8 Ιουλ 2014

ΚΕΡΚΥΡΑ-Κινητοποιούνται οι ξενοδοχουπάλληλοι

Κινητοποιούνται οι Κινητοποιούνται οι ξενοδοχουπάλληλοιξενοδοχουπάλληλοι

Όπως αναφέρει :
«Ο αγώνας αυτός θα διεξαχθεί από ξενοδοχείο σε ξενοδοχείο και προς αυτή την κατεύθυνση, κάναμε την αρχή τη Δευτέρα με προκήρυξη στάσης εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας στην είσοδο του ξενοδοχείου KERKYRA GOLF. Είχαμε επίσης δηλώσει ότι αν η εργοδοσία, μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας, άλλαζε έμπρακτα στάση, θα αναστέλλαμε την κινητοποίηση. Η Διεύθυνση του ξενοδοχείου επέλεξε να εφαρμόσει το ωράριο, δεσμεύτηκε ότι δεν πρόκειται να παραβιάσει ξανά τα ωράρια κι ότι θα λάβει όλα τα μέτρα (πρόσληψη προσωπικού) για τον περιορισμό της έντασης της δουλειάς. Μετά από αυτή την επιλογή της συγκεκριμένης εργοδοσίας αναστείλαμε τόσο τη στάση εργασίας όσο και τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που είχαμε οργανώσει με ταξικές δυνάμεις, στην είσοδο του ξενοδοχείου.
Επιφυλασσόμαστε και αναμένουμε την υλοποίηση των δεσμεύσεων της εργοδοσίας και στα τέσσερα ξενοδοχεία που διευθύνει στην Κέρκυρα. Σε κάθε περίπτωση, είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα στέλνοντας παράλληλα μήνυμα στις άλλες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις ότι αν δεν αλλάξουν στάση στις επόμενες ημέρες, αφού επεξεργαστούμε τις πληροφορίες που μας έρχονται από τους συναδέλφους, θα προχωρήσουμε σε νέες, αντίστοιχες ακόμα και δυναμικότερες, αν χρειαστεί, κινητοποιήσεις.
Τη Δευτέρα, 07/07/2014, ξενοδοχειακή επιχείρηση που είχε μηνυθεί από το Σ.ΕΠ.Ε. για τη μη καταβολή του τοπικού επιδόματος των 150€ (Δ.Α. 6/2012) στους εργαζόμενούς της για το 2012, επέλεξε να προκαλέσει την αναβολή της εκδίκασης. Είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η επιλογή έρχεται μετά από συνεννόηση των ξενοδόχων, οι οποίοι, έχουν επιλέξει να μην καταβάλλουν το επίδομα ακολουθώντας το φτηνό “συνδικαλισμό” της Ένωσής τους. Επέλεξαν την αναβολή γιατί γνωρίζουν ότι θα τιμωρηθούν και θα άνοιγε ο δρόμος της καταβολής μέσα στο καλοκαίρι. Να είναι, όμως, βέβαιοι ότι όσες αναβολές κι αν επιδιώξουν, όσα τερτίπια κι αν σκαρφιστούν, δε θα ξεφύγουν από την υποχρέωσή τους να καταβάλλουν το τοπικό επίδομα.
Απαιτούμε από το Σ.ΕΠ.Ε. να μηνύσει όλους τους εργοδότες για τη μη καταβολή του επιδόματος και όχι μόνο ορισμένους ενδεικτικά. Επειδή, όμως, δεν τρέφουμε αυταπάτες για τη λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών και τις δυνατότητες που τους παρέχει το Υπ. Εργασίας, καλούμε τους εργαζόμενους σε αγωνιστική εγρήγορση, ώστε με το μόνο αναντικατάστατο τρόπο, δηλαδή τον αγώνα των εργαζομένων, να περιορίσουμε ή και να αναχαιτίσουμε οριστικά την εργοδοτική ασυδοσία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ