22 Νοε 2012

Αθλιονταβατζηδες


Αθλια αντιΚΚΕ συκοφαντία
«Οι χαμηλά αμειβόμενοι εργαζόμενοι των ΙΚΕΑ βρήκαν χθες έναν ισχυρό σύμμαχο στην παρουσία του ΠΑΜΕ, που έσπευσε να συμπαρασταθεί στον αγώνα τους. Λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά από την Αθήνα, οι 1.000 εργαζόμενοι της επιπλοβιομηχανίας Neoset ακόμη περιμένουν το ΠΑΜΕ... να πάει. Η εταιρεία στην οποία εργάζονται διατείνεται ότι βρίσκεται ένα βήμα πριν από την πτώχευση (κατέθεσε πρόσφατα αίτηση για το άρθρο 99), το αφεντικό απολύει, οι αποδοχές έχουν κουρευτεί και οι μισθοί δεν έχουν καταβληθεί εδώ και 3 - 4 μήνες. Εκεί το ΠΑΜΕ δεν έχει σηκώσει μαύρες σημαίες ακόμη, και πολλοί αναρωτιούνται αν ο μεγαλομέτοχος της πολύπαθης Neoset απολαμβάνει κάποιο είδος ασυλίας από την παράταξη που πρόσκειται στο κόμμα του Περισσού».
Αυτά έγραφε χτες η εφημερίδα που ονομάζεται «των συντακτών», κάνοντας άθλιους υπαινιγμούς κατά του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, με τακτική προπαγάνδας που προάγει τη δημοσιογραφία σε συκοφαντία, χρησιμοποιώντας χοντρά ψέματα, πιστεύοντας πως θα σπιλώσει το ΚΚΕ. Πρώτο ψέμα ο υπαινιγμός της σχέσης του μεγαλομετόχου της NΕΟΣΕΤ με το ΚΚΕ. Δεύτερο χοντρό ψέμα ότι το ΠΑΜΕ δεν έκανε τίποτα για τους εργαζομένους της. Και τα δυο μαζί συνιστούν άτιμη ενημέρωση και φαίνεται ότι το χούι από την παλιά «Ελευθεροτυπία» να στήνουν προβοκάτσιες στο ΚΚΕ είναι στη φύση τους. Δημοσιογράφοι, σου λέει μετά... Γιατί ξέρουν - κι αν δεν ήξεραν όφειλαν να ψάξουν - ότι το ΚΚΕ από τότε που ξεκίνησε η επίθεση της εργοδοσίας της NΕΟΣΕΤ στα δικαιώματα των εργατών, ανέδειξε πολύμορφα αυτή την επίθεση υπερασπιζόμενο τους εργαζόμενους. Ο «Ριζοσπάστης» έχει γράψει κατ' επανάληψη. Πρόσφατα το ΠΑΜΕ πήγε στο εργοστάσιο εκδηλώνοντας τη συμπαράστασή του. Θα έβρισκαν απαντήσεις. Αλλά τότε πώς θα έγραφαν αντιΚΚΕ συκοφαντίες;
***
Ετσι, λοιπόν, στις 8/12/2008 οι βουλευτές του ΚΚΕ Γ. Μαρίνος, Γ. Μαυρίκος και Γ. Γκιόκας καταθέτουν Ερώτηση στη Βουλή με θέμα «Αμεση επαναπρόσληψη απολυμένων στη ΝΕΟΣΕΤ», στηρίζοντας το αίτημα του σωματείου για επαναπρόσληψη των εννιά απολυμένων. Στις 14 Γενάρη 2009 με ανακοίνωσή της για τη ΝΕΟΣΕΤ, η Νομαρχιακή Επιτροπή Εύβοιας του ΚΚΕ απευθύνεται στους εργάτες της περιοχής καλώντας «να οργανώσουν τον αγώνα τους στους χώρους δουλειάς για να προστατέψουν το δικαίωμά τους στη σταθερή και μόνιμη εργασία. Να καταδικάσουν τις αντεργατικές - αντιλαϊκές πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, καθώς και τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ - Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, που έχουν συναινέσει σε όλα τα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα (απολύσεις, ελαστικές σχέσεις εργασίας, κατάργηση 8ωρου, διευθέτηση χρόνου εργασίας κ.ά.)».
Στις 23 Μάρτη 2009, με τις απολύσεις να έχουν γίνει 30, ο Γ. Μαρίνος, βουλευτής του ΚΚΕ, σε συνάντηση με το σωματείο, δηλώνει την αμέριστη στήριξη στον αγώνα τους. Στις 4 Ιούλη του 2010, όταν οι απολύσεις πια είχαν φτάσει στις 140, το ΚΚΕ φέρνει ξανά και στη Βουλή το θέμα με Ερωτήσεις που κατέθεσε: Ερωτήσεις από το Κόμμα κατατέθηκαν: Στις 8 Δεκέμβρη του 2008, στις 27 Μάρτη του 2009, στις 11 Νοέμβρη του 2009, στις 6 Μάη του 2010, στις 7 Ιούνη του 2010.
***
Την Κυριακή 18 Νοέμβρη 2012 ο «Ριζοσπάστης» σηκώνει το θέμα με ρεπορτάζ, και τονίζει: «Σύμφωνα πάλι με πληροφορίες, απορρίφθηκε από το αρμόδιο δικαστήριο το αίτημα της εταιρείας για την έκδοση προσωρινής διαταγής, που θα απαγόρευε κάθε δίωξη και μεταβολή των περιουσιακών στοιχείων της από πιστωτές. Το αίτημα είχε υποβληθεί ταυτόχρονα με το αντίστοιχο αίτημα για την υπαγωγή της ΝΕΟΣΕΤ στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα. Η δικαστική απόφαση ανοίγει το δρόμο για την έκδοση διαταγών πληρωμής από προμηθευτές και άλλους πιστωτές. Αναβρασμός υπάρχει και στο εργοστάσιο της επιχείρησης στο Βασιλικό Χαλκίδας, όπου εργάζονται περίπου 120 εργαζόμενοι και στους οποίους έχουν ήδη επιβληθεί εκ περιτροπής εργασία, τριήμερα και τετραήμερα. Μέχρι στιγμής η εταιρεία "κρατάει στο σκοτάδι" τους εργαζόμενους, δεν έχει κάνει καμιά επίσημη ανακοίνωση, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, τη Δευτέρα θα ενημερώσει το Σωματείο στο Βασιλικό Χαλκίδας. Στο μεσοδιάστημα μέχρι και χτες αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ πήγε και ξαναπήγε στο εργοστάσιο στα Βασιλικά, δήλωσε την αμέριστη στήριξη σε κάθε κινητοποίηση που θα αποφασίσουν οι εργαζόμενοι». Ούτε αυτό το ρεπορτάζ δε διάβασαν;
Ποια, λοιπόν, σχέση του μεγαλομετόχου με το ΚΚΕ; Πώς ανακάλυψαν ότι το ΠΑΜΕ δεν πήγε; Ποιος λέει ότι το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ δεν έχουν σταθεί στο πλευρό των εργατών της ΝΕΟΣΕΤ; Ψέμα πάνω στο ψέμα που σκόπιμα προβάλλουν οι δήθεν αδέσμευτοι δημοσιογραφούντες στην «Εφημερίδα των συντακτών» που δεσμεύονται στην αντιΚΚΕ λάσπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ