ΤΑ ΜΑΝΤΑΤΑ
ΚΑΤΑΚΕΦΑΛΑ: «Mέσος φόρος 1.453 ευρώ προκύπτει για τους δύο στους τρεις φορολογούμενους από τα πρώτα εκκαθαριστικά σημειώματα που απέστειλε η εφορία» (στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).
ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ: «Οι Αγορές δεν έδωσαν ούτε καν λίγες ώρες περίοδο χάριτος στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο για να αξιοποιήσουν κατευναστικά το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών. Χθες έδωσαν τη χαριστική βολή στη Μαδρίτη (...) καθιστώντας πλέον κατεπείγουσα τη διάσωση του ισπανικού κράτους και επιβεβαίωσαν με δραματικό τρόπο την καθημερινή διολίσθηση της Ρώμης προς το ίδιο αδιέξοδο. Ετσι διαψεύσθηκε με τον πιο ηχηρό τρόπο η εικονική πραγματικότητα που έδινε καταλυτικό ρόλο στις εξελίξεις στη χώρα μας (...) Η ένταση της πίεσης που ασκήθηκε χθες στη Μαδρίτη και την Ρώμη προειδοποιεί για επικείμενο «ατύχημα» με ανυπολόγιστες παρενέργειες στην Ευρωζώνη και στην παγκόσμια οικονομία» (στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).
ΟΛΑ ΠΛΕΟΝ ΑΝΟΙΚΤΑ: «Εκατό ημέρες προθεσμία έχει δώσει η καγκελαρία στη νέα ελληνική κυβέρνηση (...) αυτές οι εκατό ημέρες (...) συμπίπτουν με τις εκατό ημέρες που ο Τζορτζ Σόρος «έδωσε» προθεσμία στο ευρώ για να διασωθεί. Συμπίπτουν με τις εκατό ημέρες που η Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ότι ίσως είναι ακόμα και πολλές, ότι η διάσωση όχι της Ελλάδας, αλλά του κοινού νομίσματος, μπορεί, όπως είπε, να κριθεί ακόμα νωρίτερα... Σε αυτές τις εκατό ημέρες, η ευρωζώνη θα έρθει ουσιαστικά αντιμέτωπη με το μεγάλο ζήτημα που απασχολεί σήμερα τους πάντες στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ και ακούει στο όνομα Ισπανία. Σε αυτές τις εκατό ημέρες, είναι πιθανό να ανοίξει και το τεράστιο ζήτημα που είναι πιο κοντά μας και ονομάζεται Ιταλία (...) Σε αυτές τις εκατό ημέρες ενδέχεται πολύ σοβαρά να φτάσουμε στην κορύφωση της μεγάλης κρίσης που ξεκίνησε στα τέλη του 2010. Αυτή τη στιγμή, ουδείς μπορεί να γνωρίζει τι θα σημαίνει αυτό στην πράξη (...) Από εδώ και πέρα, όλα είναι πλέον ανοικτά...» (στο ΒΗΜΑ).
ΤΟ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: «Ο ελληνικός λαός μπορεί πλέον να αναμένει τα δεινά της δημοσιονομικής λιτότητας και όχι τα δάκρυα του οικονομικού χάους. Να περιμένει χρόνια μιζέριας και όχι οξύτατη καταστροφή. Ομως, θα ήταν λάθος να συμπεράνουμε ότι η Ελλάδα ή και η Ευρωζώνη επανήλθαν στην πρότερη κατάσταση (...) Οι εκλογές της 17ης Ιουνίου εδραίωσαν την ελληνική στήριξη προς το πακέτο βοήθειας. Ωστόσο, διέβρωσαν τις πιθανότητες επιτυχίας του» (The Economist / ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου