22 Μαΐ 2013

Ομολογία 34χρονου για συμμετοχή σε ομάδες «εφόδου»

Ομολογία 34χρονου για συμμετοχή σε ομάδες «εφόδου»
Σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας
Τη συμμετοχή του σε ομάδες «εφόδου» που δραστηριοποιούνται σε Κυψέλη και Αγ. Παντελεήμονα φέρεται πως ομολόγησε στην κατάθεσή του στην Αστυνομία, σύμφωνα με δημοσίευμα στην «Καθημερινή», ο ένας από τους δύο συλληφθέντες για τον εμπρησμό καταστήματος μετανάστη στον Αγ. Παντελεήμονα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο 34χρονος που συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη για τον εμπρησμό του καφέ-μπαρ κατέθεσε στην υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθήνας ότι από το Σεπτέμβρη του 2012 ο ίδιος και άλλα 30 άτομα συγκρότησαν επιτροπή με αντικείμενο την «αστυνόμευση» της Κυψέλης.
«Εχουμε χωριστεί σε ομάδες των πέντε ατόμων και πραγματοποιούμε περιπολίες από τις 7 το απόγευμα έως τις 4 τα ξημερώματα», είπε σύμφωνα με την εφημερίδα. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι συγκρότησαν τις ομάδες, μετά την αποτυχία τους να προκαλέσουν την αναστολή λειτουργίας καταστημάτων αλλοδαπών που βρίσκονται στην περιοχή. Κατονόμασε, δε, τρία μαγαζιά, στην περιοχή, από τα οποία το ένα είναι αυτό που κάηκε.
Ο 34χρονος, αν και αρχικά αρνήθηκε τη συμμετοχή του στην εμπρηστική επίθεση, στην πορεία της έρευνας παραδέχθηκε την εμπλοκή του. Είπε ότι είχε μαζί του ένα σκύλο ράτσας pit bull που αποκαλεί «Χρυσαυγή» και υποστήριξε ότι προχώρησε στον εμπρησμό, υπηρετώντας το «γενικότερο καλό».
Ο κατηγορούμενος έσπευσε να διαψεύσει ότι η επίθεση στο μπαρ συνδεόταν με υπόθεση εκβιασμών: «Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει οικονομικό κίνητρο ή θέμα "προστασίας" για το συγκεκριμένο κατάστημα». Πάντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, αρμόδιος αξιωματικός χαρακτήρισε τα γεγονότα ως «προεόρτια υποθέσεων εκβιασμών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ