6 Φεβ 2013

Κολαούζοι του συστήματος οι χρυσαυγίτες


Κολαούζοι του συστήματος οι χρυσαυγίτες


Το Σάββατο, φασιστοειδή συγκεντρώθηκαν στη Ρηγίλλης σε εκδήλωση της Χρυσής Αυγής για να παρακολουθήσουν 11 ομιλίες απ' αφορμή της επετείου των Ιμίων. Σε αυτές τις ομιλίες, οι συγκεντρωμένοι άκουσαν π.χ. τον βουλευτή της οργάνωσης Παναγιώταρο να κραυγάζει συνθήματα όπως: «Αναρχικοί και μπολσεβίκοι αυτή η γη δεν σας ανήκει», «Αλήτες προδότες πολιτικοί», «Να καεί το μπ... η Βουλή», βγαλμένα κατευθείαν από τις συγκεντρώσεις των λεγόμενων «αγανακτισμένων», για τις οποίες τότε έσταζαν μέλι αστικά μέσα ενημέρωσης, αστικά κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ και διάφοροι άλλοι. Ακούστηκαν συνθήματα όπως «Η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες» (το αγαπημένο σλόγκαν του ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του '80) και βέβαια διάφορα δηλητηριώδη εθνικιστικά ρατσιστικά όπως: «Εξω οι ξένοι απ' την Ελλάδα», «Λαός, στρατός, εθνικισμός», «Ελληνικός στρατός στη Βόρεια Ηπειρο», «Δε θα γίνεις Ελληνας ποτέ, Αλβανέ, Αλβανέ».
Ακουσαν άλλον χρυσαυγίτη να διακηρύσσει ότι «το κίνημα προελαύνει για την ανακατάληψη της πατρίδας» παρόμοια θέση με εκείνη της ΝΔ περί ανακατάληψης των πόλεων. 'Η το επίσης μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου Ηλ. Κασιδιάρη, που φιλοξενείται σε σειρά δημοσιογραφικών πάνελ και λάιφ στάιλ αστικών περιοδικών που προβάλλουν σάπιες αξίες και ιδανικά, να μιλά για «κυνοβούλιο», «αλήτες δημοσιογράφους», «λαμόγια των εταιριών δημοσκοπήσεων». Να υπόσχεται ότι «θα γίνουμε πολύ χειρότεροι από ό,τι είμαστε (...) για να καταλάβουμε μια μέρα ολόκληρη την Ελλάδα». Ακουσαν επίσης τον Μιχαλολιάκο να φωνάζει ότι οι χρυσαυγίτες είναι «πουλιά αρπακτικά της καταιγίδας (...) ήρθε η ώρα μας (...) ακόμα δεν έχουν δει τίποτε». Ευθείες απειλές κατά του λαού και στοχοποίηση μεταναστών. Ολη αυτή η επίδειξη μισαλλοδοξίας, διανθισμένη με μερικές αντιαμερικανικές και «αντισιωνιστικές» κορόνες, κάποιες αντιμνημονιακές παρόλες, απ' αυτές που με ευκολία πετούν βουλευτές και άλλων κομμάτων για να αποπροσανατολίζουν το λαό.
Ολα τα παραπάνω είναι απλά μία ακόμα απόδειξη του πόσο δεμένοι στο καπιταλιστικό σύστημα είναι. Οι χρυσαυγίτες κοροϊδεύουν ασύστολα το λαό. Είναι κομμάτι του αστικού κόσμου, γέννημά του, πετούν δυο συνθήματα για να κρύψουν την ουσία που όμως δεν κρύβεται: ότι υπηρετούν την εξουσία του μεγάλου κεφαλαίου, συμφωνούν σε όλα τα βασικά με το λοιπό πολιτικό προσωπικό του. Γι' αυτό αναζητούν ιμπεριαλιστή (βλ. Ρωσία) να στοιχίσουν το λαό πίσω του, δίνοντάς του μερίδιο από τον ορυκτό πλούτο του τόπου, τάζοντά του μάλιστα ότι πλέον θα αγοράζουν από εκεί (με το χρήμα του λαού) οπλικά συστήματα. Γι' αυτό στήνουν ανά την Ελλάδα δουλεμπορικά γραφεία για να βρουν πάμφθηνους εργάτες για τα αφεντικά (18 ευρώ/μεροκάματο για τον ιδιωτικό τομέα, 14 στο δημόσιο!). Γι' αυτό δεν αρθρώνουν κιχ για δικαιώματα όπως ασφάλιση, μόνιμη δουλειά, ό,τι απεχθάνονται ΕΕ, τρόικα, δανειστές της χώρας, μεγαλοεργοδότες. Γι' αυτό ζητούν επιπλέον κίνητρα και φοροαπαλλαγές από όσα ήδη δίνονται, για εφοπλιστές, φαρμακοβιομήχανους, μεγαλοξενοδόχους. Γι' αυτό επικροτούν επιχειρήσεις των ΜΑΤ κατά απεργών. Γι' αυτό χαρακτηρίζουν το ΠΑΜΕ «τραμπούκους». Γι' αυτό επιζητούν εκκαθάριση του κέντρου, προκειμένου να θησαυρίζουν εκεί χωρίς τίποτε να τους χαλά τη βιτρίνα μεγαλέμποροι και μεγαλοεπιχειρηματίες (διόλου τυχαία έπαινοι για την οργάνωση ακούγονται στον ΣΕΒ και τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών). Ο λαός να τους απομονώνει όπου τους βρίσκει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ