22 Μαΐ 2014

Παίζουν παιχνίδια...

Παίζουν παιχνίδια...



Ψηφοθηρικά παιχνίδια παίζονται τις τελευταίες μέρες μπροστά στο β' γύρο των τοπικών εκλογών. Για να γίνει κατανοητό τι εννοούμε έχει αξία να δούμε ποια είναι η «στάση αρχών» που κράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ στον α' γύρο σε Δήμους που η «Λαϊκή Συσπείρωση» αναμετρήθηκε με υποψηφίους των - κατά τον ΣΥΡΙΖΑ - μνημονιακών κομμάτων.
Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις σε τρεις Δήμους στο Νομό Ιωαννίνων:
  • Δήμος Βορείων Τζουμέρκων: Εκλογικό ποσοστό ΣΥΡΙΖΑ 30%. Αναμετρήθηκαν το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ με τον κοινό υποψήφιο ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε τον υποψήφιο ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.
  • Δήμος Δωδώνης: Εκλογικό ποσοστό ΣΥΡΙΖΑ 23%. Αναμετρήθηκαν τα δύο ψηφοδέλτια που στηρίζονταν από ΝΔ - ΠΑΣΟΚ με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.
  • Δήμος Πωγωνίου: Αναμετρήθηκαν το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ με τους υποψηφίους που στηρίζονταν από ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ (24%) μονοκούκι πήγε στα ψηφοδέλτια ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.
Εύλογα οι ΚΟ Ιωαννίνων του ΚΚΕ, παρουσιάζοντας τα στοιχεία στο λαό της περιοχής, τον καλούν να βγάλει συμπεράσματα, να γυρίσει την πλάτη του στο προκλητικό παζάρι των άλλων κομμάτων και να ισχυροποιήσει το ΚΚΕ στην κάλπη των ευρωεκλογών.
Αποκαλυπτική είναι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ και στο Αμύνταιο της Φλώρινας. Στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να κατεβάσει συνδυασμό. Την ψήφο των πολιτών διεκδίκησαν τρεις συνδυασμοί. Ο συνδυασμός της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και δύο άλλοι με υποψήφιους δημάρχους γνωστούς μεγαλοεργολάβους που κάνουν δουλειές και με τη ΔΕΗ, που έχουν εφαρμόσει και διαρκώς κλιμακώνουν την επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων (τρομοκρατία, απολύσεις, μειώσεις μισθών κ.ά.). Λίγες μέρες λοιπόν πριν τις 18 Μάη, με ανακοίνωσή της η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ γνωστοποιούσε: «Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Αμυνταίου δε συμμετέχει με κανένα ψηφοδέλτιο. Ως εκ τούτου, καλούμε τα μέλη μας να ψηφίσουν κατά συνείδηση».
Η στάση τους σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις δεν πρέπει να γεννά απορίες. Ηταν συνεπής αφού ταιριάζει με την πολιτική που εκφράζουν οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και στην Τοπική Διοίκηση, την πολιτική των ΣΔΙΤ, των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης, της στρατηγικής της ΕΕ για την περιφερειακή ανάπτυξη κ.λπ. Πρέπει να είναι καθαρό σε όλους όσοι ψήφισαν «Λαϊκή Συσπείρωση» στις εκλογές της προηγούμενης Κυριακής και να μην ξεγελαστούν από αυτά τα παιχνίδια.
Συκοφαντούν με φήμες
Γίνεται επίσης προσπάθεια από διάφορους μηχανισμούς να εμφανιστούν οι δυνάμεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ότι στηρίζουν τον έναν ή τον άλλον από τους υποψηφίους των άλλων συνδυασμών. Απαντώντας σε μία από αυτές τις συκοφαντικές διαδόσεις, η Βάσω Πολυζωίδου, υποψήφια δήμαρχος Βόλβης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», σημειώνει: «Εκ μέρους της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Βόλβης χαιρετίζουμε όσους στήριξαν με την ψήφο τους το ψηφοδέλτιό μας, όσους ενεργοποιήθηκαν στη δύσκολη εκλογική μάχη που δώσαμε.
Μέσα σε απίστευτες συνθήκες, όπου χρησιμοποιήθηκαν ποικίλες μορφές υφαρπαγής ψήφου, αποκτάει ιδιαίτερη σημασία η σημαντική ενίσχυση των δυνάμεών μας σε σχέση και με τις προηγούμενες εκλογές. Κι αυτό μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε την αγωνιστική μας πορεία και στο Δημοτικό Συμβούλιο, κυρίως όμως μέσα στο λαϊκό κίνημα.
Καλώ τους εργαζομένους και το λαό του δήμου μας να κάνουν το βήμα και να ενισχύσουν ακόμα πιο αποφασιστικά το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, να ενισχύσουν τη μόνη δύναμη που αντιμάχεται τη λογική του μονόδρομου της ΕΕ και αγωνίζεται για μια άλλη πολιτική, προς όφελος του λαού, για τη λαϊκή εξουσία.
Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να γίνει συνένοχος, στηρίζοντας τη λογική του μικρότερου κακού, που εγκλωβίζει και αδρανοποιεί τα λαϊκά στρώματα.
Καλούμε τους εργαζομένους του δήμου να κλείσουν τ' αυτιά τους στις συκοφαντικές διαδόσεις και τους ψιθύρους για τη στάση μας στο β' γύρο.
Καταγγέλλουμε ακόμα τις απειλές που δεχόμαστε και προειδοποιούμε ότι θα πέσουν στο κενό.
Ολοι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι νέοι και οι νέες του δήμου μας πρέπει στις 25 του Μάη να καταδικάσουν με άκυρο - λευκό και τα δύο ψηφοδέλτια που διεκδικούν το δήμο, κινούνται όμως στην ίδια αντιλαϊκή πολιτική».
Με ξεκάθαρο τρόπο απαντά και η «Λαϊκή Συσπείρωση» Πύδνας - Κολινδρού στις ανήθικες φήμες που κυκλοφορούν ότι δήθεν υποστηρίζει στο β' γύρο έναν από τους δύο υποψηφίους: «Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι η "Λαϊκή Συσπείρωση" δεν υποστηρίζει κανέναν από τους δύο συνδυασμούς που συμμετέχουν στο β' γύρο. Ανάλογη είναι και η θέση του ΚΚΕ για όλους τους Δήμους και τις Περιφέρειες σε όλη την Ελλάδα», σημειώνει σε ανακοίνωσή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ