση της   Ευρωπαϊκής   Επιτροπής  σχετικά  με τα νέα μέτρα διαχείρισης κρίσεων των   τραπεζών,   «από τον  Οκτώβριο του 2008 μέχρι  τον Οκτώβριο του 2011, η Επιτροπή ενέκρινε  μέτρα χορήγηση  κρατικής ενίσχυσης   στις τράπεζες της ΕΕ  ύψους  4, 5  τρισεκατ. ευρώ     ( ποσό που αντιστοιχεί στο 37% του ΑΕΠ της ΕΕ - χωρίς να υπολογίζεται επιπρόσθετα 1,056 δισ ευρώ που δόθηκε  για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών    από τον Δεκέμβρη του 2011 - Φλεβάρη του 2012  ), δηλαδή χρέη  των μονοπωλίων, της πλουτοκρατίας,  ρίχτηκαν στις πλάτες των εργαζομένων, έγιναν δημόσια χρέη,  με   οδυνηρές   συνέπειες  για τους λαούς.
Τις τελευταίες μέρες ο λαός βομβαρδίζεται απ’ τα προεκλογικά προγράμματα των κομμάτων που υπόσχονται ανακούφιση μετά τις εκλογές και φιλολαϊκή διέξοδο σε ένα μεσοπρόθεσμο ορίζοντα. Καμία κυβέρνηση, ούτε της ΝΔ ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε οικουμενική ή και συνεργασίας, δεν πρόκειται να σώσει από τα βάσανα μιας ελεγχόμενης ή μη ελεγχόμενης πτώχευσης.
Σε μια περίοδο που το μέλλον της σημερινής ευρωζώνης είναι αβέβαιο, ανεξάρτητα απ’ τις θυσίες του ελληνικού λαού η επόμενη κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει δύο ενδεχόμενα:
(α) Της επαναδιαπραγμάτευσης της δανειακής σύμβασης εντός Ευρωζώνης, με τους πιστωτές, που οδηγεί σε νέο «κούρεμα» αλλά και νέο σκληρό μνημόνιο,
(β) Την ώθηση σε έξοδο απ’ την Ευρωζώνη με ανοιχτό το ενδεχόμενο ανεξέλεγκτης κρατικής χρεοκοπίας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ήδη υπάρχει μερική εσωτερική στάση πληρωμών του δημόσιου σε σχέση με σειρά υποχρεώσεων, καθώς και την κατάσταση στην οποία έχουν οδηγηθεί τα ασφαλιστικά ταμεία.
Ούτε η κινδυνολογία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, ούτε ο εφησυχασμός του ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να κρύψουν την προοπτική επιδείνωσης της ζωής του λαού σε συνθήκες βαθιάς κρίσης.
Η αντεπίθεση  του εργατικού κινήματος  είναι μονόδρομος, και  η ευθύνη του ΚΚΕ ακόμα πιο μεγάλη.
Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις.
Η διαχειριστική λογική της λεγόμενης κεντροαριστερής η αριστερής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει στην επιβολή νέων αντιλαϊκών μέτρων στο όνομα της παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ένωση, της μη διατάραξης των σχέσεων με το μεγάλο κεφάλαιο. Θα συνεχίσει το φαύλο κύκλο που ζει ο λαός μας  τόσα χρόνια, όπως  έγινε με τις κεντροαριστερές κυβερνήσεις στη Γαλλία και στην Ιταλία.
Έλεγε προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ : Θα καταγγείλω, θα ακυρώσω  το μνημόνιο και μετεκλογικά αφού άρπαξε τη λαϊκή ψήφο κάνει τούμπες μιλώντας για  διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. για αλλαγές ορισμένων μόνο μέτρων του μνημονίου. Τι λέει στο Πρόγραμμα του ο ΣΥΡΙΖΑ :  Θα ακυρώσει το Μνημόνιο ΙΙ και θα αφήσει άθικτο το Μνημόνιο Ι. Βλέπετε τώρα το ξανασκέφτεται μήπως είναι καλό το Μνημόνιο Ι, αφού το είχαν ψηφίσει και οι καινούργιοι του σύμμαχοι, οι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ η κ. Κατσέλη και Καστανίδης. Ας μας πει λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ: Θα επαναφέρει τη 13η και 14η σύνταξη, τον 13ο και 14ο μισθό στο Δημόσιο; Εδώ, ούτε τα χαράτσια δεν πρόκειται να καταργήσει. Το χαράτσι για τα ακίνητα λέει θα το καταργήσει μόνο για τους άνεργους και τους χαμηλοσυνταξιούχους. Για όλους τους άλλους θα μείνει. Ας μας πει τα χαράτσια της εισφοράς αλληλεγγύης, το 500σάρικο για το τέλος επιτηδευματίες στους αυτοαπασχολούμενους θα τα καταργήσει; Τσιμουδιά δεν βγάζει γι αυτά. Τις μειώσεις μισθών στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ θα τις καταργήσει; Θα επαναφέρει τους μισθούς;    Τις ατομικές συμβάσεις εργασίας θα τις καταργήσει; Γι αυτά δεν βγάζει άχνα. Και τι μας λέει: Θα καταργήσει το δεύτερο Μνημόνιο όχι όμως και τη δανειακή σύμβαση. Αυτή λέει θα την επαναδιαπραγματευτεί με τους «ευρωπαίους εταίρους» του. Μα η δανειακή σύμβαση έχει όρο το Μνημόνιο. Χωρίς Μνημόνιο δεν έχει δάνειο. Άρα τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ: Ότι θα διαπραγματευτεί νέο Μνημόνιο.
Έλεγε προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ: Θα συγκροτούσε επιτροπή λογιστικού ελέγχου για να κρίνει πιο μέρος του χρέους είναι νόμιμο, ηθικό και ποιο επαχθές, ανήθικο. Μετά τις εκλογές και αυτή τη θέση -που ήταν επικίνδυνη γιατί αναγνώριζε το χρέος- τη διέγραψε. Τώρα λέει ότι θα πληρώσει ΟΛΟ το χρέος. Και παρακαλάει τους «ευρωπαίους εταίρους» του να παγώσουν για λίγο τους τόκους του δανείου με «ένα ευρωπαϊκό σχέδιο», ένα νέο δηλαδή Μνημόνιο.  
Τι λέει το ΚΚΕ: Καταγγελία ΟΛΩΝ των Μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων και της Δανειακής Σύμβασης. Αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερής διαγραφή του χρέους με Λαϊκή Εξουσία και Οικονομία.               
Το ΚΚΕ λέει στο λαό: Δεν είναι μόνο η αναξιοπιστία, η ψηφοθηρική μεταμόρφωση  του ΣΥΡΙΖΑ. Λέμε καθαρά. Η πολιτική αυτή είναι αδιέξοδη γιατί το πρόβλημα δεν είναι μόνο το μνημόνιο Αυτό είναι μέρος μιας συνολικής στρατηγικής που καταγράφεται στη συνθήκη του Μάαστριχτ, στη στρατηγική Ε.Ε. 2020 που προβλέπουν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα του μνημονίου.
Δείτε τι γίνεται σε ολόκληρη την Ε.Ε. Με τους νόμους για την «ενισχυμένη οικονομική διακυβέρνηση» και το ευρωπαϊκό εξάμηνο, το «Σύμφωνο για το ευρώ +» και το «Δημοσιονομικό Σύμφωνο», κάθε κράτος-μέλος είτε έχει μνημόνιο είτε δεν έχει, υποβάλλει κάθε χρόνο στην Επιτροπή και το Συμβούλιο της ΕΕ, «Εθνικά Μεταρρυθμιστικά Προγράμματα και «Προγράμματα Σταθερότητας και Σύγκλισης», μαζί και τους εθνικούς προϋπολογισμούς για έγκριση. Να λοιπόν ποιος είναι ο σιδερένιος μηχανισμός της ΕΕ που επιβάλλει «μνημόνια διαρκείας», μέτρα σκληρής λιτότητας, φτώχεια και εξαθλίωση σε όλους τους λαούς της ΕΕ. Μήτρα των μνημονίων και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας είναι η ΕΕ, η Συνθήκη της ίδρυσής της, η Συνθήκη του Μαάστριχτ και οι σιδερένιοι ευρωενωσιακοί νόμοι που την εφαρμόζουν.            
Κάθε βήμα προς όφελος του λαού απαιτεί σύγκρουση με την Ε.Ε. και τη στρατηγική της. Κι αυτή τη στρατηγική ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ δεν την αμφισβητούν, την υποστηρίζουν.
Λέει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ:  Αυτό που υπόσχεται στο λαό ο είναι ότι θα παγώσει την περαιτέρω μείωση των κοινωνικών δαπανών, των μισθών και των συντάξεων και ότι απλώς θα τον κρατήσει στο σημερινό επίπεδο εξαθλίωσης. Η ελπίδα που «πουλάει» στο λαό είναι να μην εξαθλιωθεί περισσότερο και να του καλλιεργήσει την νοοτροπία να αρκείται στο ξεροκόμματο και τα ψίχουλα της σημερινής κατάντιας.
Λέει το ΚΚΕ στο λαό: Με τις θέσεις του  ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιμετωπίζεται η επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την κατάργηση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και τη μείωση των συντάξεων, παραμένει η άθλια κατάσταση που επικρατεί στους εργασιακούς χώρους, με τη μείωση των μισθών, την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, την εκ περιτροπής εργασία, την ενοικίαση εργαζομένων, τις απολύσεις. Ξεκίνησε προεκλογικά με την κοινωνικοποίηση των τραπεζών και έκανε κι άλλη τούμπα μιλώντας για δημόσιο έλεγχο. Αυτό σημαίνει ότι το κράτος θα δανειστεί και πάλι, θα χρηματοδοτήσει τις τράπεζες με δισεκατομμύρια Ευρώ, θα ασκεί έλεγχο σαν μέτοχος και στη συνέχεια θα τις ιδιωτικοποιήσει, όπως ανέφερε στέλεχος του  πρόσφατα.
Πρόκειται για πολύ επικίνδυνη θέση γιατί διευκολύνει την προσπάθεια της ΕΕ, των τραπεζιτών να αναγκάσουν το λαό να πληρώσει το χρέος για το οποίο δεν έχει καμία ευθύνη.
Ούτε καν την ματαίωση της ιδιωτικοποίησης της δημόσιας περιουσίας δεν προτείνει, αφού λέει ότι απλά θα παγώσει τις ιδιωτικοποιήσεις. Ακόμη και τις προηγούμενες οπορτουνιστικές του θέσεις για εθνικοποίηση στρατηγικών επιχειρήσεων (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ κλπ) τις αλλάζει τώρα και  αναφέρει ότι θα τις θέσει υπό δημόσιο έλεγχο…αν και όταν και….. «ανάλογα με τις δυνατότητες της οικονομίας».
Και βέβαια κουβέντα δεν λέει για αποκλειστικά δημόσιο  σύστημα υγείας, γιατί απλούστατα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της ύπαρξης ιδιωτικής επιχειρηματικής δράσης στο τομέα της Υγείας. Για τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως λέει στο πρόγραμμα του, «η  δωρεάν παροχή δημόσιας παιδείας υψηλού επιπέδου» αποτελεί «αξιακή στόχευση» που θα πραγματοποιηθεί σε κάποιο άγνωστο μέλλον, που θα έλθει όταν «η ουσιαστική αναβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου θα καταστήσει περιττή την Ιδιωτική Εκπαίδευση».
Λέει το ΚΚΕ στο λαό:     Μην αναγνωρίζεις το χρέος. Μια είναι η λύση για το δικό σου συμφέρον. Πάλη, σκληρή πάλη για τη μονομερή διαγραφή του χρέους και αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία, με απόφαση του λαού, οργανωμένα και όχι διωγμένοι, χωρίς καμία προετοιμασία.
Αυτή είναι η θέση ευθύνης του ΚΚΕ ενάντια στον εφησυχασμό που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στη σχέση της Ελλάδας με την Ευρωζώνη. Η θέση αυτή είναι ψεύτικη. Η κρίση στην ΕΕ, η ανισόμετρη ανάπτυξη, ο στόχος τους για σταθερότητα του Ευρώ οδηγούν τα επιτελεία της λυκοσυμμαχίας να εξετάζουν λύσεις συρρίκνωσης της Ευρωζώνης, έξωσης της Ελλάδας και άλλων κρατών, επιβολή υποτιμημένου Ευρώ στην Ελλάδα που ήδη αποκαλούν GreekEuro.
Δεν είναι μόνο αυτά. Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για τους επικίνδυνους ανταγωνισμούς στην Ανατολική Μεσόγειο και στην ευρύτερη περιοχή: Δεν λένε κουβέντα για την αποδέσμευση της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ, για το κλείσιμο της βάσης της Σούδας που χρησιμοποιείται σαν πολεμικό ορμητήριο κατά κρατών και λαών. Στηρίζει την Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ξεκληρίζει τη μικρομεσαία  αγροτιά. Οι αερολογίες δεν μπορούν να δώσουν λύσεις προς όφελος του λαού. Η ανεργία δεν αντιμετωπίζεται με ευχές, δεν αντιμετωπίζεται με τα μέσα, με την πολιτική που τη δημιούργησε.
Το «πρόγραμμα» του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί επιτομή εξαπάτησης του εργαζόμενου λαού. Ένα κράμα των πιο δεξιών οπορτουνιστικών αντιλήψεων με σοσιαλδημοκρατικές φαιδρότητες. Εθίζει το λαό στην αποδοχή της φτώχειας και της εξαθλίωσης, τον οδηγεί στην ήττα, τον συμβιβασμό και την υποχώρηση. Συνιστά το «διαβατήριο» των οπορτουνιστών του ΣΥΡΙΖΑ για την αποδοχή τους από την αστική τάξη και την ΕΕ, ώστε να αποτελέσουν τον κορμό μίας νέας κεντροαριστεράς που θα αντιμετωπίσει και θα εξουδετερώσει τη λαϊκή οργή και αγανάχτηση και θα την οδηγήσει στα νερά της καπιταλιστικής διαχείρισης. Η «κυβερνώσα αριστερά» που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται να εφαρμόσει την ίδια αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική, να τσακίσει το εργατικό-λαϊκό κίνημα.       
ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΛΑΣΑΡΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ  ΜΝΗΜΟΝΙΟ Ή ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΗ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ Ή ΣΥΡΙΖΑ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.
Η ανάπτυξη που διαφημίζουν όλα τα κόμματα του Ευρωμονόδρομου είναι ανάπτυξη για τους λίγους. Ανάπτυξη για την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Ανάπτυξη με 500 Ευρώ, χωρίς εργατικά δικαιώματα. Η ανάπτυξη που διαφημίζουν είναι η ανάπτυξη που «επαγγέλλεται» η ΕΕ, ανάπτυξη με ένταση της λιτότητας, ανάπτυξη πάνω στα ερείπια των εργασιακών και μισθολογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Δείτε την περιοχή σας. Η περιοχή της ΒΔ Ελλάδας και τα Ιόνια πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο και δεν μπορούν να εκμεταλλευτούν τα συγκριτικά τους οφέλη προς όφελος των εργαζομένων τους. Η αδυναμία ικανοποίησης βασικών λαϊκών αναγκών οδηγεί στον πληθυσμιακό μαρασμό, στην γήρανση, και στην ανάπτυξη και πάλι της εσωτερικής και εξωτερικής μετανάστευσης. Η διαρκής μείωση του λαϊκού εισοδήματος έχει εξαιρετικά αρνητικό αντίκτυπο στους αυτοαπασχολουμένους και τις μικρές τουριστικές επιχειρήσεις. Οι μεγαλοξενοδόχοι εντατικο ποιούν την δουλειά των ξενοδοχοϋπαλλήλων, επιτίθενται βάναυσα στα εργασιακά και μισθολογικά τους δικαιώματα. Κατήγγειλαν την τοπική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και απαιτούν άγριες μειώσεις  μισθών και δικαιωμάτων. 
Η αγροτική παραγωγή φθίνει ακολουθώντας τις αντιαγροτικές πολιτικές της ΕΕ και της ΚΑΠ και μαζί της συρρικνώνεται ο αγροτικός πληθυσμός και ο μικρός κλήρος. Η ύπαιθρος και η αγροτική καλλιέργεια έχουν αφεθεί στη τύχη τους. Καμία χρηματοδότηση δεν δίνεται για τη συντήρηση, βελτίωση ή ανάπτυξη αγροτικών υποδομών (αγροτικούς δρόμους, ζώνες πυρασφάλειας κ.λ.π.) γιατί η ΕΕ και τα κόμματά της θέλουν ξεριζώσουν τη φτωχομεσαία αγροτιά από τη γη της. Το λάδι έφτασε να πουλιέται στην εξευτελιστική τιμή του 1,40 ευρώ το κιλό, που δεν καλύπτει ούτε το κόστος παραγωγής. Τα πράγματα θα γίνουν ακόμη χειρότερα με την κατάργηση ουσιαστικά των επιδοτήσεων με τη νέα ΚΑΠ της ΕΕ, από το 2013 και μετά.
Επίσης, σημαντικές είναι οι ελλείψεις σε υποδομές για την ικανοποίηση στοιχειωδών λαϊκών αναγκών στην εκπαίδευση και κυρίως στην Υγεία και την περίθαλψη. Οι τεράστιες περικοπές στη χρηματοδότηση του Νοσοκομείου και του Κέντρου Υγείας και των Ιατρείων του ΙΚΑ έχουν οδηγήσει στην οριακή τους λειτουργία, εγκυμονώντας σοβαρούς κινδύνους για την υγεία και την ίδια τη ζωή των ασθενών. Μεγάλες είναι οι περικοπές στη χρηματοδότηση  γενικότερα για τις κοινωνικές υποδομές – όπως για παράδειγμα για την ολοκλήρωση του Λιμανιού της Κέρκυρας - που εσκεμμένα οδηγούν στην όλο και μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση αυτών των κοινωνικών υπηρεσιών. Αυτή η εμπορευματοποίηση σε συνδυασμό με το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας (Λιμάνι, Αεροδρόμιο, περιοχές φυσικού κάλλους) οδηγούν σε μεγάλη αύξηση τους κόστους μεταφοράς, δυναμώνει τη θέση των μονοπωλιακών ομίλων σε βάρος του εργαζόμενου λαού και του εισοδήματός του.
Τα κόμματα του κεφαλαίου ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, η Δημοκρατική Αριστερά και οι επιδιώκουν τη χειραγώγηση, τον εκμαυλισμό συνειδήσεων, την εξαπάτηση των εργαζομένων προπαγανδίζοντας ότι με «καλύτερη διαχείριση» των κοινοτικών κονδυλίων μπορεί να επιλυθεί το πρόβλημα της ανισόμετρης ανάπτυξης, να περιοριστούν οι κοινωνικές και περιφερειακές αντιθέσεις. Για ποιον όμως; Το ερώτημα είναι αμείλικτο: Για τα μονοπώλια ή για το λαό;
Τι ανάπτυξη προτείνουν για την Κέρκυρα και την ευρύτερη περιοχή. Σαν μοναδική διέξοδος προβάλλεται η τουριστική ανάπτυξη. Ποια τουριστική ανάπτυξη όμως. Αυτή που ευνοεί και ωφελεί μόνο τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους των ξενοδοχειακών μονάδων και των «tour operators». Οι μικρές οικογενειακές τουριστικές επιχειρήσεις οδηγούνται στην χρεοκοπία, αφού δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στον ανταγωνισμό με τα μονοπώλια. Τα τουριστικά πακέτα «all inclusive» στις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και τα κρουαζιερόπλοια χτυπάνε και όλες τις μικρές επιχειρήσεις που αναπτύσσονται «δορυφορικά» στο τουριστικό μοντέλο ανάπτυξης και στην τοπική οικονομία.  Το ΚΚΕ δίνει σημασία στον τουρισμό, μόνο που δίνει σημασία και στον εσωτερικό τουρισμό, στο λαϊκό – κοινωνικό τουρισμό, για την αναψυχή και ανάπαυση των Ελλήνων εργαζομένων και των ξένων βέβαια εργαζομένων, που όμως δεν θα κινούνται κλεισμένοι μέσα στα πεντάστερα ξενοδοχεία που εκμεταλλεύονται τους ξενοδοχοϋπάλληλους και κλείνουν τις μικρές οικογενειακές τουριστικές επιχειρήσεις, ενοικιαζόμενα δωμάτια, εστιατόρια, μικρά μαγαζιά. Τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού για τους εργαζόμενους της Ελλάδας και της Ευρώπης έχουν περικοπεί δραματικά. Αυτός ο τουρισμός συντηρούσε τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, τις πανσιόν, τα μικρά εστιατόρια.
Τι άλλη διέξοδο δίνουν: Την παράδοση σημαντικών εκτάσεων γης για επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά, αιολικά πάρκα, σταθμούς καύσης υγραερίου κλπ με τεράστιους κινδύνους για την αγροτική παραγωγή, τη δημόσια υγεία και ασφάλεια, το περιβάλλον, σε βάρος της εξοικονόμησης ενέργειας και επιβάρυνση της λαϊκής κατανάλωσης.
Από τις εξελίξεις αυτές ωφελημένοι βγαίνουν μόνο ελάχιστοι μονοπωλιακοί όμιλοι που προσδοκούν εκτόξευση των κερδών τους.
Αυτή είναι η ανάπτυξη της απελευθέρωσης της αγοράς, της ανταγωνιστικότητας, της αναρχίας του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής, που προτείνουν τα κόμματα του κεφαλαίου ΝΔ,  ΠΑΣΟΚ, «Ανεξάρτητοι Έλληνες» το κόμμα  του Καμμένου και   τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, τους οπορτουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ.
Σημειώστε αυτό που σας λέμε. Όσο μεγαλύτερη είναι η  δύναμη που θα δώσει ο λαός στο ΚΚΕ τόσο πιο αποτελεσματική θα είναι η πάλη του, η πάλη του εργατικού λαϊκού κινήματος για την κατάργηση των αντιλαϊκών μέτρων σε σύγκρουση με τους εκβιασμούς και τους εκβιαστές.
Η λύση προς όφελος του λαού, η υλοποίηση της πρότασης του ΚΚΕ απαιτούν: Μια Ελλάδα αποδεσμευμένη από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους, με κοινωνικοποιημένα τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, με Λαϊκή Εξουσία και Οικονομία.
Μόνο αυτός ο δρόμος ανάπτυξης μπορεί ουσιαστικά να διασφαλίσει την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.
Δίνουμε την εκλογική μάχη αποφασιστικά, μαχητικά, με όλες μας τις δυνάμεις.
Οργανώνουμε χωρίς καθυστέρηση ένα πρωτόγνωρο, τολμηρό, μεγάλο άνοιγμα  στις εργατικές λαϊκές οικογένειες, στη νεολαία μας για να κατανοηθεί η αξία της ψήφου στο ΚΚΕ. Για να μην χαθεί καμία ψήφος, για να βγει δυνατό το ΚΚΕ από την εκλογική μάχη στις 17 Ιούνη.
Για να υπάρχει μέσα στο λαό και στη Βουλή μαχητική ριζοσπαστική δύναμη αντιπολίτευσης και αντεπίθεσης.
Με πείσμα στη μάχη για Ισχυρό ΚΚΕ στη Βουλή, στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, παντού. Δυνατό το Κόμμα της εργατικής τάξης, το ΚΚΕ ! Όρθιος ο λαός !  Με ψηλά το κεφάλι !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ